Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

5 άτομα κατηγορούνται για την "επίθεση" στον Αλαβάνο με γιαούρτια ~ Η δήλωση του Αλαβάνου

Πέντε άτομα κατηγορούνται από την αστυνομία για την επίθεση με γιαούρτια και άλλα αντικείμενα, καθώς και εξύβριση πριν από τις περιφερειακές εκλογές, εναντίον του υποψήφιου περιφερειάρχη Αλέκου Αλαβάνου, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Πρόκειται για δύο άνδρες 62 και...
 20 ετών, δύο γυναίκες 48 και 50 ετών και ένα ανήλικο αγόρι 16 ετών.

Οι κατηγοροούμενοι ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα, που έκανε η κρατική Ασφάλεια για την επίθεση, και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, η οποία απεστάλη σήμερα στον εισαγγελέα.


H δήλωση του κ. Αλαβάνου με το άκουσμα της άνω είδησης στο "Βήμα":


«Αν και θα μπορούσα, δεν είχα υποβάλλει μήνυση για την επίθεση. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Ομως υπάρχει μια παθολογική κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα, με δυνάμεις που ασκούν κατοχή στο κέντρο της Αθήνας. Πάντως, το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε τη σημασία της αλλαγής της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ. Το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών θέλει να φύγει και τους κρατά εδώ η ΕΕ. Αν το καταλάβουμε αυτό, αντί για μίσος θα υπάρχει ένας κοινός στόχος. Και μην ξεχνάμε ότι την απόφαση αυτή, το Δουβλίνο ΙΙ, την είχε υπογράψει το 2003 και ο σημερινός Πρωθυπουργός και τότε Υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και θα έπρεπε να ντρέπεται γι αυτό».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου