Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Αυτή είναι η αρχαία μέθοδος αποτρίχωσης που είναι ακόμη αποτελεσματική!


Εάν νομίζετε πως η αποτρίχωση είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί μόνο τις σημερινές γυναίκες, κάνετε λάθος!

Μια μικρή αναζήτηση στο internet αρκεί για να διαπιστώσετε ότι οι γυναίκες- ιδίως στην Ανατολή- από αρχαιοτάτων χρόνων είχαν ανακαλύψει τον τρόπο για να απαλλαγούν από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Και να, που το παρελθόν συναντά το παρόν και...
αυτή η αρχαία περσική μέθοδος αποτρίχωσης έρχεται ξανά στο προσκήνιο και μάλιστα κάνοντας μια δυναμική επιστροφή!


Πρόκειται για τη μέθοδο sugaring, αποτρίχωση με ζάχαρη- ναι καλά διαβάζετε, με ζάχαρη- που είναι ίσως η πιο φυσική, ανέξοδη μέθοδος με εξίσου θεαματικά αποτελέσματα με το ξυραφάκι. Είναι μια εναλλακτική λύση για την αποτρίχωση με κερί που χρησιμοποιεί μια ζεστή, παχιά πάστα με κύριο συστατικό τη ζάχαρη και άλλα φυσικά υλικά. Είναι υποαλλεργική, ενώ καθίσταται μια εξαιρετική επιλογή για το ευαίσθητο δέρμα.

Αν, λοιπόν, θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε το sugaring, τότε θα χρειαστείτε μια κατσαρόλα , ένα θερμόμετρο μαγειρικής και μόλις 3 συστατικά:

2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι καθαρισμένο νερό

Ρίξτε όλα μαζί τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και βάλτε τη σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε μέχρι το μείγμα να φτάσει 120με 130 βαθμούς Κελσίου (250 βαθμούς Φαρενάιτ), φροντίζοντας πάντα να ανακατεύετε αρκετά συχνά. Στη συνέχεια, βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει για λίγο και μεταφέρετέ το σε ένα γυάλινο βαζάκι. Προσοχή, μόνο όταν το μείγμα φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου είναι έτοιμο για χρήση- ποτέ όταν είναι ακόμη πολύ ζεστό! Εφαρμόστε πάνω στις τρίχες- μπορείτε και χωρίς υφασμάτινες λωρίδες, απλά φορώντας ένα γάντι- και τραβήξτε προς τη φυσική κατεύθυνση των τριχών σας.



Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου