Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Game of Thrones: Γιατί δεν έσπασε το σπαθί του Τζον Σνόου; Τί ξέρουμε για τον Βασιλιά των White Walkers;


Ενόψει του 9ου επεισοδίου του Game of Thrones, θυμόμαστε όσα έγιναν στο προηγούμενο και ψάχνουμε την απάντηση σε ένα ερώτημα, κάθε φίλου του Τζόν Σνόου.

Ποιο είναι το μυστικό πίσω από το σπαθί του.
ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS (Vids)

ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS!

 

 

Στο 8ο επεισόδιο του Game of Thrones V, παρακολουθήσαμε την επική μάχη στο Χάρντχόουμ, όπου οι άνδρες της νυχτερινή φρουράς ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους αρχηγούς των Άλλων, μεταξύ των οποίων και με τον βασιλιά τους.


Μέσα στα διάφορα συναρπαστικά, που είδαμε (πατάτε με δικιά σας ευθύνη, λόγω SPOILERS), είχαμε και τη μονομαχία του Τζον Σνόου με έναν από τους αρχηγούς, ο οποίος ήταν σχεδόν βέβαιος ότι θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία.

Ο Άλλος χτυπάει με το σπαθί, ο ανθρωπάκος βλέπει το σπαθί του να γίνεται κομμάτια και μετά βλέπει και τα χιονισμένα ραδίκια ανάποδα.

Αυτή τη φορά όμως δεν έγινε έτσι. Όταν ο Άλλος χτύπησε τον Τζον Σνόου, το Γαμψώνυχο, το σπαθί του Άρχοντα Διοικητή, δεν έσπασε. Ο Τζον εκμεταλλεύθηκε την έκπληξη του αντιπάλου του και τον έκανε κομματάκια.

Γιατί όμως συνέβη αυτό; Και μήπως είναι και η λύση απέναντι στους αθάνατους; Προφανώς και είναι.
Μην ξεχνάς ότι κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα μέσα από τα κανάλια Novacinema προβάλλονται ταυτόχρονα με την την Αμερική τα καινούρια επεισόδια της σειράς σε prime time Κάθε Δευτέρα στις 22:00. Kαι αν δεν θες να χάνεις κανένα στιγμιότυπο του Game of Thrones, η δική μου συμβουλή είναι να γράφεις τα επεισόδια από πριν για να τα βλέπεις εσύ όποτε θέλεις.

Ένα δώρο από τη Βαλύρια

 

Δεν υπάρχει όπλο, που να εξοντώνει οριστικά τους Άλλους, πέρα από αυτά που έχουν φτιαχτεί από Βαλυριανό Ατσάλι ή από Δρακόγυαλο.

Το Βαλυριανό Ατσάλι, εφευρέθηκε στη Βαλύρια, πριν τον Όλεθρο, που την κατέστρεψε και άφησε πίσω ερείπια (τα είδαμε στον φετινό κύκλο, στη διάρκεια του ταξιδιού του Τύριον).

Το συγκεκριμένο Ατσάλι φτιάχνεται με ξόρκια και μαγεία και τα σπαθιά από βαλυριανό είναι πιο κοφτερά, ελαφρύτερα και ανθεκτικότερα. Το βασικό τους όμως χαρακτηριστικό είναι ότι μπορούν να σκοτώσουν τους Άλλους.

Λόγω της καταστροφής της Βαλύρια, τα σπαθιά αυτά είναι σπάνια και στο Westeros τα κατείχαν οι μεγαλύτεροι οίκοι. Πέρναγαν από πατέρα σε γιο, χωρίς απαραίτητα να είναι γνωστό ότι από αυτά σκοτώνονται οι Άλλοι, που είχαν αιώνες να εμφανιστούν.

Επίσης είναι ελάχιστα, γιατί πολύ λίγοι οπλουργοί μπορούν να σφυρηλατήσουν σπαθιά, ακόμα και αν έχουν Βαλυριανό Ατσάλι και μάλιστα χωρίς ξόρκια. Επομένως ακόμα και αν τα έφτιαχναν δεν θα ήταν σίγουρο ότι θα μπορούσε κάποιος να σκοτώσει έναν WhiteWalker.

Το Γαμψώνυχο δόθηκε στον Τζον Σνόου, από τον Άρχοντα Διοικητή Μόρμοντ και ήταν ιστορικό κειμήλιο του Οίκου Μόρμοντ. Είπαμε παραπάνω ότι αυτά τα σπαθιά πέρναγαν από πατέρα σε γιο.
Ο γιος του Μόρμοντ, ο Σερ Τζόρα (που μαζεύει αχνιστές χυλόπιτες από την Νταινέρυς) είχε εξοριστεί από τα 7 Βασίλεια, επομένως ο Άρχοντας Διοικητής δεν είχε σε ποιον να το δώσει. Ο Τζον Σνόου, είναι μπάσταρδος, επομένως δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τον Πάγο του Νεντ Σταρκ, το μακρύσπαθο από Βαλυριανό Ατσάλι.

Η συνάντηση Μόρμοντ-Σνόου, έδωσε στο Γαμψώνυχο το χέρι, που έψαχνε για τις μελλοντικές μάχες με τους Άλλους.

Μαζέψτε τα σπαθιά σας. Ο Χειμώνας ήρθε

Αυτή τη στιγμή στο Westeros, υπάρχουν τα εξής σπαθιά από Βαλυριανό Ατσάλι, με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομία της σειράς και την εξέλιξή της:

Ο Ορκοτηρητής: Ένα από τα δύο σπαθιά που δημιουργήθηκαν όταν ο Τάιγουιν Λάννιστερ αποφάσισε να λιώσει τον Πάγο του Νεντ Σταρκ. Ο Τζέιμι Λάννιστερ το έδωσε στην Μπρίεν, η οποία ανέλαβε να βρει τα κορίτσια της Σάνσα Σταρκ.

Ο Θρήνος της Χήρας: Το δεύτερο σπαθί, που φτιάχτηκε από το λιώσιμο του Πάγου. Το έδωσε ο Τάιγουν στον Τζόφρι σαν γαμήλιο δώρο. Ο Τζόφρι όμως μας άφησε χρόνους, τρώγωντας πίτα στο γάμο του και λογικά αυτή τη στιγμή το έχει ο Τόμμεν και κόβει σε σωστές μερίδες το φαγητό του, κρυμμένος στον πύργο του.

Ο Καρδιοθεριστής: Το προγονικό μεγάλο σπαθί που χρησιμοποιείται με τα δύο χέρια του Οίκου Τάρλυ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κατοχή του Άρχοντα Ράντυλ Τάρλυ.

Η Αρχόντισσα Φορλόρν: Το προγονικό σπαθί του Οίκου Κόρμπρεϋ, βρίσκεται στην κατοχή του Σερ Λυν Κόρμπρεϋ.

Η Κόκκινη Βροχή: Το σπαθί του Οίκου Ντραμ που κλάπηκε σε μια επιδρομή. Δεδομένου του ονόματος και του χρώματός του, είναι πιθανότατα το προγονικό σπαθί του Οίκου Ρέυν, που εξαφάνισε ο Τάιγουιν Λάννιστερ. Από τη σφαγή του Οίκου Ρέυν βγήκε και το τραγούδι Rayens of Castamere, που όλοι απολαύσαμε τρώγοντας, στο Ματωμένο Γάμο (Λάννιστερ, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες).

Το Nightfall: Το προγονικό σπαθί του Οίκου Χάρλοου που αυτή τη στιγμή την κρατάει ο Σερ Χάρρας Χάρλοου.

Το μαχαίρι με τη λαβή από οστό δράκου που κρατούσε ο επίδοξος δολοφόνος του Μπραν Σταρκ (1ος Κύκλος) και τώρα βρίσκεται στην κατοχή του Μικροδάχτυλου.

Ένα τσεκούρι από βαλυριανό ατσάλι που το κατέχει ο Οίκος Σέλτιγκαρ.

Ένα Άρακ από βαλυριανό ατσάλι που βρίσκεται στην κατοχή του Κάγγο.

Υπάρχει και το Δρακόγυαλο

Πέρα από τα σπαθιά με Βαλυριανό Ατσάλι, υπάρχουν και τα όπλα από Δρακόγυαλο, μια άλλη ονομασία για τον Οψιδιανό.
Σύμφωνα με τον μύθο, τα όπλα αυτά τα έφτιαχναν τα Παιδιά του Δάσους (Παιδί του Δάσους ήταν το κοριτσάκι, που έβαλε στη σπηλιά τον Μπράν και την παρέα του για να τους σώσει).
Υπάρχουν αναφορές ότι τα Παιδιά του Δάσους, στην εποχή των Ηρώων, έδιναν 100 τέτοια όπλα το χρόνο στη Νυχτερινή Φρουρά.
 
Όταν ένας Άλλος, χτυπηθεί από όπλο φτιαγμένο με Δρακόγυαλο, πεθαίνει αμέσως. Το είδαμε να συμβαίνει όταν ο Σαμγουελ Τάρλυ, σκότωσε έναν και φυσικά μετά άφησε το σάκο με τα Δρακόγυαλα και έφυγε τρέχοντας. Επειδή είναι ο Σαμ. Και αν ο Σαμ υπάρχει πιθανότητα να κάνει κάτι λάθος, θα το κάνει σίγουρα.
Για την προέλευση του δρακόγυαλου, υπάρχουν πολλές εικασίες, όπως ότι φτιάχνεται από φωτιά δράκων, ή δημιουργείται στα έγκατα της γης. Κοιτάσματα οψιδιανού υπάρχουν στο Ντράγκονστόουν, το μέρος όπου γεννήθηκε η Νταινέρυς Ταργκάρυεν, πριν φυγαδευθεί στην ξενιτιά.
ADVERTISEMENT



(Με πληροφορίες από WikiWesteros.gr)





Ποιος είναι ο Βασιλιάς των White Walkers που ξύπνησαν για τα καλά και απειλούν όλα τα Βασίλεια και όλους τους ήρωες του Game of Thrones, μέσα και έξω από το Τείχος; ΠΡΟΣΟΧΗ, SPOILERS 





Το όγδοο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν του Game of Thrones ήταν μέσα στα τρία καλύτερα που έχουμε δει μέχρι σήμερα μαζί με τον "Ματωμένο Γάμο" και την πολιορκία του Τείχους.

Η παραπάνω διαπίστωση δεν είναι μόνο προσωπική άποψη του υπογράφοντος, αλλά και άποψη χιλιάδων οπαδών της σειράς ανά τον κόσμο που είδαν επιτέλους αυτό που περίμεναν.
Μάχες και εξέλιξη.
Η Μάχη του Hardhome έρχεται λοιπόν να αλλάξει τα πάντα και να θέσει νέα δεδομένα στην πλοκή.
Πριν πάμε παρακάτω, διευκρινίζουμε:

Το παρόν άρθρο περιέχει SPOILERS και όσοι δεν έχουν παρακολουθήσει τα επεισόδια των πέντε σεζόν μέχρι σήμερα, καλό θα ήταν να μην το διαβάσουν.

Πριν φτάσουμε στο επίμαχο ερώτημα που θέσαμε στον τίτλο, ας πούμε τα εξής. Στο 8ο επεισόδιο είδαμε:
Τον Τίριον να κερδίζει την εμπιστοσύνη της Ντενέρις.
Τον Τζόρα να παίρνει τον δρόμο του μονομάχου.
Τη Σέρσεϊ να βρίσκεται φυλακισμένη σε αδιέξοδο.
Την Άρια να μεταμορφώνεται και να αποποιείται το παρελθόν της.
Τον Θίον - Ρίκ να "ξαλαφρώνει" λέγοντας στη Σάνσα πως δεν σκότωσε τα αδέρφια της τελικά.
Και τον Όλι να προσπαθεί να συνηθίσει στην ιδέα της συμμαχίας των "κορακιών" με τους Άγριους που είχαν σκοτώσει την οικογένεια του.

Και μετά φτάνουμε στο Hardhome και στο απόλυτο μακελειό.


Ο Τζον με τους τρεις άντρες του και τον Τόρμουντ προσπαθούν να πείσουν τους Άγριους ότι τους συμφέρει η συμμαχία, υπό έναν όρο. Να προσφέρουν τις βοήθειες τους όταν επιτεθούν οι White Walkers.
Για αρχή ξεφορτώνονται τον Lord of Bones και προχωρούν στο Συμβούλιο των αρχηγών.
Οι διαφωνούντες αποφασίζουν να παραμείνουν στο Hardhome και οι σύμμαχοι επιβιβάζουν πρώτα τα γυναικόπαιδα τους στα καράβια πριν φύγουν και αυτοί με τις βάρκες του Τζον Σνόου.
ADVERTISEMENT
Κάπου εκεί έχουμε την χιονοστιβάδα που δεν είναι χιονοστιβάδα αλλά το ξύπνημα των ζωντανών - νεκρών.
Οι στρατηγοί των White Walkers κοιτούν από ψηλά την ώρα που οι στρατιές τους κάνουν επίθεση και στην ουσία... σκοτώνουν και κερδίζουν δυνάμεις. Οι νεκροί που αφήνουν πίσω τους γίνονται νέοι στρατιώτες για τον αρχιστράτηγο με τα κέρατα στο κεφάλι και τα μπλε μάτια.
Εδώ ξεκινάει η παραφιλολογία που οφείλεται σε ένα "λάθος" του HBO.

Η ομάδα παραγωγής "βάφτισε" τον αρχιστράτηγο, "Night’s King", στους τίτλους του επεισοδίου "Oathkeeper" από την τέταρτη σεζόν και τα blogs των φανατικών του Game of Thrones, πήραν φωτιά.
Η πρώτη εμφάνιση:




Με άλλα λόγια δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον απόλυτο αρχηγό των White Walkers αλλά πλέον, ίσως τελικά να μπορούμε να τον ταυτοποιήσουμε.

Ποιος είναι ο Night's King:

Συμβουλευόμαστε λοιπόν το wiki.westeros.gr και το awoiaf.westeros.org και καταλήγουμε στα παρακάτω:



Ο Night's King (Βασιλιάς της Νύχτας) είναι σύμφωνα με τα βιβλία του Martin, ένας θρυλικός Άρχοντας Διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς που έζησε κατά την Εποχή των Ηρώων.
Σύμφωνα με το θρύλο του Westeros, ο Βασιλιάς της Νύχτας έζησε κατά την Εποχή των Ηρώων, όχι πολύ μετά από την αποπεράτωση του Τείχους.

Ήταν ένας ατρόμητος πολεμιστής που έγινε ο δέκατος τρίτος Άρχοντας Διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς. Αργότερα, ερωτεύτηκε μια γυναίκα "με δέρμα λευκό σαν το φεγγάρι και μάτια σαν μπλε αστέρια". Την κυνήγησε και την αγάπησε μολονότι "το δέρμα της ήταν κρύο σαν πάγος" και "όταν της έδωσε τον "καρπό" του της έδωσε και την ψυχή του", όπως αναφέρεται στα βιβλία.

Την έφερε πίσω στο Nightfort (Νυχτερινό Οχυρό) και μετά την ανίερη ένωσή τους, αυτός ανακήρυξε τον εαυτό του Βασιλιά κι εκείνη Βασίλισσά του, και διοίκησε το Νυχτερινό Οχυρό σαν να ήταν το κάστρο του για δεκατρία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της σκοτεινής βασιλείας του, διέπραξε τρομερές θηριωδίες για τις οποίες ακόμη αφηγούνται ιστορίες στο Βορρά.

Μόνο όταν ο "Μπράντον ο Θραύστης", ο Βασιλιάς του Χειμώνα, και ο Τζόραμουν, ο "Βασιλιάς-πέρα-από-το-Τείχος", ένωσαν τις δυνάμεις τους, ο Βασιλιάς της Νύχτας νικήθηκε και η Νυχτερινή Φρουρά ελευθερώθηκε.

Μετά την πτώση του, όταν αποκαλύφθηκε ότι έκανε θυσίες στους Others, όλες οι αναφορές γι' αυτόν καταστράφηκαν και το ίδιο του το όνομα απαγορεύτηκε και ξεχάστηκε. Είναι πιθανόν αυτό το γεγονός να οδήγησε τους άρχοντες του Βορρά να απαγορεύσουν στη Νυχτερινή Φρουρά να χτίζει τείχη στα οχυρά της, εξασφαλίζοντας έτσι ότι τα οχυρά θα είναι πάντα προσβάσιμα από το νότο.

Οι μέιστερ είναι δύσπιστοι απέναντι στον θρύλο.

Καθώς κατευθυνόταν βόρεια, ο Μπραν Σταρκ θυμάται ιστορίες που έλεγε η γριά παραμάνα, υπηρέτρια στο Γουίντερφελ, στα παιδιά των Σταρκ για τον Βασιλιά της Νύχτας και το Νυχτερινό Οχυρό.

"He had been the thirteenth man to lead the Night's Watch, she said; a warrior who knew no fear. 'And that was the fault in him,' she would add, 'for all men must know fear"

Έλεγε ότι κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Βασιλιάς της Νύχτας ήταν ένας Μπόλτον, ένας Μάγκναρ του Σκάγκος, ένας Άμπερ, ένας Φλιντ, ένας Νόρρεϋ ή ένας Γούντφουτ. Ωστόσο, προσδιορίζει την ταυτότητά του Βασιλιά της Νύχτας λέγοντας ότι ήταν ένας Σταρκ του Γουίντερφελ και αδερφός του Βασιλιά του Βορρά και υπαινίσσεται ότι το όνομά του ήταν Μπράντον.

Τα παραπάνω προκύπτουν σαν εύλογες υποθέσεις μετά την "γκάφα" που είχε κάνει η εταιρεία παραγωγής HBO και μας φέρνει πλέον αντιμέτωπους με το ερώτημα της ταυτότητας του αρχηγού των White Walkers. Το μυστήριο πάντως αναμένεται να λυθεί στα επόμενα επεισόδια.

Αυτό που με βεβαιότητα ξέρουμε, είναι πως ο αρχιστράτηγος είναι ο μόνος που μπορεί να φτιάχνει από τους νεκρούς, νέους νεκροζώντανους στρατιώτες. Να διευκρινίσουμε επίσης πως οι White Walkers είναι η ηγετική ομάδα και έχουν συνείδηση.

Τα "ice zombies" είναι οι σκελετωμένοι στρατιώτες τους. Όλοι σκοτώνονται με Βαλυριανό Ατσάλι, με δρακόγυαλο και με δρακοφωτιά.



Μαντέψτε λοιπόν, ποιος ή ποιοι, έχουν το πλεονέκτημα στη μάχη με τα ζόμπι. Και αυτό δεν είναι spoiler, είναι μια απλή εκτίμηση.
Καλή τύχη σε όλους.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου