Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Με τη μέθοδο του CSI θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα του σκελετού της Αμφίπολης!


Από την δεκαετία του 1970 οι ειδικοί είχαν αρχίσει να αποκωδικοποιούν το DNA αποτέλεσμα της µελέτης της ενζυµολογίας των λειτουργιών του DNA στα βακτήρια. 

O όρος ανασυνδυασµένο DNA υποδηλώνει ένα µόριο DNA αποτελούµενο από δύο (ή περισσότερα) ξένα µεταξύ τους τµήµατα ενωµένα σε µια συνεχή αλυσίδα µε in vitro διεργασίες.

H τεχνολογία αυτή επέτρεψε στους επιστήμονες  την αποµόνωση, ταυτοποίηση και πολλαπλασιασµό οποιουδήποτε τµήµατος DNA ενός οργανισµού.

Βασιζόμενοι σε αυτό τον τεμαχισμό της αλυσίδας μπορούν σήμερα να φθάσουν στα ίχνη της ιστορίας ακόμη κι ενός σκελετού που μπορείτε να χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν.

Όπως είχε αναφέρει περιγράφοντας τη μέθοδο που είχε ακολουθεί  η δρ. Τούρι Κινγκ, γενετίστρια, δήλωσε ότι "είχαν υπάρξει ανησυχίες ότι το DNA στα οστά θα ήταν πολύ υποβαθμισμένο: το ερώτημα ήταν πώς θα μπορούσαμε να πάρουμε δείγμα γενετικού υλικού και να το επεξεργαστούμε και είμαι πολύ χαρούμενη που το καταφέραμε".

"Υπάρχει ταυτοποίηση του DNA μεταξύ του μητρικού γενετικού υλικού των απογόνων της οικογένειας του Ριχάρδου Γ' (μια γυναίκα στον Καναδά κι έναν Λονδρέζο επιπλοποιό) και τα οστά που βρήκαμε στην ανασκαφή του Γκρεϊφρίαρς" . Μετά από αυτή την εξέλιξη βρέθηκε ποιος ήταν ο νεκρός.


 Iatropedia.gr 


«Έχουμε το κρανίο, μπορούμε να φτιάξουμε το πρόσωπο»

Ποιες πληροφορίες μπορεί να δώσει η έρευνα στον σκελετό της Αμφίπολης. Τι είπε ο υπουργός Πολιτισμού για την ιστορική αποκάλυψη στον Τύμβο Καστά.
Παπαγρηγοράκης: «Εχουμε το κρανίο, μπορούμε να φτιάξουμε το πρόσωπο»
Ο σκελετός θα “μιλήσει”. Και μάλιστα πολύ σύντομα. Θα μας πει την ηλικία, την αιτία θανάτου, το φύλο, τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές του, αλλά και τις ασθένειες που είχε περάσει ο νεκρός. Η επιστήμη και η σύγχρονη τεχνολογία που εφαρμόζεται πλέον σε ελληνικά εργαστήρια δεν σταματούν σε τόσο... απλά πράγματα.

«Μπορούμε να αναδομήσουμε το πρόσωπό του, ακριβώς όπως κάναμε με τη Μύρτιδα» εξηγεί στα «Νέα» ο πλέον ειδικός, καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλης Παπαγρηγοράκης. Ο ίδιος απαντά σε ερωτήσεις για την αξία και το μέλλον του ευρήματος.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

csi miami-new york- or las vegas???

Δημοσίευση σχολίου