Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πακιστάν: 10χρονος... εραστής διατηρούσε σχέση με παντρεμένη


Δικαστήριο των φυλών στο νότιο Πακιστάν έκρινε ένοχο ένα αγόρι 10 ετών επειδή διατηρούσε... εξωσυζυγική σχέση με μια παντρεμένη γυναίκα και καταδίκασε την οικογένειά του να καταβάλει 700.000 ρουπίες (περίπου 6.200 ευρώ) ως αποζημίωση.

Η απόφαση εκδόθηκε την Δευτέρα, σε απομονωμένο χωριό της...
επαρχίας Σιντ, 500 χιλιόμετρα βορείως του Καράτσι.

«Αποκαλύφθηκε εξωσυζυγική σχέση μεταξύ του 10χρονου αγοριού και μιας γυναίκας από άλλη φυλή, γεγονός που δημιούργησε εντάσεις μεταξύ των δύο φυλών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αστυνομικός ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

«Το συμβάν καταγγέλθηκε στη τζίργκα (σ.σ. δικαστήριο της φυλής) που διέταξε την οικογένεια του αγοριού να πληρώσει 700.000 ρουπίες στην άλλη πλευρά», συνέχισε.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η οικογένεια του μικρού δεν μπόρεσε να πληρώσει παρά μόνο 50.000 ρουπίες, αλλά δεσμεύτηκε να καταβάλει το υπόλοιπο ποσό μέσα σε διάστημα τριών μηνών.
Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Όμαρ Τουφάιλ επιβεβαίωσε τα γεγονότα, ωστόσο υποστήριξε ότι η απόφαση του δικαστηρίου της φυλής ήταν παράνομη και ότι διεξάγεται έρευνα για το θέμα.

Τα δικαστήρια των φυλών, οι παραδοσιακές συνελεύσεις των πρεσβυτέρων, δέχονται σφοδρές επικρίσεις επειδή, μεταξύ άλλων, στηρίζουν τους καταναγκαστικούς γάμους νεαρών κοριτσιών ως μέσο για να τεθεί ένα τέλος στις διενέξεις μεταξύ οικογενειών.

Τον Ιούλιο του 2013, το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν έκρινε παράνομα αυτού του είδους τα δικαστήρια τα οποία όμως εξακολουθούν να λειτουργούν σε αγροτικές, απομονωμένες περιοχές.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου