Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Φέρτε πίσω το καραβάκι του Παπαγεωργόπουλου! (Έστω τον Μπουταρικό για να γελάμε)


Στα χρόνια του Παπαγεωργόπουλου η πλατεία Αριστοτέλους αποτέλεσε ένα σημείο έντονης κριτικής τη χριστουγεννιάτικη περίοδο για το στολισμό της.

Ο στολισμός συνήθως ήταν πολύ συγκεκριμένος. Το γνωστό φωτισμένο καράβι, το δέντρο και η φάτνη. Μερικές φορές το πράγμα ξέφευγε και εκεί έμπαιναν παράλληλα τριγύρω κάτι ελαφρώς εφιαλτικά αγγελάκια.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου έκανε πάντα έντονη κριτική στο στολισμό λέγοντας πως όταν έρθει στα πράγματα θα τα αλλάξει όλα. Φανταζόταν κάνεις προς το καλύτερο.

IMG_9405

Και ήρθε το μετά. Αυτές τις γιορτές η πιο κεντρική πλατεία της πόλης, η πιο όμορφη πλατεία της χώρας μεταμορφώθηκε σε εμποροπανήγυρη παλαιού τύπου. Εκατοντάδες τόνοι λευκού πλαστικού έφτιαξαν το ντεκόρ. Φτηνιάρικες εγκαταστάσεις γέμισαν τον τόπο. Αποκρουστικοί λαμέ ψευτοπολυέλαιοι σε υποδέχονται. Η απόλυτη μεταμόρφωση του δημόσιου χώρου σε καρναβάλι.
Στην είσοδο της μάλιστα βλέπουμε φωτογραφίες του πως είναι υπέροχα χριστουγεννιάτικα χωριά σε όλο τον κόσμο για να ζηλεύουμε…


IMG_9407 IMG_9408 IMG_9404


Με πρόσχημα την έλλειψη χρημάτων ο χειρότερος στολισμός στην ιστορία της πόλης είναι πια γεγονός. Και δυστυχώς επεκτείνεται σε ένα μεγάλο μήκος πέρα από την πλατεία.
Το Καραβάκι του Παπαγεωργόπουλου ήταν μια όαση μπροστά σε αυτό που ζούμε φέτος…


IMG_9403
IMG_9401
IMG_9409
καραβακι

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου