Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Βρίσκεται ήδη στα Βαλκάνια η ισλαμική τρομοκρατία…


Ο ισλαμικός κίνδυνος, που καταδιώκει πλέον την Ευρώπη, δεν είναι πουθενά τόσο αισθητός, όσο στα Βαλκάνια

Οι σχεδόν αδιάφοροι μουσουλμάνοι των Βαλκανίων, μέσα σε λίγο διάστημα, μεταβλήθηκαν σε «ακραίους», είτε ενσυνείδητα εξ ιδεολογίας ή χρηματισμού (οι ουαχαμπιστές της Σαουδικής Αραβίας, διαθέτουν άφθονο χρήμα), είτε και λόγω εκφοβισμού. Και από «φοβισμένη» μειονότητα, τείνουν να γίνουν ρυθμιστές της πορείας των βαλκανικών λαών.
Αυτό το φάντασμα που καταδιώκει πλέον την Ευρώπη, ο ισλαμικός κίνδυνος, γίνεται ιδιαιτέρως επικίνδυνος από την...
αθρόα κατάταξη μουσουλμάνων υπηκόων ευρωπαϊκών χωρών στις διάφορες εξτρεμιστικές ένοπλες ομάδες που μάχονται στην Συρία και το Ιράκ.

Ίσως πουθενά αλλού στην Ευρώπη να μην είναι τόσο αισθητός ο κίνδυνος αυτός, όσο στα Βαλκάνια, παρατηρεί σε άρθρο του το defence-point. Σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι η πρώτη χώρα σε εθελοντές μαχητές για τον ιερό πόλεμο, από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Από τους άλλοτε μετριοπαθείς μουσουλμάνους της νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 5-10%, ακολουθεί πλέον τα κελεύσματα του ακραίου Ισλάμ. Αυτό φυσικά δεν συνέβη τυχαίως. Είναι αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας ακραίων ισλαμικών στοιχείων να επηρεάσουν τους κατά τόπους μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Τις τελευταίες δεκαετίες, ακραίοι ισλαμιστές κληρικοί επηρεάζουν από τα τζαμιά τους πιστούς.

Επίσης, διάφορες μουσουλμανικές ομάδες διαθέτουν πλέον δικά τους μέσα ενημέρωσης, μέσω των οποίων προπαγανδίζουν τις απόψεις του σε ευρύτερα στρώματα των μουσουλμάνων.
Ένας από τους ηγέτες της αλ Κάιντα, ο Αλί Χαμάντ, από το Μπαχρέιν, είχε δηλώσει παλαιότερα ότι το καθεστώς της Βοσνίας είχε χορηγήσει βοσνιακά διαβατήρια σε πλήθος ισλαμιστών μαχητών, αναμεμιγμένων σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Όλοι αυτοί, μετά το πέρας του πολέμου, το 1995, δημιούργησαν ένα ολόκληρο δίκτυο υποδομών, μέσω του οποίου υποστήριζαν την ισλαμική τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο.

Επαληθεύεται αυτό που γράφεται στην voria.gr πολλές φορές. Όλοι αυτοί οι επαγγελματίες φονιάδες, όταν τελειώσει μια αποστολή τους, ακόμη και αν δεν τους αναθέσουν άλλη, θα δραστηριοποιηθούν μόνοι σε έκνομες ενέργειες. Τους φαντάζεται κάποιος ως υπαλλήλους, ή νόμιμους επιχειρηματίες;
Σημαντική παρουσία έχει το ακραίο Ισλάμ στον Τύπο και τα ΜΜΕ, ιδίως τα ηλεκτρονικά. Μέσω βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων, αλλά και κυρίως του διαδικτύου, οι ισλαμιστές περνούν τα μηνύματά τους σε μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες.
Κάθε μέρα οι ακόλουθοι των διαφόρων ισλαμικών ι
στοσελίδων αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Μόνο η αλβανική ιστοσελίδα Ισλαμική Τιμή, η οποία μεταδίδει τα νέα των Αλβανών ισλαμιστών που μάχονται στην Συρία, έχει 25.000 μέλη. «Πρόκειται για έναν δυνάμει μικρό στρατό», αναφέρει Αλβανός αναλυτής ασφαλείας.

Αλλά και σύμφωνα με τον Βούλγαρο αρχιμουφτή Νεντίμ Γκεντζέφ, οι εξτρεμιστές ισλαμιστές προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα «ισλαμικό τρίγωνο», με πλευρές τη Βοσνία, τα Σκόπια και τη δυτική Βουλγαρία, στα όρια της Ροδόπης. Τυχόν επιτυχία του σκοπού αυτού, όσο απίθανη και αν μπορεί να φαντάζει, είναι βέβαιο ότι θα βάλει φωτιά στα Βαλκάνια και θα αποσταθεροποιήσει ολόκληρη τη νότια Ευρώπη.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική και στα Σκόπια. Όπως μετέφερε το Βαλκανικό Περισκόπιο από την σλαβική εφημερίδα «Βέτσερ», οι Αλβανοί «μουζαχεντίν», που πολέμησαν το 2001 κατά της κυβέρνησης των Σκοπίων, εξακολουθούν να εξαπλώνουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ σε όλη τη χώρα. Γράψαμε και άλλη φορά εδώ, ότι ο κεντρικός πυρήνας αποτελείται από ισλαμιστές, που είχαν δράσει στην περιοχή του Κουμάνοβο υπό τον Ντρετσάι Μαλίκι.

Τα περισσότερα από τα μέλη της διμοιρίας ήταν πολίτες της Σαουδικής Αραβίας, του Αφγανιστάν, της Τουρκίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας, τα οποία είχαν εκπαιδευθεί σε στρατόπεδα τρομοκρατών σε διάφορες χώρες.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, οι κ.κ. Δένδιας και Κικίλιας μας διαβεβαιώνουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος. Ίσως δεν αντιλαμβάνονται, πως δεν είναι ανόητοι οι ισχυροί να δημιουργήσουν στις μεσογειακές χώρες προβλήματα με τους ισλαμιστές και να αντιδράσουν οι λαοί κλείνοντάς τους τις πύλες προς την Ευρώπη.


Ο Μακεδών / voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου