Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Συμμορία ΠΑΣΟΚ ~ Γελάνε και τα μπετά με την ποινή στον Γιάννο Παπαντωνίου



Φανταστείτε Χρυσαυγίτης να είχε καταχραστεί έστω κι 100 ευρώ...

«Πρόγευση» για τις ποινικές εκκρεμότητες που διαθέτει, δόθηκε χθες στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και στη σύζυγό του από το Μονομελές Εφετείο της Αθήνας, που προχώρησε σε απόφαση καταδίκης τους για παραβάσεις του «πόθεν έσχες», που σχετίζονταν με την παράλειψη του πρώην υπουργού να δηλώσει λογαριασμό της συζύγου του που εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ.


Το Δικαστήριο, χωρίς την παρουσία των κατηγορουμένων, τους καταδίκασε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, καθώς το αδίκημα για παράλειψη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων αφορούσε το έτος 2009, όταν η εν λόγω παράβαση ήταν ακόμη πλημμέλημα.

Πέραν της φυλάκισης, επιβλήθηκε χρηματική ποινή, 10.000 και 15.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ το Δημόσιο που παρέστη ως πολιτική αγωγή (ζήτησε αποζημίωση) έλαβε το ποσό των 50.000 ευρώ.

Ο πρώην υπουργός δικάζεται προσεχώς για το ίδιο αδίκημα αλλά σε σχέση με το 2008, ενώ αναμένεται η κρίση του Συμβουλίου Εφετών προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν θα δικαστεί και για κακούργημα, καθώς έχει ήδη παραπεμφθεί με το σκεπτικό ότι ούτε το 2010 (τότε η κατηγορία ήταν κακούργημα) δήλωσε τον επίμαχο λογαριασμό στο «πόθεν έσχες» που υπέβαλε στη Βουλή.

Κι ενώ οι εκκρεμότητες του Γιάννου Παπαντωνίου σχετικά με παραλείψεις του περί το «πόθεν έσχες» και τον λογαριασμό της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, στη λίστα Λαγκάρντ είναι ακόμη στην αρχή, έρευνες διενεργούνται από τις δικαστικές αρχές και για την ουσία της υπόθεσης. Τον ακριβή, δηλαδή, εντοπισμό της προέλευσης των περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκαν στον λογαριασμό Κουράκου στη λίστα Λαγκάρντ.


Ο Γ. Κανδαλέπας
Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του υποστηρίζουν ότι το εν λόγω ποσό αποτέλεσε καταπίστευμα (νομική έννοια) για τα παιδιά της κ. Κουράκου από τον πρώτο της γάμο.

Το άνοιγμα, ωστόσο, του λογαριασμού της οδήγησε τις δικαστικές αρχές στον στενό συνεργάτη του Γιάννου Παπαντωνίου και μετέπειτα κουμπάρο του, Γιώργο Κανδαλέπα. Ο Κανδαλέπας κατέθεσε τα χρήματα στον λογαριασμό της Σταυρούλας Κουράκου, αλλά δεν έχει συναινέσει έως σήμερα για το άνοιγμα και του δικού του λογαριασμού προκειμένου να φανεί γιατί και πώς κατατέθηκαν αυτά τα χρήματα.

Για τον λόγο αυτό οι δικαστικές αρχές έχουν αποστείλει ήδη στην Ελβετία αίτημα δικαστικής συνδρομής και αναμένουν τα αποτελέσματα που θα δώσουν απάντηση για το ποια ήταν η προέλευση των χρημάτων που εντοπίστηκαν –τυχαία– στον λογαριασμό της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου