Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ~ Η Αμερική ανακαλύφθηκε από τους..


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα.

"Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα.

Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος", διαβεβαίωσε Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση,...
σε συνάντηση μουσουλμάνων κληρικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής που οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές.

"Μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν φθάσει στην Αμερική από το 1178. Ο Κολόμβος αναφέρει την ύπαρξη τζαμιού σε λόφο στις ακτές της Κούβας", επέμεινε και παρασυρμένος από τη φόρα του δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει στην οικοδόμηση ενός τζαμιού στην τοποθεσία που περιγράφεται από τον γενοβέζο θαλασσοπόρο.

"Θα ήθελα να το συζητήσω με τους κουβανούς αδελφούς, ένα τζαμί θα πήγαινε και σήμερα μια χαρά στον λόφο αυτόν", συνέχισε.

Ελάχιστος αριθμός μουσουλμάνων ιστορικών και θεολόγων έχουν τελευταία θέσει υπό αμφισβήτηση την ανακάλυψη του Χριστόφορου Κολόμβου, ισχυριζόμενοι ότι είχε υπάρξει μουσουλμανική παρουσία στην Αμερική πριν από το 1492, αν και δεν έχει εντοπισθεί ποτέ κάποιο ίχνος του ισλάμ στην ήπειρο αυτή.

Σε αμφιλεγόμενο άρθρο του που δημοσιεύθηκε το 1996, ο ιστορικός Γιούσεφ Μρούεχ είχε αναφερθεί σε μία αποστροφή των περιγραφών του Κολόμβου, στην οποία ο θαλασσοπόρος έκανε λόγο για ένα τζαμί στην Κούβα. Αλλά οι συνάδελφοί του απέκλεισαν την εκδοχή του λέγοντας ότι αυτό το "τζαμί" δεν ήταν παρά μία μεταφορά για την περιγραφή του σχήματος ενός τοπίου.

Ο Ερντογάν εξελέγη τον Αύγουστο πρόεδρος της Τουρκίας, όπου κατέχει την εξουσία από το 2003.


1 σχόλια:

macgyver είπε...

...και οχι μονο, οι Ινδοι ανακαλυψαν την παταγονια, και ο ιπταμενος Ολλανδος ητο κορεατης!!!

Δημοσίευση σχολίου