Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τα 3 ακριβότερα γιωτ και ρολόγια για το 2011

Λεφτά υπάρχουν! Και αξιοποιούνται για την απόκτηση πολυτελών αντικειμένων. Καταγράφουμε τα τρία ακριβότερα γιωτ, και τις ανέσεις που προσφέρουν, καθώς και του ιδιοκτήτες τους. Επίσης τα 3 ακριβότερα ρολόγια για το 2011...



Top 3 Γιωτ:

Νo3 ~ Lady Moura: 210 εκατομμύρια δολάρια


Φτιάχτηκε το 1990, Γερμανικής κατασκευής και ανήκει στον Σαουδάραβα πρίγκιπα Νάσερ αλ-Ρασίντ. Το σκάφος είναι αρκετά μακρύ και το πρόβλημά του είναι ότι δυσκολεύεται σε μικρά λιμάνια, όπως αυτό του Μόντε Κάρλο. Έχει πλήρωμα 60 ατόμων, πισίνα με πτυσσόμενη οροφή και μια μικρή παραλία με άμμο και φοίνικες!






Νο2 ~ Dubai: 350 εκατομμύρια δολάρια

Το Ντουμπάι ονομαζότανε  παλαιότερα «Panhandle" και "Platinum". Το σκάφος ανήκει σήμερα στον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, κυβερνήτη του Εμιράτου του Ντουμπάι και πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το σκάφος έχει 162 μέτρα, μπορεί να φιλοξενήσει 115 άτομα και έχει πλήρωμα 88 ατόμων. Έχει πισίνα, γήπεδο σκουός, ελικοδρόμιο και μπορεί να μεταφέρει μικρό αεροσκάφος.






Νο1 ~ Eclipse: 1.2 Δισεκατομύρια δολάρια!
 
Το ακριβότερο γιωτ στον κόσμο για το 2011 είναι το "Έκλειψη". Βγήκε στη θάλασσα τον Ιούνιο του 2009 και ιδιοκτήτης το είναι ο Ρώσος Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Έχει μήκος 164 μέτρα και είναι το μεγαλύτερο ιδωτικό γιωτ στον κόσμο. Έχει δύο θέσεις ελικοπτέρων, 11 καμπίνες επισκεπτών και 2 πισίνες. Επίσης αρκετά τζακούζι, ντισκοτέκ, διαθέτει 3 μικρά σκάφη και ένα μίνι υποβρύχιο που μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 50 μέτρων. Το σκάφος λειτουργεί με πλήρωμα 70 ατόμων και κατασκευάστηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας. Είναι εξοπλισμένο με σύστημα ανίχνευσης εισβολέων και αντιπυραυλική ασπίδα! Τέλος έχει σύστημα λέιζερ που ανιχνεύει τις ψηφιακές φωτογραφικές συσκευές για την αντιμετώπιση των παπαράτσι!
 
 
Top 3 Ρολόγια:


Νο3 ~ Patek Philippe’s Platinum World Time: 4 εκατομμύρια δολάρια






Το ρολόι αυτό κατασκευής 2002, πωλήθηκε σε δημοπρασία. Το ξεχωριστό του ρολογιού είναι ότι δείχνει την ώρα σε 24 διαφορετικές χώρες.









Νο2 ~ Patek Philippe’s Supercomplication: 11 εκατομμύρια δολάρια



Το Supercomplication είναι ένα χρυσό ρολόι τσέπης 18 καρατίων και κυκλοφόρησε το 1932. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια. Ανήκει στον νεοϋορκέζο τραπεζίτη Χένρι Γκρέιβς και πωλήθηκε το 1999 σε δημοπρασία στην τιμή των 11 εκατομμυρίων δολαρίων!






Νο1 ~ 201-carat Chopard: 25 εκατομμύρια δολάρια



Αυτό το ρολόι είναι το ακριβότερο στον κόσμο. -Ναι, είναι αλήθεια. 25 εκατομμύρια δολάρια! Αυτό το καταπληκτικό ρολόι έχει τρία μεγάλα διαμάντια σε σχήμα καρδιάς. Ένα 15-καρατίων ροζ διαμάντι, ένα 12 καρατίων μπλε διαμάντι, και ένα 11-καρατίων λευκό διαμάντι. Επιπλέον, υπάρχουν 163-καράτια σε διαμάντια χρώματος λευκού και κίτρινου. Έτσι συνολικά τα καράτια είναι 201, από όπου βγήκε και το όνομα του ρολογιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου