Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

«Κατορθώματα» μεθυσμένων οδηγών!


«Μίλησε» το… αλκοόλ κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στους δρόμους της Κοζάνης, του Ρεθύμνου και της Καβάλας, όπου οδηγοί που τον είχαν «τσούξει» περισσότερο από όσο έπρεπε έγιναν αιτία σοβαρών ατυχημάτων π-ου από τύχη δεν στοίχισαν ανθρώπινες ζωές ή επεισοδίων!

Στην Κοζάνη, ένας 43χρονος Βούλγαρος που δεν είχε ούτε καν δίπλωμα οδήγησης, έπιασε το τιμόνι ενώ είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ… Ήταν μοιραίο να προκαλέσει τροχαίο, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε με άλλο ΙΧ το οποίο οδηγούσε μια 28χρονη Ελληνίδα στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Φιλώτα-Αντιγόνου. Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν σοβαρά οι πέντε επιβάτες των δύο αυτοκινήτων που νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ ο υπαίτιος –που είναι και πιο ελαφρά τραυματισμένος!- συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

*** Στο Ρέθυμνο, ο 45χρονος που ανιχνεύθηκε στο αλκοτέστ με ποσότητα αλκοόλ μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο, αποδείχθηκε… «νταής»! Όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν άδεια και δίπλωμα, εκείνος αρνήθηκε να τους τα δώσει και όταν τον διέταξαν να κατεβεί από το αυτοκίνητο προσπάθησε να διαφύγει! Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, άρχισε να τους χτυπά και τραυμάτισε ελαφρά έναν αστυνομικό πριν πέσουν οι υπόλοιποι πάνω του και τραυματιστεί και ο ίδιος! Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για τις πρώτες βοήθειες και εκεί ο οδηγός υπέβαλε μήνυση κατά των αστυνομικών για ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου να διατάξει ΕΔΕ προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες του περιστατικού.

*** Στη Νέα Καρυά Καβάλας, ένας 50χρονος Αλβανός μέθυσε και βγήκε βόλτα με το… τρακτέρ για το οποίο δεν είχε άδεια! Όπως ήταν επόμενο, προκάλεσε τροχαίο ατύχημα –ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές- και συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Χρυσούπολης. Στο αλκοτέστ κόντεψε να… σπάσει το αλκοολόμετρο, αφού βρέθηκε υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 1,28 mg ανά λίτρο αίματος! Εκτός από τις ευθύνες για το ατύχημα, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ και του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για έξη μήνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου