Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Διευθυντής γυμνασίου βιντεοσκοπήθηκε μαζί με καθηγήτρια και μετά αυτοκτόνησε +vid


Διευθυντής γυμνασίου στην πόλη Μάριμπορ της Σλοβενίας, τον οποίο μαθητές είχαν βιντεοσκοπήσει με κινητό σε υποτιθέμενες προσωπικές στιγμές με καθηγήτρια Μαθηματικών, αυτοκτόνησε μετά τη δημοσίευση του βίντεο στο διαδίκτυο και την προβολή του επί μία εβδομάδα από τα ΜΜΕ, ανακοίνωσε η σλοβενική αστυνομία.




Όπως μεταδίδει το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων ΧΙΝΑ, η αστυνομία επιβεβαίωσε το τραγικό γεγονός, χωρίς σχόλια, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου διευθυντών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Σλοβενίας, Μίλαν Ρέγιετς δήλωσε στο σλοβενικό τηλεοπτικό σταθμό POP TV ότι ο διευθυντής της Μέσης Σχολής Μηχανικών του Μάριμπορ προφανώς κατέρρευσε ψυχικά υπό τη μεγάλη πίεση και εξέφρασε τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο διευθυντής άφησε πίσω σύζυγο, γιο και κόρη.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση του επίμαχου βίντεο στο διαδίκτυο, ο διευθυντής κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και υποστήριξε ότι το βίντεο είναι προϊόν μοντάζ.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών και δεν έχουν αποκαλυφθεί τα άτομα που ανάρτησαν το βίντεo στο ίντερνετ.

Το τραγικό περιστατικό προκάλεσε έντονες συζητήσεις για τα δικαιώματα δημοσίευσης υλικού στο ίντερνετ και για την προστασία της ιδιωτικότητας, για τους κανόνες ηθικής, καθώς και για τη σχέση εκπαιδευτικών και μαθητών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.


To ακατάλληλο βίντεο υπάρχει εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=7GTMjvKqbUU


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου