Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ο Τσίπρας στου Γουδή εάν η Ελλάδα καταστραφεί;


Για ποινικές ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα, εάν οδηγήσει τη χώρα σε καταστροφή έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εάν η Ελλάδα καταστραφεί, εάν δηλαδή γίνει default, κλείσουν οι τράπεζες, γίνουν όλα αυτά που προειδοποιούν οι ξένοι, δεν θα έχει ο κ. Τσίπρας μόνο πολιτικές ευθύνες, θα έχει και ποινικές ευθύνες. Θα τους κλείσουμε φυλακή εάν...
πάνε την Ελλάδα στην καταστροφή. Εσείς τι νομίζετε ότι εννοούμε; Εννοείτε ότι θα πάνε την οικογένεια μου στην καταστροφή και θα τους κοιτάμε και θα λέμε "δεν πειράζει παιδιά αποτύχατε"; Εάν πάνε την Ελλάδα στην καταστροφή θα πρέπει να είναι έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες», σημείωσε, μιλώντας στα «Παραπολιτικά fm».

«Ο κ. Τσίπρας έχει βάλει υπογραφή στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ο ίδιος και ο κ. Βαρουφάκης ο ίδιος χωρίς να έχουνε περάσει από την Βουλή. Δεν έχουν καν την άδεια της Βουλής. Έχουν προσωπικά ο κ. Τσίπρας και προσωπικά ο κ. Βαρουφάκης όλη την ευθύνη για ότι συμβεί. Του εύχομαι να βρει την πολιτική δύναμη να μας οδηγήσει στην λύση. Ειλικρινά το λέω, αλλά δεν θέλω να νομίζει κανείς στην Ελλάδα ότι θα καταστραφεί η Ελλάδα και θα κοιτάμε. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, όποιος είχε στοιχειώδη επαφή με τις Βρυξέλλες ήξερε ότι η αισιοδοξία που καλλιεργείτο ήταν τελείως δημόσιες σχέσεις και δεν είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα.

«Ο λόγος που δεν είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα είναι γιατί ο κ. Τσίπρας ή δεν το έχει καταλάβει ακόμα ή υποκρίνεται ότι δεν το καταλαβαίνει, ότι αυτό που ονοματίζει ως "πολιτική διαπραγμάτευση" δεν υπάρχει. Στην Ευρώπη τα πράγματα έχουνε κανόνες. Τι λένε οι κανόνες; Πρώτα θα τα βρεις με την Τρόικα. Αφού τα βρεις με την Τρόικα μπορεί να γίνει κάποιου είδους πολιτική διαπραγμάτευση. Αλλά πριν τα βρεις με την Τρόικα πολιτική διαπραγμάτευση δεν μπορεί να υπάρξει», ανέφερε και επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός "αποδεικνύεται παντελώς επικίνδυνος”, προσθέτοντας ότι «όταν η Ελλάδα καταστραφεί θα τελειώσουν και οι μεταξύ μας ευγένειες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμφωνία είναι ακόμα πολύ μακριά. " Όχι ότι είμαστε μακριά ως προς την ουσία, είμαστε μακριά γιατί ο κ. Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. Ο κ. Τσίπρας την περασμένη Τέταρτη με τον Γιούνκερ το βράδυ συμφωνήσαν στο 1% και διαφώνησαν στα μέτρα για την επίτευξη του και δεσμεύτηκε εντός 48 ωρών θα στείλει τις προτάσεις της Ελλάδος με τα μέτρα για την επίτευξη του στόχου 1%. Μετά πήγε στην Βουλή είπε δεν δέχομαι το 1%. Του είπε ο Γιούνκερ τα γνωστά για να τον δεχτεί η Μέρκελ και ο Ολάντ δεσμεύτηκε προηγουμένως ότι Ναι θα τηρήσω το 1%. Πήγε στην Μέρκελ και στον Ολάντ και είπε εντάξει προχωράμε για το 1% και την επομένη βγήκε ο κ. Βαρουφάκης και είπε δεν δεχόμαστε το 1%. Μπορεί να γίνει έτσι συμφωνία;”, διερωτήθηκε και επανέλαβε την πρόθεσή του να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το Χρηματιστήριο. "Θα ζητήσω από τον κ. Νικολούδη να ελέγξει τις κινήσεις του χρηματιστηρίου και την ημέρα που ο κ. Τσίπρας πήγε στο υπ. Οικονομικών και είπε ότι γράφεται τώρα η συμφωνία και έκανε 5% πάνω το χρηματιστήριο για να βγει μετά ο Σόιμπλε και να πει ότι δεν υπάρχει συμφωνία και να γυρίσει αλλά και ειδικά για τη χθεσινή μέρα. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά αδιανόητο να μην ήξερε ο κ. Τσίπρας ότι το ΔΝΤ είχε αποχωρήσει από το Brussel Group. Γιατί το ΔΝΤ δεν αποχώρησε χθες, απεχώρησε προχθές. Άρα ο πρωθυπουργός της χώρας όταν μας έλεγε τι ωραία που πάμε γνώριζε ότι το ΔΝΤ είχε αποχωρήσει. Και γνώριζε τι θα σήμαινε αυτή η είδηση όταν άνοιγαν τα χρηματιστήρια. Άρα ο κ. Τσίπρας για λογούς που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, παραπλάνησε το επενδυτικό κοινό”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου