Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Θησαυρούς κρυμμένους στο παλάτι είχε ο Μπεν Αλι (Βίντεο)

Διαμάντια, χρυσό και δεσμίδες χρημάτων είχε κρύψει ο Μπεν Αλι

Ο ανατραπείς πρόεδρος της Τυνησίας είχε συγκεντρώσει διαμάντια, χρυσό και δεσμίδες χρημάτων σε κρυψώνες μέσα στο προεδρικό μέγαρο, σύμφωνα με βίντεο που προβλήθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση..
.

Η λαϊκή εξέγερση που ξέσπασε τον Ιανουάριο ανέτρεψε τον πρόεδρο Ζίνε αλ-Αμπιντίνε Μπεν Αλι μετά από 23 χρόνια στην εξουσία και προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο οδηγώντας σε ανάλογη εξέγερση στην Αίγυπτο.

Ο Μπεν Αλι έκρυβε θησαυρούς πίσω από τις κουρτίνες και σε κρυψώνες πίσω από την βιβλιοθήκη του μεγάρου, όπως φαίνεται στο βίντεο που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό First National TV, ο οποίος έδειξε εκατομμύρια δολάρια και ευρώ, διαμαντένια περιδέραια και χρυσό που εντοπίστηκαν μέσα στο μέγαρο στη συνοικία Σιντί Μπου Σαϊντ της Τύνιδας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι ό,τι βρέθηκε θα διανεμηθεί στους τυνήσιους, οι οποίοι κατηγορούσαν την κυβέρνηση Μπεν Αλι για διαφθορά.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Τυνησία είναι σχεδόν 10 δολάρια την ημέρα.

Η Γαλλία, η Ελβετία, ο Καναδάς και η Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν ανακοινώσει ότι έχουν «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην προέδρου και της οικογενείας του



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου