Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Τουρκία: O πόλεμος της τσίχλας (video)


Το βιβλικό ρητό «οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος» εφάρμοσε την Παρασκευή ο τούρκος δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέλ μεταβάλλοντάς το όμως σε «τσιχλόφουσκα αντί τσιχλόφουσκας»...

Ο Γκιοκτσέλ δήλωσε το Σάββατο ότι μασούσε τσίχλα παρουσία του Γάλλου προέδρου στη διάρκεια της σύντομης επίσκεψης του τελευταίου στην Τουρκία αντιδρώντας στην...
 «έλλειψη σεβασμού» που επέδειξε ο Γάλλος πρόεδρος όταν έκανε το ίδιο νωρίτερα.

Ο Γκιοκτσέλ ήταν μέλος της αντιπροσωπείας που συνόδευσε τον Σαρκοζί από το αεροδρόμιο στη διάρκεια της επίσκεψής του την Παρασκευή στην Τουρκία στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας της Ομάδας των 20 (G20), σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

«Ο Σαρκοζί κατέβαινε τη σκάλα του αεροσκάφους μασώντας μία τεράστια τσίχλα. Σταμάτησε για μία στιγμή, κοίταξε γύρω του και συνέχισε να μασάει (...) Προσωπικά οργίστηκα», δήλωσε ο Γκιοκτσέλ στο πρακτορείο Ανατολή.

«Επέδειξε την ίδια έλλειψη σεβασμού που είχε επιδείξει και παλαιότερα στη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου μας Αμπντουλάχ Γκιουλ στη Γαλλία», πρόσθεσε ο δήμαρχος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Την ώρα που τον αποχαιρετούσαμε δεν έβγαλα την τσίχλα από το στόμα μου. Έπρεπε κάποιος να αντιδράσει και πιστεύω ότι απάντησα με... διπλωματία», επεσήμανε ο Γκιοκτσέλ.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουν δίκιο. Οι τουρκαλάδες μασούν κουρδους στην ανατολία για τσίχλα και τους έπεσε πολύ ευγενικό και ήπιο...

Δημοσίευση σχολίου