Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ελλάς - Μπουρδελιστάν ~ Συνελήφθη 4 φορές σε ένα 10ήμερο!


Μια ατομική βόμβα θα μας σώσει...

Ο 27χρονος Ουκρανός που συνελήφθη προ ημερών στη Ρόδο για τη κλοπή του αυτοκινήτου ενός πρώην αστυνομικού, βαδίζει ολοταχώς για το παγκόσμιο ρεκόρ… συλλήψεων! Έχει πέσει στα χέρια της Αστυνομίας τέσσερις φορές μέσα σε δέκα ημέρες, αλλά πάντα η δικαιοσύνη τον αφήνει ελεύθερο κι αυτός… συνεχίζει ακάθεκτος!

Ακόμη και οι αστυνομικοί που τον συλλαμβάνουν γρήγορα, αφού πια τον έχουν… μάθει, έχουν χάσει τον λογαριασμό με τον συνολικό αριθμό των αυτοκινήτων που έχει διαρρήξει ο νεαρός αλλοδαπός! Μάλιστα, δεν χάνει ούτε… λεπτό και πιάνει «δουλειά» αμέσως μόλις εισαγγελέας και ανακριτής τον αφήνουν να φύγει από τα δικαστήρια, όπως έγινε την τελευταία φορά που του επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ!

Με τη νέα σύλληψή του εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις διαρρήξεις αυτοκινήτων και στην κατοχή του βρέθηκε το κινητό που έκλεψε από ένα από αυτά. Ο νεαρός Ουκρανός είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους στις 19 Οκτωβρίου, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή στις 24 Οκτωβρίου και την ίδια ημέρα (!) έκανε κι άλλη διάρρηξη, αλλά ο νόμος Καστανίδη δεν επιτρέπει την προφυλάκιση για αδικήματα που δεν επιφέρουν ποινή μεγαλύτερη των δέκα ετών!

Αυτή τη φορά, πάντως, του ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και ίσως (;) μπει τέλος στην δράση του!



Επτά κλοπές και μια ληστεία μέσα σε πέντε ημέρες!

Πολύ… εργατικός αποδείχθηκε ένας 31χρονος τσιγγάνος που συνελήφθη στην Κόρινθο, όταν τρύπωσε στο σπίτι μιας 46χρονης Αλβανίδας για να κλέψει αλλά η ιδιοκτήτρια τον αντιλήφθηκε και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφάλειας. Η προανάκριση οδήγησε στην εξιχνίαση μιας ληστείας, πέντε διαρρήξεων και δύο κλοπών οχημάτων μέσα σε μόλις πέντε 24ωρα!

Ο 31χρονος χτυπούσε ακόμη στα Ίσθμια, την Αρχαία Κόρινθο και τα Εξαμίλια Κορινθίας, άλλοτε μόνος και άλλοτε με δύο συνεργούς του ηλικίας 32 και 35 χρόνων οι οποίοι αναζητούνται. Σε μια περίπτωση είχαν χτυπήσει έναν 42χρονο για να του αρπάξουν χρήματα, ενώ στις διαρρήξεις έπιαναν συνήθως στον… ύπνο τα θύματά τους και άρπαζαν ό,τι έβρισκαν. Εκτός από τα χρήματα που έκλεβαν, είχαν πάρει ακόμη κοσμήματα, τρία ζευγάρια γυαλιών ηλίου και οράσεως, οκτώ κινητά και τσάντες που συνήθως περιείχαν διάφορα έγγραφα!

Μέρος από τα κλοπιμαία βρέθηκε και επιστράφηκε στους ιδιοκτήτες. Μεταξύ αυτών, το μοτοποδήλατο ενός 55χρονου και το αυτοκίνητο ενός 48χρονου. Ο 31χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να εντοπίσουν τους συνεργούς του δράστη και να εξακριβώσουν αν εμπλέκονται και σε άλλες διαρρήξεις, κλοπές και ληστείες.


Λήστεψαν ζευγάρι στο σπίτι του μέρα μεσημέρι!

Αποθρασύνονται όλο και περισσότερο οι κακοποιοί, αφού διαπιστώνουν ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν ούτε καν… καύσιμα για να τους καταδιώξουν και χτυπούν ακόμη και υπό το φως του ήλιου! Αυτή την φορά, μάλιστα, τα θύματα τους δεν ήταν ηλικιωμένοι αλλά ένα νέο ζευγάρι!

Οι τέσσερις άγνωστοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν ξαφνικά στο σπίτι όπου κατοικούν ένας 35χρονος και μία 21χρονη στο Βέλο Κορινθίας και τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου. Έψαξαν με την ησυχία τους το σπίτι, άρπαξαν όσα κοσμήματα βρήκαν, έναν υπολογιστή και τρία κινητά και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Βραχατίου, οι δράστες είχαν ήδη γίνει άφαντοι.

Θύματα κλοπής έπεσαν στην Πάτρα ο ανθοπώλης και οι βοηθοί του που είχαν αναλάβει τον στολισμό μιας εκκλησίας για ένα γάμο. Όση ώρα εκείνοι έκαναν την δουλειά τους, τοποθετώντας τα λουλούδια μέσα στην εκκλησία, κάποιοι πονηροί άνοιγαν το αυτοκίνητό τους και άρπαζαν ένα τσαντάκι με μεγάλο χρηματικό ποσό! Όταν ο ιδιοκτήτης του ανθοπωλείου αντιλήφθηκε την κλοπή, ήταν πια αργά, καθώς οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.



Επτά ληστείες το βράδυ στην Αττική

Επτά συνολικά ληστείες έγιναν κατά το βράδυ της Δευτέρας, οι περισσότερες μάλιστα με την απειλή όπλου.
Στη Γλυφάδα, οδός Βασ. Όλγας, άγνωστος δράστης αφού εισήλθε σε ιατρείο, κατάφερε υπό την απειλή όπλου να αφαιρέσει άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στον Άλιμο, οδός Αγίου Γερασίμου όπου ένοπλος δράστης εισήλθε σε φαρμακείο αποσπώντας και αυτήν τη φορά άγνωστο ποσό. Ένοπλες ληστείες έγιναν και σε ψιλικά, στην Φυλή και στην Κηφισιά (Εθν. Στρατού).

Εκτός από ληστείες που αποσκοπούσαν σε χρηματικά ποσά, υπήρξε περιστατικό κλοπής οχήματος, στο Πικερμί (οδός Μιλτιάδου) όπου δύο δράστες με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν το όχημα του οδηγού, πυροβολώντας κατά την διαφυγή τους στον αέρα για εκφοβισμό.

Τέλος, σημειώθηκαν και δύο περιστατικά ληστείας με χρήση βίας, στην οδό Χαλκοκονδύλη και στη συμβολή των οδών Μνησικλέους και Λυσίου. Κατά την πρώτη περίπτωση, 4 άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν σε περίπτερο και με τη χρήση βίας απέσπασαν χρηματικό ποσό και προϊόντα καπνού, ενώ στην δεύτερη, 5 δράστες επιτέθηκαν σε αλλοδαπό πολίτη, στέλνοντάς τον μάλιστα στο νοσοκομείο.


Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης λαθρομεταναστών

Βραδινές ώρες της 30-10-2011, στα διόδια Ελευσίνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράν, μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ειδικότερα Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επιστάμενες έρευνες, εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Φ. τύπου Βαν και δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούντο ως προπομποί, με τα οποία οι συλληφθέντες επρόκειτο να μεταφέρουν τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες σε παράκτια περιοχή της Πελοποννήσου και από εκεί να τους προωθήσουν στην Ιταλία.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκαν τα ανωτέρω οχήματα στα διόδια Ελευσίνας και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, στο πίσω μέρος των δύο (2) Βαν υπήρχαν στοιβαγμένοι εξήντα πέντε (65) αλλοδαποί (-55- υπήκοοι Αφγανιστάν, -4- Ιράν, -2- Πακιστάν, -2- Μπαγκλαντές και -2- Σρι Λάνκα).

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες αποτελούν οργανωμένη και δομημένη ομάδα που δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Κατασχέθηκαν :

Δέκα (10) κινητά τηλέφωνα.
Χρηματικό ποσό 1.100 ευρώ.
Δύο (2) ατζέντες που περιέχουν ονόματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά που κατέβαλαν αλλοδαποί στην σπείρα.
Δύο (2) οχήματα τύπου ΒΑΝ
Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών .



Εξιχνίαση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών

Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αναλήψεως σε βάρος 26χρονου "ομογενούς", για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση, ο 26χρονος, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2010 – Οκτωβρίου 2011, διέρρηξε τρία διαμερίσματα και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα απ’ όπου αφαίρεσε δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Επίσης αφαίρεσε τρία ποδήλατα, ενώ αποπειράθηκε να αφαιρέσει άλλο ένα.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Ινδός μπήκε "άθελά του", σε τράπεζα στη Λάρισα με μαχαίρι

«Πάγωσε» ο φρουρός ενός υποκαταστήματος τράπεζας στην Λάρισα, όταν είδε την λαβή ενός μαχαιριού να προεξέχει από το ζωνάρι ενός Ινδού που μπήκε μέσα ως πελάτης! Πανικόβλητος κάλεσε αμέσως αστυνομικούς, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε διακριτικά τον ύποπτο αλλοδαπό.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, υπέβαλαν σε έλεγχο τον 45χρονο Ινδό και βρήκαν πάνω του ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 14 εκατοστών. Εκείνος διαβεβαίωσε ότι δεν είχε… κακό σκοπό, αλλά συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Α΄ Αστυνομικό Τμήμα και από εκεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ο οποίος του άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων.


Αλβανάκια κατέκλεψαν το χωράφι ηλικιωμένου

Η κλοπή της παραγωγής μανταρινιών από τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας είχε γίνει… συνήθεια σε δύο ανήλικα αδέλφια από την Αλβανία, που συνελήφθησαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο για τον ίδιο λόγο! Όμως, και αυτή τη φορά στάθηκαν άτυχοι αφού βρήκαν μπροστά τους τον ιδιοκτήτη!
Τα δυο αδέλφια, ένας 16χρονος και ένας 15χρονος που η οικογένειά τους βρίσκεται νόμιμα στη χώρα και πηγαίνουν στο σχολείο, είχαν οργανώσει άριστα την κλοπή. Έκοβαν με ψαλίδες τα μανταρίνια από τα δέντρα και γέμιζαν σακιά και τελάρα που είχαν φέρει στο κτήμα ενός 77χρονου στην περιοχή του Λεσινίου. Όμως, τους είδε ο αγρότης και άρχισε να τους κυνηγάει, με αποτέλεσμα να τραπούν πεζοί σε φυγή αφήνοντας πίσω τους τα 200 κιλά μανταρίνια που είχαν φορτώσει!

Αστυνομικοί του τμήματος Αιτωλικού ξεκίνησαν αμέσως έρευνες και λίγο αργότερα κατάφεραν να συλλάβουν τα δυο αγόρια, που όμως αρνήθηκαν ότι ήταν αυτοί οι κλέφτες. Το μόνο που κατάφεραν, πάντως, ήταν να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Μεσολογγίου μαζί με τον 42χρονο πατέρα τους στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση της εποπτείας τους.

Στην περιοχή του Αγρινίου έχουν «φουντώσει» οι κλοπές… δέντρων, τώρα που άρχισαν τα πρώτα κρύα! Στόχος των λαθροϋλοτόμων είναι οι… ελιές και, για να εξασφαλίσουν τα καυσόξυλα που θα μοσχοπουλήσουν, εισβάλλουν σε ελαιώνες και κόβουν ολόκληρα δέντρα! Ένας από τους ιδιοκτήτες, μάλιστα, βρήκε… μισά σχεδόν όλα του τα ελαιόδεντρα τα οποία είχαν κόψει άγνωστοι.


Το «φάρμακο για σκύλο» ήταν… κοκαΐνη!


Φάρμακο για τον σκύλο ενός άγνωστου σ’ αυτόν κατοίκου της Ρόδου υποτίθεται ότι μετέφερε στις αποσκευές του ένας 29χρονος Αλβανός, αλλά ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που είχαν μαζί τους οι λιμενικοί που τον υπέβαλαν σε έλεγχο είχε… διαφορετική γνώμη!


Οι αποσκευές ανοίχτηκαν, ελέγχθηκαν και σε μια από αυτές βρέθηκε κοκαΐνη βάρους 211 γραμμαρίων! Ο 29χρονος υπάλληλος μάντρας οικοδομικών υλικών, που μόλις είχε κατεβεί από το πλοίο της γραμμής, ισχυρίστηκε αρχικά ότι ένας συμπατριώτης του στην Αθήνα του έδωσε την συσκευασία λέγοντάς του ότι ήταν φάρμακο που χρειαζόταν ένας φίλος του ιδιοκτήτης σκύλου, ο οποίος θα επικοινωνούσε μαζί του στο κινητό του μόλις έφτανε.

Τελικά, όμως, παραδέχθηκε πως γνώριζε τι ήταν το περιεχόμενο και αποκάλυψε ότι ο ομοεθνής του που του έδωσε την κοκαΐνη έχει το παρατσούκλι «Λύκος»! Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι γνώριζε ποιος θα την παραλάμβανε. Η εισαγγελέας υπηρεσίας του άσκησε δίωξη για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών και διέταξε την κράτησή του ώσπου να απολογηθεί.


Συνέλαβαν Ρωσοταλιμπάν βιαστή που χτύπησε και λήστεψε το θύμα


Θα μπορούσε να ήταν μητέρα του, αλλά ο νεαρός Μολδαβός έτρεφε άλλου είδους σκέψεις για την 50χρονη Σουηδέζα που γνώρισε στο μπαρ της Κάτω Τιθορέας όπου εργάζεται. Όμως, εκείνη αρνήθηκε τις ερωτικές του προτάσεις κι αυτό την έκανε να βρεθεί αντιμέτωπη με έναν πραγματικό εφιάλτη.

Ο 21χρονος αλλοδαπός ακολούθησε την γυναίκα όταν έφυγε από την δουλειά της για το σπίτι της και στον δρόμο της έκανε ανήθικες προτάσεις, στις οποίες εκείνη απάντησε αρνητικά. Τότε, την ακινητοποίησε με την απειλή μαχαιριού και την υποχρέωσε να υποστεί τις αρρωστημένες ορμές του, ενώ ταυτόχρονα την χτυπούσε βίαια στο πρόσωπο! Όταν χόρτασε τις ορέξεις του, ο 21χρονος άρπαξε τη τσάντα της Σουηδέζας με περίπου 400 ευρώ και το διαβατήριό της και εξαφανίστηκε.

Μόλις συνήλθε από το σοκ, η 50χρονη ειδοποίησε το τμήμα Αμφίκλειας και έδωσε σαφή περιγραφή του βιαστή της. Οι αστυνομικοί, που γνώριζαν το νεαρό επειδή εργάζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην περιοχή της Τιθορέας, κατάλαβαν αμέσως ποιος είναι και τον συνέλαβαν στο σπίτι του. Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες του βιασμού, της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της ληστείας.

Σοκ υπέστη και η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος στο κέντρο της Λαμίας, όταν είδε έναν 50χρονο Αλβανό να στέκεται στην είσοδο και να της κάνει άσεμνες προτάσεις χρησιμοποιώντας χυδαίο υβρεολόγιο, ενώ ταυτόχρονα έπιανε και της έδειχνε τα γεννητικά του όργανα! Ταραγμένη η επιχειρηματίας τηλεφώνησε στην Αστυνομία και οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν άργησαν να συλλάβουν τον 50χρονο, σε βάρος του οποίου υπέβαλλε μήνυση η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.


Τα απαραίτητα κλέβανε οι γύφτισσες: γάλα, λάδι και ουίσκι...

Οι… κλαρωτές φούστες που φορούσαν οι πέντε γύφτισσες οι οποίες μπήκαν σε ένα μίνι μάρκετ στην πλατεία Τρία Φανάρια του Αγρινίου, είχαν αρκετά φαρδιές και βαθιές τσέπες για να χωρέσουν τα προϊόντα που έκλεψαν! Όμως, η παρατηρητικότητα της ιδιοκτήτριας δεν τις άφησε να ξεφύγουν με αυτά.
Όπως αποδείχθηκε όταν τις σταμάτησαν και τις συνέλαβαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι… «πεινασμένες» τσιγγάνες ηλικίας 27, 24, 20, 17 και 14 χρόνων, είχαν λεηλατήσει τα μπουκάλια με το γάλα, το ελαιόλαδο και άλλα είδη τροφίμων, αλλά είχαν… χώρο στις τσέπες τους και για μπουκάλια με… ουίσκι!

Στις συλλήψεις γυναικών, προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία αφού εισήλθαν μέσα στο κατάστημα και αφαίρεσαν προϊόντα. Έγιναν όμως αντιληπτές, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και συνελήφθησαν. Τα προϊόντα επιστράφηκαν στην επιχειρηματία και οι αστυνομικοί άφησαν ελεύθερες τις δύο ανήλικες, ενώ οι άλλες τρεις γυναίκες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αγρινίου.


Έπιασαν τους Αλβανούς ληστές του Δικηγορικού Συλλόγου

Εξιχνιάστηκε η ληστεία που είχε διαπραχθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηών στις 19 Απριλίου μετά την σύλληψη δύο αλλοδαπών σε Κουκάκι και Χαϊδάρι το πρωί της Τρίτης.


Πρόκειται για δύο Αλβανούς υπηκόους, ηλικίας 33 και 34 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης", "ληστεία", "διακεκριμένη κλοπή" και λοιπά αδικήματα.


Από την έρευνα προέκυψε ότι, οι δύο συλληφθέντες μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, εδώ και τουλάχιστον επτά μήνες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών, ληστειών και άλλων κακουργηματικών πράξεων. Για τον σκοπό αυτό είχαν προμηθευτεί όπλα, περούκες κράνη, μοτοσυκλέτες και άλλα οχήματα.

Ειδικότερα οι δράστες, το μεσημέρι της 19ης Απριλίου είχαν εισβάλει στο χώρο των ταμείων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που βρίσκονται στον δεύτερο όροφο κτιρίου, επί της οδού Ακαδημίας 60 και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων υπάλληλο χρηματαποστολής και τις υπαλλήλους των ταμείων, αφαίρεσαν πέντε σάκους που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 404.493,80 ευρώ.

Για την διαφυγή τους είχαν σταθμεύσει μοτοσυκλέτα πλησίον του κτιρίου, την οποία είχαν αφαιρέσει πρώτες πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας, από την περιοχή του Χαλανδρίου. Για άγνωστο λόγο την εγκατέλειψαν στο σημείο και διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους.

Επίσης οι ίδιοι δράστες, πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του Παγκρατίου είχαν διαρρήξει ιατρείο, από το οποίο αφαίρεσαν ιατρικά μηχανήματα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 110.000 ευρώ.

Σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για απόπειρα εκβίασης από κοινού και κατ' εξακολούθηση, παράνομη κατακράτηση, διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπού, χρήση πλαστού πιστοποιητικού, μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου