Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

! Κλείνει η υπόθεση για το χρηματισμό του Γ. Μιχελάκη από τον Αν. Πάλλη ~ Δείτε τη λίστα με όσους τον "ξέπλυναν"


Θυμάστε τον εφοπλιστή που ντεμέκ έδινε όπλα & χρήματα στην Χρυσή Αυγή; Ε, λοιπόν, κάνανε έλεγχο και βρήκανε ότι αυτός τα έδινε σε ΝΔίτες. ΟΜΩΣ...

Το αίτημα για άρση της ασυλίας του Γ. Μιχελάκη για την υπόθεση του χρηματισμού από τον εφοπλιστή Αν. Πάλλη απέρριψε η Ολομέλεια της Βουλής!

Ειδικότερα, παρά τη θετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η Ολομέλεια απέρριψε το αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή.

Εναντίον της άρσης ψήφισαν 96 βουλευτές, υπέρ 86 και «παρών» 7.

Ας σημειωθεί πως βάσει δημοσιευμάτων του περιοδικού Hot Doc, ο Αν. Πάλλης χρημάτισε τον βουλευτή της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, προκειμένου να ασκεί τον επιθυμητό κοινοβουλευτικό έλεγχο και να καταθέτει συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Μετά τη σημερινή ψηφοφορία όμως, η ογκωδέστατη δικογραφία, η οποία έκαιγε τον πρώην υπουργό, μπήκε στο.. συρτάρι!


Τι περιλαμβάνει η δικογραφία
Σύμφωνα με το περιοδικό Hot Doc και το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, η εμπλοκή του Γιάννη Μιχελάκη στην υπόθεση, προέκυψε έπειτα από έρευνες των αρχών στο σπίτι και το πολεμικό μουσείο του Αναστάσιου Πάλλη, απ’ όπου μεταξύ άλλων, κατασχέθηκε το αρχείο του επιχειρηματία. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονταν χειρόγραφες σημειώσεις του, στις οποίες εμφανιζόταν το όνομα του βουλευτή τότε Γιάννη Μιχελάκη και δίπλα το ποσό των 7.000 ευρώ, το οποίο ο υπουργός φέρεται να έλαβε προκειμένου να καταθέσει ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του Πάλλη και κατά εκείνων του Βίκτορα Ρέστη, με τον οποίο ο Πάλλης είχε αντιδικία. Εντοπίστηκε παράλληλα προσχέδιο ερώτησης, την οποία είχε γράψει ο ίδιος ο Πάλλης, σε χαρτί που φέρει τη σφραγίδα του και το οποίο, όπως φαίνεται, έδωσε ο ίδιος στον Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος με τη σειρά του την κατέθεσε, ελαφρώς αλλαγμένη, στη Βουλή. Βρέθηκε τέλος, κοινοβουλευτική ερώτηση του έτερου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιου Νταβλούρου, σχετική με εμπλοκή του Πάλλη στο σκάνδαλο εξαπάτησης του ΟΤΕ, η οποία είχε σταλεί στον επιχειρηματία από αριθμό FAX ο οποίος ανήκει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη μαρτυρία συνεργάτη του Αναστάσιου Πάλλη, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως στις εισαγγελικές αρχές, ότι ο Γιάννης Μιχελάκης είχε βρεθεί στο σπίτι του Πάλλη στις 5 ή 6 Φεβρουαρίου 2013 και ότι ο ίδιος, κατόπιν εντολής του εργοδότη του, είχε τοποθετήσει σε φάκελο 7.000 ευρώ, με σκοπό αυτά να παραδοθούν, κατά την εκτίμησή του, στον τότε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Κατόπιν αυτής της μαρτυρίας και βασιζόμενη στα ευρήματα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, συνέταξε τη δικογραφία, την οποία απέστειλε εννέα ημέρες πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα, στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την άρση της ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη.


«Καίει» Μιχελάκη η Εισαγγελία Πρωτοδικών
Στο διαβιβαστικό του έγγραφο προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης κάνει λόγο για επαρκείς ενδείξεις τέλεσης από τον Γιάννη Μιχελάκη, του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας που φαίνεται να τελέστηκε με τη λήψη περιουσιακών ωφελημάτων για ενέργεια σχετιζόμενη με τα καθήκοντά του και περιγράφει με καυστικό τρόπο, όσα προέκυψαν από την έρευνα. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «μεταξύ των εγγράφων που κατασχέθηκαν, συμπεριλαμβάνεται και φωτοαντίγραφο της ερώτηση του Αθανάσιου Νταβλούρου. Το έγγραφο τούτο είχε περιέλθει στην κατοχή του Αναστάσιου Πάλλη με FAX και φέρει αποστολέα με την ένδειξη «Νέα Δημοκρατία Βουλή», αριθμό FAX τον «2103707…» ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου 2013, η οποία ταυτίζεται με την ημερομηνία κατάθεσης της ερώτησης και ώρα αποστολής 15:08».

«Ακολούθως», συνεχίζει ο εισαγγελέας Λακαφώσης, «την 5η Φεβρουαρίου 2013 κατατέθηκε στη Βουλή, ερώτηση από τον τότε βουλευτή επικρατείας Γιάννη Μιχελάκη, […] Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι μεταξύ των κατασχεθέντων εγγράφων συμπεριλαμβάνεται και η ανωτέρω ερώτηση, η οποία φέρει την υπογραφή του ερωτώντος βουλευτή και υπό το ονοματεπώνυμο Ιωάννη Μιχελάκη. Στα κατασχεθέντα έγγραφα εντοπίστηκε και χειρόγραφο σημείωμα, που έχει συνταχθεί σε έντυπο που χρησιμοποιούσε ο Αναστάσιος Πάλλης με χαρακτηριστικό έμβλημα εντυπωμένου επ’ αυτού και το οποίο έχει τη μορφή σχεδίου ερώτησης, φέρει τον τίτλο «Επίκαιρη Ερώτηση» και ως θέμα «καταγγελλόμενα από τον συνάδελφο βουλευτή Ν. Αχαΐας Αθ. Νταβλούρο».

«Το περιεχόμενο του ανωτέρω χειρόγραφου σημειώματος», σημειώνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, «πιθανολογείται πως έχει γραφεί δια χειρός Αναστασίου Πάλλη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ερώτηση του Γιάννη Μιχελάκη, εγείρονται δε σοβαρές ενδείξεις, ότι το περιεχόμενο της ερώτησης, έστω και εν μέρει διαφοροποιημένο συνιστά προϊόν υπόδειξης από τον Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του έναντι του Βίκτορα Ρέστη, με τον οποίο βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη. Επισημαίνεται περαιτέρω, ότι από τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις, ότι η υποβολή της εν λόγω ερώτησης συνοδεύεται από τη λήψη οικονομικών ωφελημάτων από τον Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος την 5η ή 6η Φεβρουαρίου 2013 επισκέφθηκε την οικία του Αναστάσιου Πάλλη και έλαβε το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, το οποίο ο επιστάτης του τελευταίου, Ν.Κ., τοποθέτησε σε φάκελο, τον παρέδωσε στον Αναστάσιο Πάλλη και ο τελευταίος στον Γιάννη Μιχελάκη».


Παραδοχή Πάλλη για συνάντηση με Μιχελάκη
Η περιβόητη δικογραφία επεστράφη από τον Άρειο Πάγο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να ληφθούν συμπληρωματικές καταθέσεις, τόσο από τον συνεργάτη του Πάλλη, όσο και από τον ίδιο τον προφυλακισμένο επιχειρηματία. Όπως σας ενημέρωσε από την Πέμπτη το Κουτί της Πανδώρας, στο γραπτό του υπόμνημα, ο Πάλλης, ανέφερε ότι πράγματι γνώριζε τον Μιχελάκη από το 2004 και ότι εκείνος τον είχε επισκεφθεί στο σπίτι του στις 4 ή 5 Φεβρουαρίου, γεγονός που από μόνο του προκαλεί ερωτηματικά για τις σχέσεις των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με το νέο διαβιβαστικό του εισαγγελέα Λακαφώση προς τον Άρειο Πάγο, στις 24 Ιανουαρίου 2013, ο Πάλλης «επιβεβαίωσε πως κατέγραψε σε χειρόγραφο την ανωτέρω επίκαιρη ερώτηση και την επίσκεψη του Γιάννη Μιχελάκη στην οικία του στις 4 ή 5 Φεβρουαρίου 2013, αποδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου ζήτησε από τον Ν.Κ. τον ποσό των 7.000 ευρώ, αρνούμενος όμως πως τα χρήματα δόθηκαν στον Γιάννη Μιχελάκη και πως συνδέονται με την ερώτηση στη Βουλή».

Όπως προκύπτει από στοιχεία της δικογραφία, τα οποία δημοσιοποίησε το Κουτί της Πανδώρας, ο Πάλλης, όχι απλώς παραδέχθηκε τη συνάντησή του με το σημερινό υπουργό Εσωτερικών, αλλά σημείωνε στις έγγραφες εξηγήσεις του ότι «σε σχέση με την ανωτέρω επίκαιρη ερώτηση, εγώ κατέγραψα σε χειρόγραφο θέματα που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τη Βουλή και ενημέρωσα σχετικά τον Γιάννη Μιχελάκη».


Πως ο Άρειος Πάγος εξέθεσε τον Αθανασίου
Ο υπουργός Δικαιοσύνης έλαβε τη δικογραφία στις 10 Φεβρουαρίου 2014 και αφού ο Άρειος Πάγος είχε προχωρήσει ως όφειλε στον απαιτούμενο έλεγχο νομικής βασιμότητας των στοιχείων, με το αίτημα αυτή να διαβιβαστεί στη Βουλή προκειμένου εκείνη να δώσει την άδεια άσκησης ποινικής δίωξης στον Γιάννη Μιχελάκη, αίροντας την ασυλία του. Όπως όμως ήδη έχετε διαβάσει στο Hot Doc και στο Κουτί της Πανδώρας, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, προτίμησε να κρατήσει τη δικογραφία στο συρτάρι του για διάστημα δύο μηνών, συγκαλύπτοντας ουσιαστικά το πιθανό αδίκημα του συναδέλφου του, ενώ παράλληλα διαβίβαζε δίχως πρόβλημα, κάθε άλλη δικογραφία κατά βουλευτή.

Στις 8 Απριλίου, δύο ημέρες πριν το Hot Doc αποκαλύψει την ύπαρξη δικογραφίας κατά του Γιάννη Μιχελάκη και αφού το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης είχε ενημερωθεί από τη δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού για το ρεπορτάζ, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε το αδιανόητο. Επέστρεψε, κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, ζητώντας τον επανέλεγχο της νομικής βασιμότητας της κατηγορίας. Στο έγγραφό του προς τον αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου, Ιωάννη Σακελλάκο, μάλιστα, σημείωνε ότι δεν υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, και παραδεχόταν ότι δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα, όπως πράγματι συμβαίνει αφού βάσει του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, ο ρόλος του υπουργού Δικαιοσύνης είναι τυπικός και μοναδική του αρμοδιότητα είναι να διαβιβάσει την όποια δικογραφία στη Βουλή, δεδομένου και του γεγονότος ότι ήδη την έχει ελέγξει το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Η απάντηση του Αρείου Πάγου στο -ομολογουμένως- πρωτόγνωρο αίτημα του Χαράλαμπου Αθανασίου είναι αφοπλιστική και εκθέτει τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος, όπως άλλωστε και ο Γιάννης Μιχελάκης, δεν έχει μπει στη διαδικασία να απαντήσει, όπως απαιτεί η θέση του. Στο νέο διαβιβαστικό του προς τον Χαράλαμπο Αθανασίου, ο αντιεισαγγελέας Σακελλάκος σημειώνει: «Σας (επανα)διαβιβάζουμε τη δικογραφία και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, καθόσον πριν από την αρχική διαβίβασή της είχαμε ήδη προβεί στον υπό του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής επιβαλλόμενο έλεγχο, και ως εκ τούτου αρμόδια για τα περαιτέρω είναι η Βουλή των Ελλήνων».
Κατόπιν αυτής της απάντησης ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε, μετά από αδράνεια σχεδόν τριών μηνών, να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή στις 30 Απριλίου, ενώ ο Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος μέσω διαρροών ισχυρίζεται ότι το ρεπορτάζ του Hot Doc είναι ψευδές, απέστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτημα, προκειμένου η να διαβιβαστεί στη Βουλή «ό,τι σχετικό υπάρχει στα χέρια των δικαστικών λειτουργών».

www.bankingnews.gr



Αυτοί είναι οι 96 βουλευτές που ξέπλυναν τον Μιχελάκη!

Παρουσιάζουμε κατά αποκλειστικότητα τους 96 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου που με την ψήφο τους ξέπλυναν τον Μιχελάκη για το σκάνδαλο της δωροδοκίας. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στους Νεοδημοκράτες και τους Πασόκους συμπεριλαμβάνεται ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.



Ακολουθεί το σχόλιο του Ηλία Παναγιώταρου:
Ο «Λαδωμένος» και το χρονικό ενός κατ΄ εξακολούθηση εξευτελισμού των θεσμών της "Δημοκρατίας" (όπως αυτοί την εννοούν)

Με την χθεσινή μη άρση ασυλίας του Μιχελάκη, η κλεπτοκρατική κοινοβουλευτική πλειοψηφία με την προθυμότατη αρωγή της αντιπολίτευσης (πλην Χρυσής Αυγής) δέχθηκε ότι οι βουλευτές -μη χαρακτηριζόμενοι ως υπάλληλοι κατά το τυπικόν (που και αυτό είναι λάθος)- επιτρέπεται να χρηματίζονται-δωροδοκούνται, κοινώς να τα παίρνουν και να μένουν ατιμώρητοι.

Ενθυμούμαι τα όσα προσπαθούσε να δικαιολογήσει ο κατά τ’ άλλα λαλίστατος Μαρκογιαννάκης ως προεδρεύων στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όταν συζητούντο οι άρσεις ασυλίας (σε όσους έγινε, διότι ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν.Γ. Μιχαλολιάκος, ο Χρ. Παππάς και ο Γ. Λαγός προφυλακίστηκαν χωρίς ούτε καν νομιμοφανείς διαδικασίες) των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για όλες τις υποθέσεις μας. Έλεγε  ο «έγκριτος νομικός» ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν κρίνει-δεν δικάζει και ας αποφασίσει η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη.

Στην περίπτωση του Μιχελάκη επράξατε ό,τι μπορούσατε, εσείς και όλο το σινάφι σας, προεξέχοντος του «Μπάμπη», που ενώ είχε έρθει την Βουλή η εν λόγω δικογραφία από την περασμένη άνοιξη, την κρατούσε καλά θαμμένη στο συρτάρι του. Και όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε, με επιπρόσθετες κωλυσιεργίες και βαριά καρδιά η υπόθεση «λαδώματος» του Μιχελάκη έφτασε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η υπόθεση επεστράφη προκειμένου να αποφανθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής (τάχα μου, τάχα μου).

Το εν λόγω Συμβούλιο απεφάνθη ότι πρέπει να παραπεμφθεί ο «λαδωμένος», ο οποίος και στις δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής εμφανίστηκε ως δειλό ανθρωπάκι, το οποίο παρακαλούσε να μην παραπεμφθεί.

Όταν αυτό δεν κατέστη εφικτό, αφού τελικώς παραπέμφθηκε η υπόθεσή του προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής -κατά  πλειοψηφία, διότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ καταψήφισαν- τότε μπήκαν τα μεγάλα μέσα.

Στην ψηφοφορία της Ολομέλειας, ο θρασύδειλος χρηματισμένος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μεταξύ άλλων είπε το αμίμητο: «Όποιος φυγομαχεί, φοβάται την αλήθεια»!!! (Τα σχόλια δικά σας) .

Τελικώς το κλεπτοκρατικό τόξο δεν ψήφισε την άρση ασυλίας του «λαδωμένου». Και παρά το ότι η συγκυβέρνηση είχε πολλές απουσίες, η αντιπολίτευση έβαλε το χεράκι της στην «αθώωσή» του.
 Άρση ασυλίας Σταθάκη - άρση ασυλίας Μιχελάκη, σημειώσατε Χ.
Φτου σας, ξεφτίλες!

Η.Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου