Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Τα «όχι» των ηθοποιών ~ Ποιοί αρνήθηκαν διάσημους ρόλους; +pics


«Δεν νομίζω ότι πρέπει να τους εξοντώσω όλους Τομ. Μόνο τους εχθρούς μου». Μπορεί να φανταστεί κανείς αυτή τη φράση να βγαίνει από το στόμα του Τζακ Νίκολσον;

Κι όμως, έφτασε πολύ κοντά στο να υποδυθεί τον πιο θρυλικό ίσως μαφιόζο του κινηματογράφου, τον Μάικλ Κορλεόνε.

Είναι μία από τις περιπτώσεις που κάποιος ηθοποιός αρνήθηκε έναν ρόλο και άλλαξε ενδεχομένως την ιστορία του κινηματογράφου.
Ο χαρακτήρας του Μάικλ Κορλεόνε συνδυάστηκε με το πρόσωπο του Αλ Πατσίνο και τον βοήθησε πολύ να «χτίσει» την καριέρα του. Ο Νίκολσον όμως δεν είναι ο μοναδικός που απέρριψε έναν τόσο σημαντικό ρόλο. Το Business Insider θυμήθηκε μερικά ακόμη τέτοια «όχι», τα οποία αρκετοί μετάνιωσαν αργότερα.

Μπιλ Μάρεϊ, «Φόρεστ Γκαμπ»

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο ίδιος, δεν τον ενδιέφερε ο ρόλος του πρωταγωνιστή στη συγκεκριμένη ταινία. Οταν τον ρώτησαν αν το μετάνιωσε όταν είδε την ταινία, απάντησε πως δεν την έχει παρακολουθήσει. Τελικά το ρόλο έπαιξε ο Τομ Χανκς. Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο ίδιος, δεν τον ενδιέφερε ο ρόλος του πρωταγωνιστή στη συγκεκριμένη ταινία. Οταν τον ρώτησαν αν το μετάνιωσε όταν είδε την ταινία, απάντησε πως δεν την έχει παρακολουθήσει. Τελικά το ρόλο έπαιξε ο Τομ Χανκς.

Ματ Ντέιμον, «Σκοτεινός Ιππότης»

Απέρριψε το ρόλο του Χάρβεϊ Ντεντ στην ταινία, γιατί είχε ήδη υποχρεώσεις σε άλλη παραγωγή. Το ρόλο πήρε τελικά ο Ααρον Εκχαρτ. Απέρριψε το ρόλο του Χάρβεϊ Ντεντ στην ταινία, γιατί είχε ήδη υποχρεώσεις σε άλλη παραγωγή. Το ρόλο πήρε τελικά ο Ααρον Εκχαρτ.

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, «American Psycho»

Παρότι του πρόσφεραν 20 εκατομμύρια για να παίξει τον κατά συρροή δολοφόνο Πάτρικ Μπέιτμαν, εκείνος αρνήθηκε. Μάλιστα, επειδή αρχικά είχε εκφράσει ενδιαφέρον για το σενάριο, το στούντιο είχε βγάλει και ανακοίνωση ότι ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο θα πρωταγωνιστήσει. Τελικά το ρόλο πήρε ο Κρίστιαν Μπέιλ. Παρότι του πρόσφεραν 20 εκατομμύρια για να παίξει τον κατά συρροή δολοφόνο Πάτρικ Μπέιτμαν, εκείνος αρνήθηκε. Μάλιστα, επειδή αρχικά είχε εκφράσει ενδιαφέρον για το σενάριο, το στούντιο είχε βγάλει και ανακοίνωση ότι ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο θα πρωταγωνιστήσει. Τελικά το ρόλο πήρε ο Κρίστιαν Μπέιλ.

Κρίστιαν Μπέιλ, «Τζέιμς Μποντ»

Οπως έχει δηλώσει ο πρώην εκπρόσωπός του, ο Μπέιλ δεν ενδιαφερόταν να δεσμευτεί με κάτι τόσο βρετανικό, όταν έληξε το συμβόλαιο του Πιρς Μπρόσναν ως Τζέιμς Μποντ. «Εχω ήδη παίξει έναν κατά συρροή δολοφόνο», είπε μάλιστα ο ηθοποιός. Τελικά ο Ντάνιελ Κρεγκ ήταν εκείνος που πήρε το ρόλο. Οπως έχει δηλώσει ο πρώην εκπρόσωπός του, ο Μπέιλ δεν ενδιαφερόταν να δεσμευτεί με κάτι τόσο βρετανικό, όταν έληξε το συμβόλαιο του Πιρς Μπρόσναν ως Τζέιμς Μποντ. «Εχω ήδη παίξει έναν κατά συρροή δολοφόνο», είπε μάλιστα ο ηθοποιός. Τελικά ο Ντάνιελ Κρεγκ ήταν εκείνος που πήρε το ρόλο.

Αντζελίνα Τζολί, «Gravity»

Αρχικά υπήρξε συμφωνία, αλλά στη συνέχεια η Αντζελίνα Τζολί προσπέρασε την ευκαιρία να παίξει την ταινία που πήρε Όσκαρ τελικά. Το ρόλο πήρε η Σάντρα Μπούλοκ. Αρχικά υπήρξε συμφωνία, αλλά στη συνέχεια η Αντζελίνα Τζολί προσπέρασε την ευκαιρία να παίξει την ταινία που πήρε Όσκαρ τελικά. Το ρόλο πήρε η Σάντρα Μπούλοκ.

Μισέλ Φάιφερ, «Pretty Woman» και «Βασικό Ένστικτο»

Η Μισέλ Φάιφερ προσπέρασε δύο μεγάλους ρόλους που της προσφέρθηκαν, αφού αρνήθηκε εκείνον της πρωταγωνίστριας τόσο στο «Βασικό Ενστικτο» όσο και στο «Pretty Woman». Για την πρώτη περίπτωση- στην οποία επελέγη τελικά η Σάρον Στόουν- ο ρόλος ήταν οι γυμνές σκηνές, καθώς όπως έχει πει η Φάιφερ ο πατέρας της ήταν ζωντανός ακόμη και η ίδια ντρεπόταν. Οσο για την έτερη άρνησή της, από αυτή ωφελήθηκε κατά πολύ η Τζούλια Ρόμπερτς. Η Μισέλ Φάιφερ προσπέρασε δύο μεγάλους ρόλους που της προσφέρθηκαν, αφού αρνήθηκε εκείνον της πρωταγωνίστριας τόσο στο «Βασικό Ενστικτο» όσο και στο «Pretty Woman». Για την πρώτη περίπτωση- στην οποία επελέγη τελικά η Σάρον Στόουν- ο ρόλος ήταν οι γυμνές σκηνές, καθώς όπως έχει πει η Φάιφερ ο πατέρας της ήταν ζωντανός ακόμη και η ίδια ντρεπόταν. Οσο για την έτερη άρνησή της, από αυτή ωφελήθηκε κατά πολύ η Τζούλια Ρόμπερτς.

Τζούλια Ρόμπερτς, «Μία σχέση στοργής», «Η Πρόταση»

Η Σάντρα Μπούλοκ θα πρέπει να την ευχαριστεί, γιατί ήταν εκείνη που πήρε το ρόλο και στις δύο ταινίες, όταν η Τζούλια Ρόμπερτς τον απέρριψε. Στην ταινία «Η Πρόταση» η απάντησή της ήταν αρνητική γιατί της ζήτησαν να ρίξει το κασέ της. Οσο για το «Μία σχέση στοργής», ήταν ο ρόλος χάρη στον οποίο η Μπούλοκ κέρδισε Όσκαρ. Η Σάντρα Μπούλοκ θα πρέπει να την ευχαριστεί, γιατί ήταν εκείνη που πήρε το ρόλο και στις δύο ταινίες, όταν η Τζούλια Ρόμπερτς τον απέρριψε. Στην ταινία «Η Πρόταση» η απάντησή της ήταν αρνητική γιατί της ζήτησαν να ρίξει το κασέ της. Οσο για το «Μία σχέση στοργής», ήταν ο ρόλος χάρη στον οποίο η Μπούλοκ κέρδισε Όσκαρ.

Αλ Πατσίνο, «Πόλεμος των Αστρων»

Υπήρξε αρκετά εκλεκτικός με τους ρόλους του, απορρίπτοντας αρκετές ταινίες. Ανάμεσά τους ο χαρακτήρας του Χαν Σόλο στον «Πόλεμο των Αστρων», μία θέση στο καστ του «Αποκάλυψη τώρα», που πήγε τελικά ο Μάρτιν Σιν, όπως επίσης και στο «Συνήθεις ύποπτοι» και του πρωταγωνιστή στο «Pretty Woman».   Μάλιστα, για το «Αποκάλυψη τώρα», είχε εξηγήσει πως ο λόγος της άρνησης ήταν πως γνώριζε τι τον περίμενε. «Ξέρω πώς θα είναι. Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα πάνω στο ελικόπτερο να μου λέει τι να κάνω και εγώ μέσα στο βάλτο για πέντε μήνες». Υπήρξε αρκετά εκλεκτικός με τους ρόλους του, απορρίπτοντας αρκετές ταινίες. Ανάμεσά τους ο χαρακτήρας του Χαν Σόλο στον «Πόλεμο των Αστρων», μία θέση στο καστ του «Αποκάλυψη τώρα», που πήγε τελικά ο Μάρτιν Σιν, όπως επίσης και στο «Συνήθεις ύποπτοι» και του πρωταγωνιστή στο «Pretty Woman». Μάλιστα, για το «Αποκάλυψη τώρα», είχε εξηγήσει πως ο λόγος της άρνησης ήταν πως γνώριζε τι τον περίμενε. «Ξέρω πώς θα είναι. Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα πάνω στο ελικόπτερο να μου λέει τι να κάνω και εγώ μέσα στο βάλτο για πέντε μήνες».

Τζακ Νίκολσον, «Νονός»

Το 2004 ο Νίκολσον παραδέχθηκε ότι είχε απορρίψει το ρόλο του Μάικλ Κορλεόνε στο «Νονό», τον οποίο πήρε τελικά ο Αλ Πατσίνο. Ο λόγος ήταν- όπως είχε πει- ότι δεν ήταν «δικός» του ο ρόλος.   «Τότε πίστευα ότι οι Ινδιάνοι πρέπει να κάνουν τους Ινδιάνους και οι Ιταλοί τους Ιταλούς. Υπήρχαν πολλοί ηθοποιοί που θα μπορούσαν να παίξουν τον Μάικλ, ανάμεσά τους και εγώ, αλλά ο Αλ Πατσίνο ''ήταν'' ο Μάικλ Κορλεόνε». Το 2004 ο Νίκολσον παραδέχθηκε ότι είχε απορρίψει το ρόλο του Μάικλ Κορλεόνε στο «Νονό», τον οποίο πήρε τελικά ο Αλ Πατσίνο. Ο λόγος ήταν- όπως είχε πει- ότι δεν ήταν «δικός» του ο ρόλος. «Τότε πίστευα ότι οι Ινδιάνοι πρέπει να κάνουν τους Ινδιάνους και οι Ιταλοί τους Ιταλούς. Υπήρχαν πολλοί ηθοποιοί που θα μπορούσαν να παίξουν τον Μάικλ, ανάμεσά τους και εγώ, αλλά ο Αλ Πατσίνο »ήταν» ο Μάικλ Κορλεόνε».

Γουίλ Σμιθ, «The Matrix»

Οχι μόνο αρνήθηκε να παίξει τον Neo, αλλά παραδέχθηκε ότι ο Κιάνου Ριβς τα πήγε καλύτερα από ότι εκείνος θα κατάφερνε. «Οταν είδα την ταινία- και σπάνια το λέω αυτό- κατάλαβα ότι θα τα έκανα μαντάρα», έχει παραδεχθεί. Οχι μόνο αρνήθηκε να παίξει τον Neo, αλλά παραδέχθηκε ότι ο Κιάνου Ριβς τα πήγε καλύτερα από ότι εκείνος θα κατάφερνε. «Οταν είδα την ταινία- και σπάνια το λέω αυτό- κατάλαβα ότι θα τα έκανα μαντάρα», έχει παραδεχθεί.

Ιαν ΜακΚέλεν, «Χάρι Πότερ»

Ο Ιαν ΜακΚέλεν δεν δέχθηκε να παίξει το ρόλο του Ντάμπλντορ στη σειρά των ταινιών «Χάρι Πότερ» γιατί θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να το κάνει από τη στιγμή που είχε παίξει ήδη έναν μάγο, τον Γκάνταλφ στον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών».  Ο Ιαν ΜακΚέλεν δεν δέχθηκε να παίξει το ρόλο του Ντάμπλντορ στη σειρά των ταινιών «Χάρι Πότερ» γιατί θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να το κάνει από τη στιγμή που είχε παίξει ήδη έναν μάγο, τον Γκάνταλφ στον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών».

Τομ Σέλεκ, «Οι Κυνηγοί της χαμένης κιβωτού»

Ο ρόλος του Ιντιάνα Τζόουνς προσφέρθηκε στον Τομ Σέλεκ, αλλά αρνήθηκε εξαιτίας του προγράμματος των γυρισμάτων για τη σειρά «Magnum P.I.». Τελικά το ρόλο πήρε ο Χάρισον Φορντ. Ο ρόλος του Ιντιάνα Τζόουνς προσφέρθηκε στον Τομ Σέλεκ, αλλά αρνήθηκε εξαιτίας του προγράμματος των γυρισμάτων για τη σειρά «Magnum P.I.». Τελικά το ρόλο πήρε ο Χάρισον Φορντ.

Ντένζελ Ουάσιγκτον, «Se7en»

Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον μπορούσε να πάρει το ρόλο του ντεντέκτιβ Ντέιβιντ Μάιλς, αλλά αρνήθηκε γιατί προτίμησε να δουλέψει στο θρίλερ «Ο διάβολος σε μπλε φόρεμα». Παραδέχθηκε ότι το μετάνιωσε, όταν είδε την ταινία και τον Μπραντ Πιτ να παίζει στη θέση του. Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον μπορούσε να πάρει το ρόλο του ντεντέκτιβ Ντέιβιντ Μάιλς, αλλά αρνήθηκε γιατί προτίμησε να δουλέψει στο θρίλερ «Ο διάβολος σε μπλε φόρεμα». Παραδέχθηκε ότι το μετάνιωσε, όταν είδε την ταινία και τον Μπραντ Πιτ να παίζει στη θέση του.

Μπραντ Πιτ, «12 χρόνια σκλάβος»

Ο ίδιος- ένας από τους παραγωγούς της ταινίας- είπε ότι απέρριψε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενός κακού ιδιοκτήτη σκλάβων, γιατί δεν ήθελε να τον δουν τα παιδιά του έτσι και προτίμησε ένα μικρότερο ρόλο, ενώ πιο ευγενικού χαρακτήρα. Ο ίδιος- ένας από τους παραγωγούς της ταινίας- είπε ότι απέρριψε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενός κακού ιδιοκτήτη σκλάβων, γιατί δεν ήθελε να τον δουν τα παιδιά του έτσι και προτίμησε ένα μικρότερο ρόλο, ενώ πιο ευγενικού χαρακτήρα.
ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου