Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Τρολάρισμα αλβανών από ξένους δημοσιογράφους


«Η αλβανική κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να ελέγξει τους πολίτες της. Σήμερα στην Ευρώπη έχουμε (εκατοντάδες) χιλιάδες αλβανούς (λάθρο)μετανάστες και ξαφνικά η αλβανία θέλει να λύσει και το πρόβλημα μας.

Τον τελευταίο καιρό ο πρωθυπουργός της αλβανίας έχει εκφράσει την συναίνεση της κυβέρνησης του στην ελεύθερη διέλευση των «προσφύγων» δια μέσου της αλβανίας. Πριν μερικές μέρες και ο...
πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής δήλωσε «Η Αλβανία δεν θα χτίσει τοίχους στα σύνορα της για να εμποδίσει την είσοδο τον προσφύγων στην χώρα.!»

Τώρα που η Βαρντάρσκα θα σφραγίσει τα σύνορα της με την κατασκευή του φράχτη, η Αλβανία είναι η μόνη δίοδος για τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη μέσω της θάλασσας προς την Ιταλία. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνει η Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια.

Πολύ γρήγορα όμως αντέδρασαν Ευρωπαίοι Δημοσιογράφοι, ιδιαίτερα από την Ολλανδία, που με μακροσκελή άρθρα επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό Ράμα για την "νέα" πολιτική της Αλβανίας προς τους πρόσφυγες.

Ο Stefan Huijboom γράφει με ειρωνικό ύφος:
-«Η Αλβανική Κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να ελέγξει τους πολίτες της. Σήμερα στην Ευρώπη έχουμε χιλιάδες Αλβανούς μετανάστες και ξαφνικά η Αλβανία θέλει να λύσει και το πρόβλημα μας. Η Αλβανία μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη αποτρέποντας τους κατοίκους της να την εγκαταλείψουν. Είναι λυπηρό να δεχθούμε εκβιασμούς από μια χώρα που έχει εγκληματίες στην βουλή της.»

Ο Gyurka Jansen γράφει για την The Post Online:
-«Αυτό μπορεί να είναι κάτι έξυπνο βραχυπρόθεσμα, καθώς οι πρόσφυγες είναι ένα καλό όργανο στα χέρια των πολιτικών. Όμως, αυτοί θα χάσουν την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών οι οποίοι κάθε μέρα απορρίπτουν πιο σκληρά την πολιτική που έχει επιλέξει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή, δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι κάτι έξυπνο μακροπρόθεσμα».

Ο δημοσιογράφος Jelte Wiersma ήταν ο πιο επιθετικός στο άρθρο για την "Elsevier", γράφοντας:
- «Η Αλβανία λέει ότι θα επιτρέψει την διέλευση των προσφύγων. Μετά την Τουρκία, τώρα και η Αλβανία θα ζητήσει λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αντάλλαγμα για να μπλοκάρει τους πρόσφυγες». 
Για άλλη μια φορά η εξωτερική πολιτική της Αλβανίας βρίσκεται σε αντίθετη κατεύθυνση με τα συμφέροντα της Ευρώπης και πιο κοντά στα ανατολικά πρότυπα.
 
Ο Εκσκαφέας
 
Πηγή
Πηγή: http://www.himara.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου