Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Αντικατέστησαν τα ανθρώπινα γεννητικά όργανα με... παπάκια


Στη νέα έκδοση ενός σχολικού εγχειριδίου βιολογίας, που απευθύνεται σε μικρούς Τούρκους ηλικίας 10 και 11 ετών, οι φωτογραφίες που απεικόνιζαν το γεννητικό σύστημα του άνδρα και της γυναίκας απαγορεύτηκαν, σε ένα ακόμη δείγμα της απόπειρας εξισλαμισμού της χώρας που επιδιώκει η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση.


Στο βιβλίο, οι φωτογραφίες που απεικόνιζαν το αιδοίο και το πέος...
που είχαν ενταχθεί στο κεφάλαιο που ήταν αφιερωμένο στην ανθρώπινη αναπαραγωγή αντικαταστάθηκαν όλες από φωτογραφίες, πιο «αθώες» που εικονίζουν παπάκια, πολικές αρκούδες ή μια γυναίκα που αγκαλιάζει το νεογέννητο μωρό της, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet στον ιστότοπό της.

Την ίδια ώρα οι λέξεις όπως «στήθος» ή «παρθενία» έχουν διαγραφεί, επισήμανε με λύπη ο παιδοψυχολόγος Αμπντουλάχ Τουναλί, απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας.

«Πριν, το εσωτερικό σύστημα των γεννητικών οργάνων εξηγείτο με τρόπο προσαρμοσμένο στην εξέλιξη των παιδιών, όπως ακριβώς γινόταν με την καρδιά ή τα νεφρά», συνέχισε ο Τουναλί, που είναι πρώην γραμματέας του συνδικάτου εκπαιδευτικών Egitim-Sen.

«Όμως φέτος το βιβλίο για τις επιστήμες και την τεχνολογία που απευθύνεται στους μαθητές της 6ης δημοτικού έχει λογοκριθεί σε μεγάλο βαθμό, σε συμφωνία με τους ηθικούς κώδικες που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση» συνέχισε ο ψυχολόγος.

Ο καθηγητής βιολογίας του Πανεπιστημίου Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης, ο Αχμέτ Ζεφίρ, κατήγγειλε στο άρθρο της Χουριέτ ένα μέτρο «που προκαλεί περισσότερο κακό παρά ωφελεί τα παιδιά».

«Γιατί το κάνετε αυτό στα παιδιά μας, γιατί αυτός ο φόβος;» διερωτήθηκε.

Η αντιπαράθεση αυτή προστίθεται σε μια σειρά γεγονότων που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης που κυβερνά της Τουρκία από το 2002, με τους πολιτικούς της αντιπάλους να την κατηγορούν ότι επιδιώκει να εξισλαμίσει την τουρκική κοινωνία.
Μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης, η κυβέρνηση έδωσε εντολή το Σεπτεμβρίου στις μαθήτριες Λυκείου να φοράνε την ισλαμική μαντίλα, κάτι το οποίος μέχρι πρότινος απαγορευόταν, ενώ αντιθέτως απαγόρευσε τα τατουάζ, τα σκουλαρίκια και το βάψιμο στα σχολεία.

Ημερησία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου