Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Να διωχθούν και οι 300 λαθρομετανάστες ζητά ο εισαγγελέας

Την δίωξη και των 300 παράνομων μεταναστών, που κατέλαβαν χώρους της Νομικής Σχολής, προτείνει ο εισαγγελέας εφετών, Σπύρος Μουζακίτης.

Στο πόρισμά του ο εισαγγελέας, ο οποίος διερεύνησε την υπόθεση, αποδίδει ποινικές ευθύνες στους...
 λαθρομετανάστες και συγκεκριμένα τους κατηγορεί για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, αδικήματα για τα οποία ηθικούς αυτουργούς θεωρεί οκτώ μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης και σε βάρος του πρύτανη του πανεπιστημίου, Θεοδόση Πελεγρίνη, για παράβαση καθήκοντος.


Ραγκούσης: «Να σκεφτούν τις συνέπειες όσοι ενθαρρύνουν τους λαθρομετανάστες»

Εκκληση προς τους λαθρομετανάστες της Υπατίας να σταματήσουν την απεργία πείνας απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας σε δημοσιογράφους.


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει διακριτική μεταχείριση προς τους συγκεκριμένους ανθρώπους και κάλεσε όσους «τους ενθαρρύνουν» να σταματήσουν και να σκεφτούν τις συνέπειες. Πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο μαζικής νομιμοποίησης, καθώς τόνισε ότι οι μετανάστες της Υπατίας θα εξεταστούν ένας προς έναν από την αστυνομία.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και όσον αφορά το ενδεχόμενο να καταφτάσουν κύματα λαθρομεταναστών από τις χώρες της Β. Αφρικής που σπαράσσονται από συγκρούσεις και βίαια επεισόδια. Τόνισε ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και πως αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα και από το νότο.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η χώρα μας καλεί την Ευρώπη για να υπάρξει διαχείριση ενός προβλήματος που δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό, υπογραμμίζοντας ότι δεν θέλουμε η Ευρώπη να μας δίνει λεφτά, αλλά να μοιραστούμε μετανάστες. Όπως είπε χαρακτηριστικά η Ευρώπη μας έχει αφήσει αβοήθητους, ενώ αναφέρθηκε και στην εκτίμηση που θέλει τα επόμενα χρόνια να προσεγγίζουν την ευρωπαϊκή ήπειρο 50 εκατ. μετανάστες λόγω της κλιματικής αλλαγής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου