Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ιλιγγιώδες πρόστιμο στη Λάρισα για κακοποίηση ζώων


Ιλιγγιώδες πρόστιμο, ύψους 270.000 ευρώ, βεβαιώθηκε σε 67χρονο Λαρισαίο, από την πρώην Δημοτική Αστυνομία Λάρισας που, έπειτα από καταγγελία συμπολίτη του, που κατηγορείται για τη θανάτωση 8 νεογέννητων κουταβιών και την κακοποίηση ενός ακόμη σκύλου.

Στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Λαρισαίων, συνήθως ύστερα από καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων,...
βεβαιώνονται τακτικά σε πολίτες, διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα για διάφορες παραβάσεις σύμφωνα με το ν. 4039/12 ("Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό").

Ωστόσο, η περίπτωση του 67χρονου μάλλον δεν έχει προηγούμενο, αφού τού επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 30.000 ευρώ "για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό", οπότε το συνολικό πρόστιμο για τα 9 σκυλιά φθάνει το παραπάνω ποσό.

Χωρίς να είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, τον Αύγουστο του 2013, στην τότε Δημοτική Αστυνομία Λάρισας καταγγέλλεται ότι στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας, ο 67χρονος προχώρησε στη θανάτωση 8 νεογέννητων κουταβιών και στην κακοποίηση ενός ακόμη σκύλου. Κουτάβια που βρέθηκαν θανατωμένα, σε νάιλον σακούλα, δεμένη και κάτω από πέτρες.

Η βεβαιωθείσα παράβαση κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Λαρισαίων και το Τμήμα Εσόδων του δήμου με τη σειρά του θα πρέπει, αργά ή γρήγορα, να κοινοποιήσει την οφειλή στην Οικονομική Εφορία (ΔΟΥ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου