Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Εκλογές ΝΔ αποτελέσματα ~ Ωχ, μάλλον ο Μεϊμαράκης θα βγει πρώτος


Πλακώσανε τα γερόντια και οι Πασόκοι στις εκλογές της ΝΔ και οι νέοι αραχτοί στους καναπέδες και τις καφετέριες.

Για ακόμη μία φορά, αφήσανε το μέλλον τους να το αποφασίσουν άλλοι...





Στις 10 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η μάχη διαδοχής στη ΝΔ. Κανένας δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία και άρα θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος, όπως ανακοίνωσε ο μεταβατικός προέδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης. Με δηλώσεις του ευχαρίστησε τους 400.000 πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, τους εθελοντές αλλά και τους 4 υποψήφιους «κυρίως για την ευπρεπή στάση τους την ημέρα των εκλογών». «Συνιστώ ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα και σύνεση», συνέχισε και έστειλε ευχές για καλα Χριστούγεννα σε όλους τους πολίτες.
 
 
Η μάχη της κάλπης

Με ποσοστό που υπολογίζεται ότι θα «κλειδώσει» στο 40%, ή και λίγο παραπάνω, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φαίνεται να κατακτά με άνεση την πρωτιά, σε μία Κυριακή η οποία σημαδεύτηκε από την ευχάριστη έκπληξη (για τους επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης) της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών.

Οι πληροφορίες, με καταμετρημένες τις ψήφους στο 50% των εκλογικών τμημάτων, θέλουν τον κ. Μεϊμαράκη στο 40%, τον Κυριάκο Μητσοτάκη κοντά στο 30%, τον Απόστολο Τζιτζικώστα λίγο πάνω από το 20% και τον Άδωνι Γεωργιάδη κάτω από το 10%. Με αυτά τα δεδομένα οι πρωταγωνιστές έκαναν ήδη τις πρώτες κινήσεις τους στο πλαίσιο της «επόμενης μέρας».


Ευ. Μεϊμαράκης
Στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη αναφέρθηκαν στην επιρροή που είχαν οι διαρροές του κ. Καραμανλή στο αποτέλεσμα τονίζοντας ότι οι εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου αποτελούν μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ο Κώστας Καραμανλής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μας.


Κ. Μητσοτάκης
Καταχειροκροτούμενος από τους φίλους και εθελοντές που τον βοήθησαν στην προεκλογική εσωκομματική διαδικασια, έφτασε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά τις 12 στην οδό Χαλκοκονδύλη, όπου βρίσκονται τα γραφεία των συνεργατών του. Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν από τον γιο του και μερικούς στενούς συνεργάτες, με τους οποίους βρισκόταν λίγο νωρίτερα στο πολιτικό γραφείο του στο Παγκράτι.

Ήδη από νωρίς το απόγευμα υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν συγκεντρωθεί στα γραφεία των εθελοντών. Καθώς έφταναν τα πρώτα αποτελέσματα ήταν εμφανής η ικανοποίησή τους, καθώς τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή του φιάσκου, όπου στάθηκε αδύνατο να πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές, η υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη θεωρούταν από πολλούς ως το αουτσάιντερ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, αμέσως αφού έφτασε στα γραφεία της Χαλκοκονδύλη προχώρησε σε δήλωση. Σε αυτήν κάλεσε τους 400.000 ψηφοφόρους της εσωκομματικής αναμέτρησης της πρώτης Κυριακής να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη μεγάλη προσπάθεια για μια νέα εποχή, όπως είπε. Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ πήραν στα χέρια τους το κόμμα και ότι η συμμετοχή του ξεπέρασε κάθε προσδοκία και γι αυτό, όπως ανέφερε, τους ευχαρίστησε από καρδιάς.

Τόνισε πως η σιωπηλή πλειοψηφία δεν είναι πλέον σιωπηλή και πρόσθεσε πως την πρώτη Κυριακή στάλθηκε το μήνυμα να ξαναγίνει η ΝΔ η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Επιπλέον εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι πολίτες έστειλαν μήνυμα "ενάντια στην ανίκανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ". Συμπλήρωσε πως σήμερα ο κ. Τσιπρας κατάλαβε πως η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται τα ψέματα.
Αναφερόμενος στην δεύτερη Κυριακή είπε πως στις 10 Ιανουαρίου είναι μια άλλη εκλογή και τότε θα ξημερώσει μια νέα ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ως το βράδυ της Κυριακής δεν είχε υπάρξει κάποια επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με κάποιον από τους ανθυποψηφίους του.


Απ. Τζιτζικώστας
Από το επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα θεωρούν ότι η αναμέτρηση κρίθηκε την τελευταία εβδομάδα της πριν την κάλπη όταν στο παιχνίδι μπήκε μέσω διαρροών του περιβάλλοντός του ο Κώστας Καραμανλής. Η παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ άλλαξε τους συσχετισμούς στη ΒόρειαΕλλάδα που είναι το προπύργιο του κ. Τζιτζικώστα. Το περιβάλλον του περιφερειάρχη θεωρεί ότι η ΝΔ με τη μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι είναι ζωντανή και ότι παραμένει ένα καραμανλικό κόμμα. Η έμμεση παρέμβαση Καραμανλή, επισημαίνουν, έδωσε την κατεύθυνση στη ΝΔ ως ένα κεντροδεξιό κόμμα που θα κινηθεί συναινετικά σε σχέση με την κυβέρνηση Τσίπρα.
Όσο για τον δεύτερο γύρο εφόσον υπάρξει, ο κ. Τζιτζικώστας εκτιμάται ότι δεν θα πάρει θέση υπέρ κάποιου εκ των δύο υποψηφίων.


Α. Γεωργιάδης
Την υποστήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει του δεύτερου γύρου για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας είναι έτοιμος να ανακοινώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, μόλις οριστικοποιηθεί η τάση που διαφαίνεται ότι δεν θα υπάρξει οριστικός νικητής στη σημερινή ψηφοφορία.
Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από το επιτελείο του κ. Γεωργιάδη, που εφόσον επιβεβαιωθούν δίνουν νέα τροπή στην αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου.


Χιλιάδες ηλικιωμένοι κατέκλυσαν από το πρωί τα εκλογικά κέντρα για να συμμετάσχουν στην ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔ ειναι ληγμενη απο καιρο...Απλα δεν το εχουν καταλαβει.....

SIEMENS

Δημοσίευση σχολίου