Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Η Χρυσή Αυγή είναι παναγίτσα μπροστά τους! Στη Δανία θα κατάσχουν με νόμο κοσμήματα προσφύγων



Τους ήρθανε 10.000 μετανάστες και κοντεύουνε να πέσουνε οι κυβερνήσεις! Η σύγκριση με την μπουρδελοκατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα είναι συντριπτική. Με 2 εκατομμύρια Αλβανούς, με άγνωστο αριθμό Ρωσοτσετσένων και Γεωργιανών και άλλα 2 εκατομμύρια από Πακι-Μάκι-Άφρι κλπ. η Ελλάδα έχει το 50% του πληθυσμού της σε ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ λάθρομετανάστες που ήρθαν για να μείνουν!

Η είδηση μπορεί να σοκάρει, προφανώς έγινε για επικοινωνιακούς λόγους και δεν θα εφαρμοστεί, αλλά έχει αποτρεπτική ισχύ:  Στη Δανία θα κατάσχουν με νόμο κοσμήματα προσφύγων -Για να καλύπτονται τα έξοδα τους


Σε κατάσχεση κοσμημάτων και αντικειμένων αξίας, που φέρουν μαζί τους οι πρόσφυγες θα προχωρούν οι αρχές της Δανίας, σύμφωνα με νόμο που πέρασε η κυβέρνηση. Σκοπός της κατάσχεσης, η κάλυψη των εξόδων όσων προσέρχονται στη χώρα.

Η κυβέρνηση της Δανίας ψήφισε την Κυριακή έναν νόμο με βάση τον οποίο η κυβέρνηση θα προχωρά στην κατάσχεση κάθε αντικειμένου αξίας που έχουν μαζί τους οι πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα, ώστε να «καλυφθεί μέρος των εξόδων» της υποδοχής τους, μετέδωσε.
Την είδηση μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σουηδίας STV και βάσει της νέας νομοθεσίας, η αστυνομία της Δανίας θα έχει δικαίωμα να προχωρά σε ελέγχους στα προσωπικά είδη που έχουν μαζί τους οι πρόσφυγες και να προβαίνει σε κατασχέσεις.

Οι πρόσφυγες θα επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους περίπου 440 δολάρια σε μετρητά, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα φορητό υπολογιστή, ένα ρολόι και άλλα «προσωπικά είδη», ανάμεσα τους και τυχόν δαχτυλίδια γάμου. Όλα τα υπόλοιπα τιμαλφή ή τυχόν αντικείμενα υψηλής αξίας των προσφύγων θα κατάσχονται, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Politiken, ο νόμος αυτός –που θα επιτρέπει στους πρόσφυγες να εισέρχονται στο εξής στη χώρα έχοντας μαζί τους μόνο τα απολύτως αναγκαία προσωπικά τους είδη– υποστηρίχθηκε από αρκετά κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας.
«Είναι απαράδεκτο για τους Δανούς φορολογούμενους να πληρώνουν για αιτούντες άσυλο που μεταφέρουν μαζί τους πλούτο», δήλωσε ο Νάσερ Κάντερ, επίτροπος μετανάστευσης του Συντηρητικού Κόμματος.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης της Δανίας Σεράντ Πιντ προασπίστηκε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης της Δανίας την κυβερνητική επιλογή, υποστηρίζοντας πως «τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν ώστε να καλυφθεί το κόστος των προσφύγων».

Ο Πιντ εξήγησε πως δαχτυλίδια γάμου και αρραβώνων, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα δεν θα αφαιρούνται, αλλά όλα τα αντικείμενα αξίας άνω των 300 ευρώ θα κατάσχονται από τις αρχές.

Ενώ ο νόμος αυτός προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις τόσο στην Δανία όσο και στη Σουηδία, οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να διευκρινίσουν τον τρόπο εφαρμογής του.

Το προηγούμενο μήνα ο πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν προειδοποίησε πως η Κοπεγχάγη δεν βλέπει να μπαίνει τέλος στο κύμα των προσφύγων και των μεταναστών που συρρέουν στις σκανδιναβικές χώρες και σκοπεύει να σκληρύνει τη μεταναστευτική πολιτική της.

Τον Οκτώβριο η κυβέρνηση της Δανίας δημοσίευσε διαφημιστικές καταχωρίσεις σε τέσσερις εφημερίδες του Λιβάνου, προειδοποιώντας τους επίδοξους πρόσφυγες ότι λαμβάνει μέτρα για την περικοπή των επιδομάτων των αιτούντων άσυλο στη χώρα.

Το Κόμμα των Φιλελευθέρων κέρδισε τις εκλογές τον Ιούνιο βασιζόμενο σε πολιτική κατά των προσφύγων.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, την Παρασκευή το κοινοβούλιο της Δανίας ψήφισε σειρά μέτρων για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών στη χώρα, βάσει των οποίων οι πάροχοι συγκοινωνιακών υπηρεσιών είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν τα έγγραφα όσων επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλιώς θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 1.700 ευρώ ανά επιβάτη που εισέρχεται στη χώρα, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η υπουργός Ενσωμάτωσης Ίνγκα Στόιμπεργκ αρνήθηκε να διευκρινίσει «τις εξαιρετικές περιστάσεις» που υπάρχουν για την διεξαγωγή των ελέγχων, ενώ ο οργανισμός σιδηροδρόμων της Δανίας DSB εξέφρασε τη διαμαρτυρία του, υποστηρίζοντας πως δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να προχωρά σε ελέγχους ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία μετανάστευσης της Δανίας, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στη χώρα διπλασιάστηκε το 2014 συγκριτικά με το 2013, από 7.557 σε 14.815. Από τις 14.815 αιτήσεις εγκρίθηκαν λιγότερες από τις μισές, δηλαδή 6.110. Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες αιτούντων άσυλο το 2015 ήταν υπήκοοι της Συρίας και της Ερυθραίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι πρόσφατες ροές προσφύγων στη χώρα έχουν δώσει την ευκαιρία σε συμμορίες στη Δανία να κερδίζουν μεγάλα ποσά από παράνομες δραστηριότητες και συγκεκριμένα παρέχοντας διευκολύνσεις στους πρόσφυγες ώστε να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Η αστυνομία της Δανίας διεξήγαγε επιδρομές, συλλαμβάνοντας υπόπτους για διακίνηση ανθρώπων.

http://www.iefimerida.gr/news/241251/sti-dania-tha-katashoyn-me-nomo-kosmimata-prosfygon-gia-na-kalyptontai-ta-exoda-toys#ixzz3uYKW1y6c

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου