Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα ουίσκι του 2015


ΟΚ, είναι σπάνια και ακριβά αλλά… αξίζουν!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Jim Murray εξέδωσε τον κατάλογο Whisky Bible, τον διασημότερο για τα ουίσκι. Έτσι στον φετινό για πρώτη φορά δεν υπάρχει εκπρόσωπος από την Σκωτία ενώ στην κορυφή βρίσκεται το γιαπωνέζικο, Yamazaki, ένα από τα πιο γευστικά που έχουν γίνει ποτέ!
Αναλυτικά το top-5:


Νούμερο 1: The Yamazaki Single Malt Sherry Cask
Μόλις 18 χιλιάδες μπουκάλια παρασκευάστηκαν για το γιαπωνέζικο ουίσκι που κατέκτησε τον τίτλο «2015 World Whisky of the Year», της εταιρείας, Suntory. Η φρουτώδης γεύση του το κάνει μοναδικό ενώ η τιμή κάθε φιάλης κοστίζει 160 δολάρια. Έχει ήδη το παρατσούκλι… The Scottish killer!





Νούμερο 2: Willian Larue Weller
Για δεύτερη φορά bourbon της εταιρείας κατακτά την δεύτερη θέση. Θεωρείται ως το καλύτερο bourbon στον κόσμο και η τιμή του ξεκινά από τα 600 δολάρια.




Νούμερο 3: Sazerac Rye 18 ετών
Το δεύτερο ουίσκι της Buffalo Trace (το πρώτο ήταν το Larue). Με γεύση tobacco, βανίλια και κανέλα θεωρείται ως ένα εξαιρετικό ποτό για λίγους καθώς η τιμή του ξεπερνάει τα χίλια δολάρια…





Νούμερο 4: Redbreast 21 ετών
Το ουίσκι της χρονιάς στην Ιρλανδία κατέκτησε την 4η θέση στην λίστα του Murray. Τα αποξηραμένα φρούτα που χρησιμοποιήθηκαν έχουν χαρίσει στο Redbreast την «βαριά» γεύση του. Η τιμή του ξεκινάει από τα 150 δολάρια.





Νούμερο 5: Engilsh Whisky Co. Chapter 14 Upeated
Από την Αγγλία ο μεγαλύτερος… σκωτσέζικος εφιάλτης! Το αγγλικό ουίσκι έφτασε στην 5η θέση και αναδείχτηκε European Whisky of the Year και η τιμή του είναι λίγο πάνω από τα 50 δολάρια.




thatslife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου