Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Μπολσεβίκος ο Τσίπρας; -Όχι ρε 'συ... +vid


«Πίστευα ότι η Αριστερά θα είχε μάθει από τη παράδοση του Μπερλιγκουέρ και της Σοσιαλδημοκρατίας» τόνισε στην παρέμβασή του ο (...).

Ο κ. (...) δήλωσε απογοητευμένος από τον κ. Τσίπρα, λέγοντας: «Είχα ελπίδα γι' αυτόν, αλλά είναι Μπολσεβίκος. Δεν τον αδικώ, γιατί ήταν στη ΚΝΕ. Δεν χτύπησε κάρτα και δεν έχει μεροκάματα» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συγκρουστεί με την ομάδα Κωνσταντοπούλου.


Σχετικά με τη διαφαινόμενη συμφωνία με τους εταίρους, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης θα είναι, ότι θα πρόκειται για πολιτική συμφωνία. «Δεν πρόκειται να βγούμε από το τέλμα, αν δεν δουλέψουμε και δεν παράγουμε» τόνισε. Ο Γιάννης Μπουτάρης απευθύνθηκε και στο Ποτάμι, το οποίο, όπως είπε, το στηρίζει αλλά θα πρέπει να ανοιχθεί και να καταθέσει συγκεκριμένη πολιτική πρόταση.

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στα όρια του διατύπωσε ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, σημειώνοντας ότι η τακτική του δεν είναι συμβατή με την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη. «Η μάχη δεν είναι μόνο να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά να ξαναγίνει ισότιμη» υπογράμμισε, ενώ σχολίασε τις φιλοευρωπαϊκές συγκεντρώσεις, λέγοντας ότι «ήταν κραυγή αγωνίας της παραγωγικής Ελλάδας και με αυτές έσπασε τη σιωπή της». Επίσης, επεσήμανε την υποχρέωση του Ποταμιού να αποτελέσει τη βάση ενός ευρωπαϊκού πόλου. «Είναι δύσκολη η προσπάθεια γιατί απαιτεί ιδεολογικές και πολιτικές διεύρυνσης και οργανωτική διάρθρωση» ανέφερε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δεκάδες στελέχη και προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο της Σοσιαδημοκρατίας και του Φιλελευθερισμού, μεταξύ των οποίων η Μαριέττα Γιαννάκου και η Άννα Διαμαντοπούλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου