Στις 40 ημέρες (4 Δεκεμβρίου) νέα δοκιμή του τσίπουρου, που πλέον αρχίζει να καλυτερεύει. Η αρχική ενοχλητική "ξυλίλα" έφυγε, οι εκχυλισμένες από το ξύλο ουσίες και αρώματα αρχίζουνε να καλύπτουνε και να «γλυκαίνουνε» αρωματικά το αρχικό δυνατό απόσταγμα των στέμφυλων.
| Παλαιωμένο τσίπουρο 40 ημερών στο δρύινο βαρέλι |
| Παλαιωμένο τσίπουρο 40 ημερών στο δρύινο βαρέλι |
Πολύ νωρίς ακόμη για να αποδώσουμε αρωματικές χροιές, αλλά ήδη το προϊόν μας παύει να είναι ένα απλό τσίπουρο!
Από την αρχή που γέμισα, κάθε 7 ημέρες, ανοίγω και συμπληρώνω στο βαρέλι όσο απόσταγμα εξατμίζεται. Στις 25 ημέρες από την προηγούμενη φορά, συμπλήρωσα ακόμη 250~300ml και συνολικά έως τώρα έχω βάλει περίπου 550~600ml, ήτοι μισό λίτρο τον μήνα.
*Δείτε όλη τη διαδικασία με φωτογραφίες από τα πρώτα βήματα, καθώς και σχόλια που θα σας βοηθήσουνε να φτιάξετε το δικό σας παλαιωμένο τσίπουρο:
Παλαίωση τσίπουρου σε δρύινο βαρέλι & χρωματισμός με χρήση πρόσθετων (chips & sticks) δρυός ~ Βήμα-βήμα συμβουλές + φωτογραφίες για παλαιωμένο τσίπουρο
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου