Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Πουλάκι μου... Χέρι χέρι με τα εκατομμύρια ο Καρατζαφέρης


Έχουν εντοπιστεί περί τα 6 εκατ ευρώ σε λογαριασμούς του Καρατζαφέρη, κατατεθειμένα σε τράπεζες οι οποίες εμπλέκονται σε μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 
Συμμετοχή στην offshore Catalina Ltd, είχε το 1993 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» που είχε καταθέσει εκείνη τη χρονιά.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στο μικροσκόπιο των ορκωτών λογιστών, έχουν μπει δύο εταιρείες.

Ειδικότερα, πρόκειται για την Catalina International LTD, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.

Από τη σχετική έρευνα της δικαιοσύνης έχει προκύψει ότι η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν εντοπιστεί περί τα 6.000.000 ευρώ σε λογαριασμούς του κ. Καρατζαφέρη, κατατεθειμένα σε τράπεζες οι οποίες εμπλέκονται σε μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Εκτός από «περίεργες διαδρομές» χρημάτων, η έρευνα έχει στραφεί και στα άλλα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου του ΛΑΟΣ-κινητα και ακίνητα- των οποίων η αξία υπολογίζεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Με βάση αυτά τα ευρήματα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με τα κακουργήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της υποβολής αναληθούς «πόθεν έσχες» και για παράβαση το νόμου περί offshore.

Πριν 20 χρόνια, ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε για πρώτη φορά ως νεοεκλεγείς με τη ΝΔ βουλευτής δήλωση «πόθεν έσχες». Στον κωδικό «Α1.3″ σχετικά με τη «συμμετοχή σε οποιαδήποτε κερδοσκοπική επιχείρηση», αναφέρονται η City News SA και η Catilina Ltd όπως επακριβώς αναγράφεται.

Πάντως στις μεταγενέστερες δηλώσεις της περιόδου μετά το 2007, που υπέβαλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ως πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τα ίχνη της Catalina Ltd, χάνονται.

Η μοναδική εταιρική συμμετοχή, που υπάρχει στα «πόθεν έσχες» του κ. Καρατζαφέρη, είναι τη συζύγου του, η οποία εμφανίζεται ως «εταίρος ΕΠΕ» σε επιχείρηση «παροχής υπηρεσιών» με έτος έναρξης το 2000 και κεφάλαιο εισφοράς τα 17.608 ευρώ. Μάλιστα η εταιρεία αυτή εμφανίζεται στη δήλωση του 2011 να πέρασε με γονική παροχή στον γιο του κ. Καρατζαφέρη, ενώ στη δήλωση του 2012 δεν αναφέρεται.

Στην παρούσα φάση ο κ. Καρατζαφέρης ερευνάται αν έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" τις δύο υπεράκτιες εταιρίες. Η διαδικασία βρ΄σικεται σε εξέλιξη και το αργότερο έως την προσεχή Τρίτη - Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα της ώστε η Επιτροπή να προβεί στις δέουσες ενέργειες με την παραπομπή ή μή για τα περαιτέρω στον αρμόδιο εισαγγελέα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου