Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ποινές κάθειρξης σε επίορκους εφοριακούς, στη Θεσσαλονίκη



Επιτέλους. Αλλά για δήμευση της περιουσίας τους και για τους συγγενείς πρώτου βαθμού, δεν διάβασα...
Ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος τριών επίορκων εφοριακών για το μεγάλο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ύψους 30 δισ. δρχ. από ιδιοκτήτες εταιριών-μαϊμού που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.

Πρόκειται για...
 την πρώην προϊσταμένη του τμήματος ΦΠΑ της Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης - ήδη κρατούμενη στις φυλακές Διαβατών - και δύο πρώην διευθυντές της υπηρεσίας. Η πρώτη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών ενώ οι άλλοι δύο σε ποινές κάθειρξης 5 και 8 ετών.

Η υπόθεση αφορούσε παράνομες επιστροφές 800 εκατομμυρίων δρχ. σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης, την περίοδο 1998-99.

Για την ίδια υπόθεση το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης 4 ετών στον λογιστή Ν.Κ. και σε ιδιώτη - έμπορο, ενώ αθωώθηκαν δύο υπάλληλοι της παραπάνω ΔΟΥ.

Στον 58χρονο λογιστή αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι ο 58χρονος υπέβαλλε στην εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης δύο πολυσέλιδες αναφορές με τις οποίες κατήγγειλε επωνύμως δεκάδες εφοριακούς, τελωνειακούς, στελέχη διαφόρων ΔΟΥ για παράνομες δραστηριότητες κατά την τελευταία 10ετία. Βάσει αυτών των καταγγελιών διεξάγεται εισαγγελική έρευνα.

Να σημειωθεί ότι για το σκάνδαλο με τις επιστροφές ΦΠΑ έχουν καταδικαστεί αρκετοί εφοριακοί και επιχειρηματίες σε διαφορετικές δίκες που γίνονται στη Θεσσαλονίκη.
Αγγελιοφόρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου