Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Αϊντεεεεέ ~ Χαλκιδική: Ξεθάβουν τους νεκρούς και πετούν τα οστά τους στα σκουπίδια


Σοκάρουν οι εικόνες στο κοιμητήριο των Νέων Μουδανιών στη Νέα Προποντίδα της Χαλκιδικής, όπου σoροί ξεθάβονται και πετιούνται σε κάδους απορριμμάτων. 

 Αιτία ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Προποντίδας, το οποίο επέβαλε ειδικό τέλος ταφής, το οποίο για τους μη δημότες της περιοχής να φτάνει τα 1.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα...
στο κοιμητήριο των Νέων Μουδανιών έλαβαν χώρα αλλεπάλληλες εκταφές νεκρών μετά την απόφαση αναπροσαρμογής των τελών (592/2014), σύμφωνα με την οποία ορίζονται τα εξής ποσά:


  • Κατά οικογενειακή μερίδα δημοτών 10 ευρώ κατ' έτος.
  • Για μη δημότες και μη κατοίκους 1.000 ευρώ κατ' έτος.
  • Για μη δημότες, εφόσον βεβαιώνεται η μόνιμη κατοικία στην περιοχή τα τελευταία πέντε χρόνια, 500 ευρώ κατ' έτος.
  • Σε περίπτωση εγγεγραμμένου στα δημοτολόγια που μεταδημότευσε, 500 ευρώ κατ' έτος.
Επίσης, για τη διατήρηση μονού τάφου μετά την επταετία επιβάλλεται τέλος διατήρησης 300 ευρώ, για διπλό τάφο 500 ευρώ και για τριπλό τάφο 800 ευρώ.
«Με αυτά τα ποσά ο κόσμος αναγκάζεται να βγάλει τους νεκρούς, χωρίς να υπάρχει δημοτικός υπάλληλος για αυτήν τη δουλειά» λέει στο in.gr ο Τριαντάφυλλος Χερουβείμ, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στην περιοχή των Νέων Μουδανιών, με αποτέλεσμα, όπως προσθέτει, «οι συγγενείς να απευθύνονται σε μετανάστες για να γίνει η εκταφή, πληρώνοντας περίπου 100 ευρώ, δίχως αυτοί οι άνθρωποι να έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις».
«Ως εκ τούτου, οι συγγενείς παίρνουν μεν κάποια οστά και το κρανίο στην οστεοθήκη, αλλά αφού οι συγκεκριμένοι εργάτες δεν έχουν την απαιτούμενη ειδίκευση, δεν ακολουθείται η σωστή διαδικασία» εξηγεί ο κ. Χερουβείμ για τις αποτροπιαστικές εικόνες από το κοιμητήριο των Νέων Μουδανιών.
ΠΗΓΗ: in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου