Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΟΑΣΘ ~ Δείτε τις 5 πρώτες γραμμές με ηλεκτρονικό εισιτήριο

 
Σε ποιες γραμμές του ΟΑΣΘ μπαίνει πιλοτικά το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Αλλάζει από τον επόμενο μήνα το πρόγραμμα των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του κόσμου.
Σε πέντε λεωφορειακές γραμμές της Θεσσαλονίκης μπαίνει πιλοτικά το ηλεκτρονικό εισιτήριο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ,...
Χρήστος Στεφανίδης, στη διάρκεια της διημερίδας «Οι Δημόσιες Μεταφορές στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την Αστική Κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Παλαιστής σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων δυο μηνών θα λειτουργήσει πιλοτικά η «έξυπνη κάρτα» (ηλεκτρονικό εισιτήριο) σε λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ, καθώς ήδη ο Οργανισμός έχει προμηθευτεί 100 καινούργια ακυρωτικά μηχανήματα.

Δίνοντας λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Στεφανίδης τόνισε ότι «το αργότερο την 1η Ιανουαρίου 2015 θα λειτουργήσει πιλοτικά η «έξυπνη κάρτα» για περίπου τέσσερις μήνες. «Από τα 100 μηχανήματα δε θα τοποθετηθούν άμεσα όλα. Ωστόσο, τα λεωφορεία πέντε γραμμών θα έχουν τέτοια μηχανήματα και έτσι θα γίνει η εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οι γραμμές που προσδιορίσαμε είναι 10, 31, 11, 57 και 83, όμως η οριστικοποίησή τους θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου.



Σταδιακά το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπει σε όλες τις γραμμές, με πρώτες εκείνες που έχουν πληρότητα κάτω του 35%. Η προμήθεια των ‘έξυπνων καρτών’ θα γίνεται από τα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ σε πρώτη φάση, ενώ είμαστε σε συνεννόηση με τις κεντρικές τράπεζες, προκειμένου να υπογράψουμε συμβάσεις», επισήμανε.



Αλλαγές στα δρομολόγια

Ο κ. Στεφανίδης ανακοίνωσε μάλιστα ότι από τον επόμενο μήνα θα γίνει αλλαγή στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ και θα βγουν νέα προγράμματα, ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του κόσμου.

«Διαπιστώσαμε ότι σε συγκεκριμένες γραμμές έχουμε πολύ μικρές πληρότητες, ενώ σε κάποιες άλλες για ορισμένες ώρες της ημέρας έχουμε 100% πληρότητα ή ακόμη και υπερπληρότητα λεωφορείων. Θα γίνει ένας εξορθολογισμός, θα βγουν λεωφορεία από κάποιες γραμμές, θα γίνει νέος προγραμματισμός και θα προστεθούν οχήματα όπου υπάρχει ανάγκη. Σήμερα κάνουμε δοκιμές για να διαπιστώσουμε την ακρίβεια των δρομολογίων. Οι αλλαγές θα γίνουν μέσα στο Δεκέμβριο», σημείωσε.

voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου