Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μέρκελ: Επιμήκυνση μαζί με την ευρω-λύση


Η επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους βρίσκεται στο τραπέζι, αλλά σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα, τόνισε μεταξύ άλλων η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.

"Γνωρίζουμε ότι η περίοδος αποπληρωμής της Ελλάδας είναι...
 3 χρόνια ενώ της Ιρλανδίας στα 7 χρόνια. Η επιμήκυνση βρίσκεται στο τραπέζι, αλλά θα συζητηθεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέτρα της συνολικής λύσης για το ευρώ", τόνισε μεταξύ άλλων η γερμανίδα καγκελάριος.

Ακόμη, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο, καθώς "έχει αρχίσει να φέρνει σε τάξη τα του οίκου της".

"Ξέρουμε ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος και υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις", υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι "υπάρχουν όμως ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν".

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλα τα δάνεια της Ε.Ε. και ότι η χώρα δεν θα αποτελέσει επιβάρυνση για τους γερμανούς φορολογούμενους.

"Οι επιδόσεις μας έως τώρα μας δείχνουν το δρόμο", υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους ή "κουρέματος" των ελληνικών τίτλων. "Όλες οι προσπάθειές μας έχουν στόχο να αποφευχθεί η αναδιάρθρωση χρέους ή το κούρεμα", τόνισε.
euro2day.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου