Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

10+1 εγγυημένες αφροδισιακές τροφές


Στρείδια, σπαράγγια, αβοκάντο… Τα κατά παράδοση θεωρούμενα αφροδισιακά οφείλουν, τις περισσότερες φορές, τη φήμη τους στην εμφάνιση και το σχήμα τους που εξάπτουν τη φαντασία και δημιουργούν συνειρμούς. Ωστόσο, η επιστήμη χρησιμοποιεί πιο αμερόληπτες διαδικασίες για να αναδείξει το top10+1 των τροφών της αγάπης:

Kόκκινο κρασί

Η καλή σεξουαλική ζωή απαιτεί υγιή καρδιά και καλό κυκλοφορικό σύστημα. Έχει αποδειχτεί ότι, σε μέτρια επίπεδα κατανάλωσης, το κρασί...,
 δρα ευεργετικά στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος. Ειδικά το κόκκινο κρασί περιέχει σε υψηλά ποσοστά την ουσία ρεσβερατρόλη, η οποία μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Εξάλλου, 1-2 ποτηράκια θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Αρκεί να μην το παρακάνετε, αφού η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε σίγουρη καταστροφή στο κρεβάτι.

 
Σοκολάτα

Ο θρύλος θέλει τον Αζτέκο αυτοκράτορα Μοντεζούμα να πίνει 50 ποτήρια σοκολάτας με μέλι ημερησίως για να ενισχύσει τον ανδρισμό του. Αιώνες μετά, οι επιστήμονες έρχονται να συμφωνήσουν μαζί του αφού, όπως εξηγούν, η σοκολάτα περιέχει τη χημική ουσία ανανδαμίδη, η οποία διεγείρει την παραγωγή φυσικών οπιοειδών στον εγκέφαλο αυξάνοντας την ευδιαθεσία.





Σολομός

Τα διάσημα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στο σολομό, βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας τις πιθανότητες για εγκεφαλικό και θρόμβους. Άλλα ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 είναι το σκουμπρί, η πέστροφα, η σαρδέλα και ο φρέσκος τόνος. Διατηρήστε ανεβασμένες τις επιδόσεις σας καταναλώνοντάς τα 2 φορές την εβδομάδα.


Σκόρδο

Το σκόρδο, πλούσιο σε βιταμίνη C και σελήνιο, περιέχει επιπλέον το φυσικό συστατικό αλλικίνη που συμβάλλει στα χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης. Απαλλαγείτε από τη έντονη οσμή που σκοτώνει οποιοδήποτε ίχνους πάθους μασώντας μέντα ή δυόσμο - ή τουλάχιστον ελέγξτε ότι ο/η σύντροφός σας μοιράζεται μαζί σας την ίδια αγάπη για το σκόρδο.




Πιπεριά τσίλι

Κάντε πικάντικη την ερωτική σας ζωή, τρώγοντας πιπεριές τσίλι. Η χημική ουσία καψαϊκίνη προκαλεί τη διαστολή των αρτηριών, γεγονός που τονώνει τη ροή του αίματος σε κρίσιμα σημεία του σώματος.







 Καφές

Η καφεΐνη επιταχύνει τον μεταβολισμό και ενισχύει τις αντοχές, απελευθερώνοντας αποθέματα ενέργειας και χαρίζοντάς σας δύναμη να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της βραδιάς. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των φαινόλων που περιέχει, προστατεύουν το κυκλοφορικό σύστημα.





Δημητριακά

Πλούσια σε φυτικές ίνες, τα δημητριακά ρίχνουν την χοληστερίνη και μειώνουν τον κίνδυνο θρομβώσεων στις αρτηρίες.









Αμύγδαλα


Τα αμύγδαλα είναι η καλύτερη πηγή πρόσληψης βιταμίνης Ε. Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, αποτρέπει τη φθορά των κυττάρων και κρατά χαμηλά την επιβλαβή LDL (κακή χοληστερόλη).




Στρείδια

Τα στρείδια διαθέτουν σε αφθονία ψευδάργυρο που απαιτείται για την παραγωγή τεστοστερόνης. Η «ανδρική ορμόνη» συνδέεται άμεσα με τις σεξουαλικές ορμές και στα δύο φύλα. Αν ανήκετε, ωστόσο, στους ανθρώπους δεν βρίσκουν τα στρείδια… σέξι, άλλες πηγές ψευδάργυρου είναι το άπαχο κρέας, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι (ειδικά της κολοκύθας).



Χοιρινό κρέας

Το χοιρινό (αν και ακατάλληλο για χορτοφάγους ερωτευμένους) είναι πλούσιο σε σύμπλεγμα βιταμινών Β, που απαιτούνται για να απελευθερωθεί ενέργεια από όλο το σώμα μας. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη Β1 είναι απαραίτητη για τη ενεργοποίηση των νεύρων, ζωτικής σημασίας όταν η βραδιά καταλήγει στην κρεβατοκάμαρα.




Δεντρολίβανο

Αποτελεί το φυσικό όπλο κατά της υποτονικής σεξουαλικής ζωής και για αυτό πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι το…βιάγκρα της βοτανολογίας. Μάλιστα, στην αρχαία Ελλάδα το θεωρούσαν ως δώρο της θεάς Αφροδίτης στους ανθρώπους. Μάλλον δεν πρόκειται για σύμπτωση!

Γι' αυτό, λοιπόν, αν για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ψάχνετε τα πιο αφροδισιακά φαγητά για να κάνετε το τραπέζι στο έτερον ήμισυ, μην το ρίξετε στα θαλασσινά που είναι φαρμακερά στις τιμές, αλλά μαγειρέψτε αρνάκι και ταράξτε το στο δεντρολίβανο. Εναλλακτικά προτείνουμε πατάτες στο φούρνο, κοτόπουλο, ψαρονέφρι και σαρδέλες, φυσικά με δεντρολίβανο…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου