Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ισόβια για ρατσιστική δολοφονία στη Θεσσαλονίκη


Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 54χρονη Γεωργιανή οικιακή βοηθό, η οποία κατηγορείτο ότι σκότωσε μαζί με «άγνωστους» συνεργούς της 72χρονο Έλληνα συνταξιούχο τραπεζικό, με κίνητρο να τον ληστέψουν.

Το έγκλημα διαπράχθηκε πέρσι τον Αύγουστο, στην περιοχή...
Φάληρο της Θεσσαλονίκης.

Η γεωργιανής καταγωγής γυναίκα κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχη για τις πράξεις που συνδέονται με την ανθρωποκτονία και τη ληστεία, ενώ δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψε στις φυλακές.

Κατά την απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται και έκανε λόγο για τέσσερις δράστες που εισέβαλαν στο διαμέρισμα της Βασ. Γεωργίου, όπου διέμενε μαζί με το 72χρονο θύμα, με σκοπό τη ληστεία.

«Ήταν δύο Έλληνες και δύο Αλβανοί. Έκλεισαν το στόμα μου και με οδήγησαν στο μπάνιο. 'Ακουγα δυνατά χτυπήματα» είπε, ισχυριζόμενη ότι κατά τη διαφυγή τους, οι άγνωστοι την απήγαγαν και αφού την περιέφεραν επί ώρες με ΙΧ αυτοκίνητο την έβαλαν σε τρένο με προορισμό την Αθήνα.

Η ίδια αποκάλυψε στις Αρχές το συμβάν σχεδόν ένα 24ωρο αργότερα, γεγονός που κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 72χρονος βρέθηκε την επομένη της δολοφονικής επίθεσης, δεμένος χειροπόδαρα και με αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα.

Το διαμέρισμα ήταν ανάστατο, αλλά δεν αφαιρέθηκε κάτι. Εκτιμάται ότι οι δράστες γνώριζαν την οικονομική επιφάνεια του ηλικιωμένου και τον βασάνισαν μέχρι θανάτου για να τους αποκαλύψει που είχε κρυμμένα τα χρήματά του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου