Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Η κυβέρνηση ζήτησε έκτακτο σχέδιο ανάγκης για τα καύσιμα σε περίπτωση χρεωκοπίας και Grexit!


Σοσιαλισμός χωρίς δελτίο, δεν γίνεται...

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται φαίνεται ότι ενεργοποιείται ένα σενάριο το οποίο θυμίζει... συνθήκες πολέμου για τη χώρα.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", η κυβέρνηση μέσω του Παναγιώτη Λαφαζάνη ζήτησε από τα διυλιστήρια να εκπονηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον ασφαλή εφοδιασμό της χώρας με καύσιμα σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ!


Σύμφωνα με την εφημερίδα πηγές των ΕΛΠΕ διαβεβαιώνουν ότι ακόμη και σε περίπτωση Grexit η χώρα έχει για τουλάχιστον έξι μήνες καύσιμα, ενώ μπορεί να επεκταθεί η επάρκεια και στους εννέα μήνες.

Σε πρώτη φάση το σχέδιο περιλαμβάνει τη χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων που υπάρχουν για ανάλογες περιπτώσεις ή κρίσεις.

Τα αποθέματα αυτά επαρκούν για τρεις μήνες.

Σε δεύτερη φάση θα διοχετευτούν στην αγορά ποσότητες καυσίμων από μελλοντικά συμβόλαια που ήδη έχουν υπογράψει τα ΕΛΠΕ ενώ για να επεκταθεί κατά άλλους τρεις μήνες η επάρκεια το σχέδιο προβλέπει αγορά επιπλέον ποσοτήτων από το εξωτερικό και πληρωμή μέσω προϊόντων που θα διυλίσουν τα ΕΛΠΕ.

Την ίδια ώρα πάντως υπάρχει πάντα το σχέδιο έκτακτης ανάγκης (περιπτώσεις κρίσεων πολέμου κλπ) του ίδιου του κράτους που προβλέπει περιορισμό στην κυκλοφορία συγκεκριμένων οχημάτων ώστε να μειωθεί η κατανάλωση και περιορισμός στη χορήγηση καυσίμων.

Όλα αυτά την ώρα που τρομοσενάρια για κλείσιμο τραπεζών διαρρέονται από πολλά κέντρα για να αυξηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση...




Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας τα περί εντολής στα ΕΛΠΕ για τα αποθέματα καυσίμων, δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Με έκπληξη άκουσα από την Πετρούπολη ότι δημοσίευμα κάνει λόγο για δήθεν εντολή δική μου που αφορά σχέδιο έκτακτης ανάγκης στα Ελληνικά Πετρέλαια», επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή σχετικό δημοσίευμα.

«Τα περί εντολής συνιστούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας», τονίζει ο υπουργός και προσθέτει:
«Τα ΕΛΠΕ έχουν πάγια τακτική λειτουργίας η οποία προβλέπει ακριβώς το ύψος των αποθεμάτων και την πρακτική παραγγελιών για την προμήθεια. Αυτή η πρακτική δεν έχει αλλάξει σε τίποτα. Οτιδήποτε άλλο αποβλέπει στην τρομοκράτηση του ελληνικού λαού με μυθοπλασίες που υπηρετούν απαράδεκτες σκοπιμότητες».

Σχετικές δηλώσεις έκανε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η διασφάλιση επάρκειας καυσίμων πέραν των 90 ημερών που προβλέπει ο νόμος και η σχετική Κοινοτική Οδηγία αποτελεί πάγια τακτική των Ελληνικών Πετρελαίων, και ότι «καμία εταιρία δεν προγραμματίζει μόνο για τους επόμενους τρεις μήνες».






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου