Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

5 διαφορετικές χρήσεις για το υγρό απορρυπαντικό πιάτων


Μπορεί η θέση του να είναι συνήθως δίπλα στο νεροχύτη, όμως το υγρό απορρυπαντικό πιάτων αποδεικνύεται χρήσιμο για την καθαριότητα σε όλο το σπίτι.

Λόγω της ήπιας σύνθεσής του αποτελεί συχνά καλύτερη επιλογή από τα προϊόντα καθαρισμού με διάφορες χημικές ουσίες, ενώ σχεδόν πάντα θα έχετε...
απόθεμα στο ντουλάπι με τα καθαριστικά σας.

Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να καθαρίσετε το σπίτι, θυμηθείτε να εφαρμόσετε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές που αφορούν νέους τρόπους χρήσης του υγρού απορρυπαντικού πιάτων:

1. Λεκές από λάδι στα ρούχα. Τρίψτε λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων στο λεκέ και ξεπλύνετε με νερό. Το σαπούνι για τα πιάτα είναι ιδανικό για τα περισσότερα υφάσματα, ακόμα και για εκείνα από μαλλί ή μετάξι, τα οποία θα μπορούσαν να καταστραφούν από το απορρυπαντικό πλυντηρίου για τα ρούχα.

2. Καθαρισμός δαπέδου κουζίνας-μπάνιου. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων μέσα σε έναν κουβά με ζεστό νερό για να φτιάξετε σπιτικό καθαριστικό δαπέδου. Χρησιμοποιήστε το διάλυμα σε πλακάκι, αλλά αποφύγετε τη χρήση σε ξύλινα πατώματα.

3. Καθαρίστε τα έπιπλα βεράντας. Προσθέστε μία δόση από το υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε ένα μπολ με ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε το για να σκουπίσετε το τραπέζι και τις καρέκλες της βεράντας. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με καθαρό νερό από το λάστιχο.

4. Γυαλίστε τα κοσμήματα. Αναμείξτε λίγο υγρό πιάτων και σόδα (αναψυκτικό) για να καθαρίσετε τα κοσμήματα σας. Οι φυσαλίδες θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση της βρωμιάς, ακόμα και στις πιο μικροσκοπικές σχισμές. Μουλιάστε το κόσμημα για πέντε λεπτά μέσα στο μείγμα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε κάθε επίμονο λεκέ.

5. Καθαρίστε τα ντουλάπια της κουζίνας. Όπως και τα μαγειρικά σκεύη, έτσι και τα ντουλάπια της κουζίνας λαδώνονται συχνά. Προσθέστε λίγο σαπούνι πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ανακατέψτε με ζεστό νερό και διώξτε μακριά τη βρωμιά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ένα καλά στυμμένο πανάκι και στεγνώστε.


 infokids.gr


Δείτε ακόμη:
Σφουγγαράκι κουζίνας ~ Ο βασιλιάς της βρωμιάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου