Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Δύσκολη πλέον η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

2 Φορές φέτος έγινε το θαύμα εκτός έδρας, σε Κωνσταντινούπολη και Κροατία, ελπίζουμε να τριτώσει το καλό αλλά πλέον μειώθηκαν αισθητά οι ελπίδες πρόκρισης του ΠΑΟΚ στη φάση των “16” του Γιουρόπα Λιγκ μετά την εντός έδρας ήττα (0-1) από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας...

Ο Τσέχος φορ Νέσιντ στο 28' πέτυχε το γκολ της ρωσικής ομάδας. Ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί την άλλη Πέμπτη στην Μόσχα.

Με εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ ήταν εκρηκτικός, με συνεχείς επιθέσεις και ευκαιρίες, στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα ήταν εμφανής η διαφορά δυναμικότητας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αν και η ρωσική ομάδα βρίσκεται ακόμα σε ...χειμερία νάρκη και σε στάδιο προετοιμασίας, έδειξε τις αρετές της και την ποιότητα στην οργάνωση και ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Μετά το τέταρτο ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματα του και αποδιοργανώθηκε πλήρως μόλις δέχτηκε (στο 29') το γκολ από τον Νέσιντ. Γκολ που έδωσε περισσότερη ώθηση στη ρωσική ομάδα και ουσιαστικά έκοψε τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ. Η ΤΣΣΚΑ έχανε τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη με τον Χαλκιά να κάνει σωτήριες επεμβάσεις και να αποχωρεί στο ημίχρονο εξαιτίας τραυματισμού.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε στο δεύτερο ημίχρονο να αντιδράσει με τον Σαλπιγγίδη να ασφυκτιά στην επίθεση ολομόναχος και πριν γίνουν οι αλλαγές. Περιορίστηκε σε εντελώς παθητικό ρόλο, ενώ οι Ρώσοι δεν κατέβαλαν ιδιαίτερες προσπάθειες για να πετύχουν κι άλλο γκολ. Ο στόχος τους ήταν να κρατήσουν το "μηδέν" και το κατάφεραν με χαρακτηριστική άνεση.


Μάκης Χάβος: "Ξεκινήσαμε καλά. Ελέγχαμε τον ρυθμό στα πρώτα 25 λεπτά. Ήμασταν επιβλητικοί, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Σε μία ανύποπτη φάση η ΤΣΣΚΑ σκόραρε. Από εκείνο το σημείο οι αντίπαλοι ανέβηκαν και εμείς πέσαμε ψυχολογικά. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μια καλή ευκαιρία με τον Ελ Ζαρ, αλλά δυστυχώς δεν σκοράραμε. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ απόψε, πιστεύω να το είδατε. Τίποτα δεν τέλειωσε, υπάρχει ακόμη ένα ημίχρονο. Σε όποιο γήπεδο και αν παίζει ο ΠΑΟΚ παίζει για να κερδίζει. Όπως ξέρετε μας αρέσουν τα δύσκολα... Μετά το παιχνίδι ο καθένας έχει την άποψή του. Εγώ θεώρησα ότι αυτή η ομάδα έπρεπε να ξεκινήσει. Ο Βιτόλο στο Ζάγκρεμπ ήταν με σπασμένο μηνίσκο και σήμερα το πόδι του ήταν υγιές. Ένας παίκτης με την εμπειρία του Βιτόλο έπρεπε να παίξει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Ο Χαλκιάς προπονήθηκε την Τρίτη. Είχαμε το οκ από τον παίκτη και τον γιατρό για να αγωνιστεί. Στο ημίχρονο ο παίκτης ζήτησε αλλαγή."

Δημήτρη Σαλπιγγίδης: "Δεν είναι ό,τι καλύτερο να χάνεις στην έδρα σου. Παίξαμε καλά, αλλά δεν είχαμε συνέχεια. Δεν βρήκαμε διαδρόμους για φάσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πάμε στην Ρωσία για να τα παίξουμε όλα για όλα. Η πορεία είναι πάρα πολύ καλή. Δεν κάναμε άσχημη εμφάνιση. Ήμασταν καλοί, αλλά δεν είχαμε συνέχεα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Στο ποδόσφαιρο όλα ανατρέπονται και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο."

Λεονίντ Σλούτσκι: "Αυτό το παιχνίδι ήταν το πρώτο επίσημο ήταν βαρύ και δύσκολο για εμάς, είχαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν μπορέσαμε να πετύχουμε παραπάνω από ένα γκολ. Παρόλα αυτά είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Για εμάς η επιλογή των παικτών δεν ήταν δύσκολη οι απουσίες ήταν γνωστές από καιρό ξέραμε ότι δεν θα παίξουν κάποιοι παίκτες και η ενδεκάδα που έπαιξε στην Τούμπα την δοκιμάσαμε και στην προετοιμασία. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 55-45 υπέρ της ΤΣΣΚΑ"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου