Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Η δημιουργία ενός Αναρχοακροαριστερού...


Αντιδράσεις για την μητέρα που αφήνει άπλυτο το μωρό της επί μία εβδομάδα! 

Έντονη συζήτηση σχετικά με το θέμα της ανατροφής των παιδιών έχει προκαλέσει η δήλωση της 32χρονης Claire Goss από το Ashland της Μασαχουσέτης, η οποία ομολόγησε ότι κάνει μπάνιο τον 3 μηνών γιο της μόνο μία φορά την εβδομάδα.


Η νεαρή γυναίκα έκανε την ειλικρινή αυτή δήλωση μέσω ενός άρθρου με τίτλο “Χρειάζεται πραγματικά να πλένετε κάθε μέρα το μωρό σας;” που δημοσίευσε στο blog της, προτρέποντας με ειρωνικό τόνο τους αναγνώστες να την χαρακτηρίσουν τεμπέλα και βρωμιάρα.

“Στόχος μου είναι να κάνω μπάνιο το μωρό μου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Όμως, ίσως και να μην το κατορθώνω πάντα. Το ομολογώ, έχει τύχει να πέρασει και περισσότερο από μία εβδομάδα χωρίς να πλύνω τον μικρό. Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι δέκα ημέρες. Ωστόσο, αν κρατήσει κανείς το μωρό μου θα διαπιστώσει ότι μυρίζει τέλεια”, εξηγεί η Claire προσπαθώντας να υπερασπιστεί το ρόλο της ως μητέρα.


article-2452533-18A9199000000578-765_634x401

Η ίδια υποστηρίζει ότι συνήθιζε να πλένει το πρώτο της παιδί (5 ετών σήμερα) τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Όμως, όταν ο παιδίατρος την προειδοποίησε ότι το δέρμα του κινδυνεύει να αφυδατωθεί, μείωσε κατά πολύ τη συχνότητα με την οποία το έκανε μπάνιο.

Η ψυχολόγος και μητέρα Stephanie Manes υποστηρίζει ότι υπάρχει ο πιθανός κίνδυνος το βρέφος να μην βιώνει τόσο έντονα την δυνατή εκείνη στιγμή την ώρα του μπάνιου, κατά την οποία συνδέεται συναισθηματικά με την μητέρα.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συμβουλεύει τους γονείς να κάνουν μπάνιο τα μωρά τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά αναγνωρίζει ότι εάν το παρακάνουν μπορεί να καταστήσουν τα παιδιά τους πιο ευπαθή σε λοιμώξεις και εξανθήματα.

 

Φυσικά ο τίτλος αφορά τους κατ' επίφαση αναρχικούς της νέας γενιάς, που από μόδα επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής και ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ τα όποια ιδανικά του Αναρχισμού.

 

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου