Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Κύπρος ~ Πώς νίκησαν την κρίση σε 2 χρόνια +Σύγκριση με Ελλάδα (Βίντεο - Αυτοψία)


Κύπρος - 26 Μαρτίου 2013: Μετά από ένα δραματικό τριήμερο διαπραγματεύσεων και με την κυβέρνηση σε απόλυτη παράδοση ύστερα από το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων, οι Κύπριοι ξυπνούν με την απόφαση για κούρεμα των καταθέσεων να έχει τεθεί σε ισχύ.

Κύπρος - Ιούνιος 2015: Όπως καταγράφει ο Αντώνης Σρόιτερ και η κάμερα της εκπομπής «Αυτοψία», η χώρα έχει ήδη περάσει σε ανάπτυξη, Κύπριοι και ξένοι καταθέτες επιστρέφουν στις τράπεζες, ο περιορισμός κεφαλαίων...
αποτελεί παρελθόν, τα πρώτα στεγαστικά δάνεια εγκρίνονται και η ανεργία πέφτει. Μεγάλα έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μεγαλεπήβολα σχέδια εκατομμυρίων ευρώ προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.
Οι ξένοι κάνουν λόγο για οικονομικό θαύμα και χρησιμοποιούν την Κύπρο ως παράδειγμα για το πόσο μπορούν να λειτουργήσουν τα Μνημόνιά τους. Από την πλευρά τους, οι Κύπριοι περιμένουν να δουν πως όλες αυτές οι θετικές ενδείξεις θα περάσουν και στην πραγματική οικονομία.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα, μετά από πέντε χρόνια Μνημονίων, μοιάζει να βρίσκεται εκεί ακριβώς από όπου ξεκίνησε. Ίσως και σε ακόμη χειρότερο σημείο.
Γιατί πέτυχε η Κύπρος και γιατί απέτυχε παταγωδώς η Ελλάδα; Πως αντιμετώπισαν την κρίση οι Κύπριοι και πως οι Έλληνες; Τι έκαναν εκείνοι σωστά και τι κάναμε και… εξακολουθούμε να κάνουμε εμείς λάθος; Υπάρχει «παράδειγμα Κύπρου» που θα μπορούσε να ακολουθήσει η Ελλάδα, ή είμαστε τελικά καταδικασμένοι να αποτύχουμε;


Δείτε το βίντεο στην ιστοσελίδα του Alpha:

http://www.alphatv.gr/shows/informative/aftopsia/webtv/aytopsia-pos-xefyge-i-kypros-apo-mnimonia-kai-krisi

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου