Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Έτσι λειτουργούν τα κράτη που έχουν ευνομία

Στην Κύπρο με μια και μόνο απόφαση της κυβέρνησης, όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης στην Λάρνακα, θα απελαθούν.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια στο Γραφείο Ευημερίας Λάρνακας προκλήθηκαν από Παλαιστίνιους πολιτικούς πρόσφυγες, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους για τη μη έγκαιρη παραλαβή του μηνιαίου επιδόματός τους για το μήνα Ιανουάριο. Τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό...
 αστυνομικού και τον ελαφρύ τραυματισμό μιας υπαλλήλου του Γραφείου Ευημερίας.

Με αφορμή τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού, η Κίνηση Πολιτών Λάρνακας πραγματοποιεί σήμερα πορεία διαμαρτυρίας κατά της λαθρομετανάστευσης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου,  Νεοκλής Συλικιώτης, όσοι Παλαιστίνιοι είχαν εμπλοκή στα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης, στο Γραφείο Κοινωνικής Ευημερίας της Λάρνακας, θα απελαθούν. Ενώ για τους ανήλικους, είπε, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες του νόμου.

Το υπουργείο Εσωτερικών, τόνισε ο κ. Συλικιώτης, δεν πρόκειται να επιτρέψει να επαναληφθούν τέτοια επεισόδια. Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο, με εκπροσώπους Παλαιστινιακών οργανώσεων στην Κύπρο, παρουσία των υπουργών Εργασίας και Δικαιοσύνης.

Ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο, Ουαλίντ Χασάν, εξέφρασε τις ευχαριστίες της Παλαιστινιακής Αρχής για τη φιλοξενία που προσφέρει η Κύπρος στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες και την ετοιμότητά της για συνεργασία, και απολογήθηκε για τη στάση μερίδας Παλαιστινίων στα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λάρνακα.

Σχόλιο: Για τα εγκλήματα κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας σε βάρος εκατοντάδων -ίσως και χιλιάδων- Ελλήνων πολιτών από την εισαγόμενη εγκληματικότητα, δεν αναμένεται να απολογηθεί κανείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου