Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Πατριώτες στην Καβάλα τιμούσαν τους πεσόντες στα Ίμια και ακροαριστεροί παρανόμησαν με αντισυγκέντρωση




Επεισόδια στον κήπο ανάμεσα σε ΜΑΤ, υποστηρικτές της πατριωτικής κίνησης πολιτών Καβάλας (δεν γνωρίζω τον ακριβή τίτλο) και ακροαριστεροί. Η πατριωτική κίνηση πολιτών οργάνωνε εκδήλωση για την επέτειο από τα Ίμια, στην οποία συμμετείχε ομάδα με όνομα...
 "ΘΑΣΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ" και διακριτικά.

Οι ακροαριστεροί έκαναν αντισυγκέντρωση στην Βενιζέλου, πλησίον του κήπου. Αναμενόμενη η σύγκρουση...





Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τα χθεσινά επεισόδια στην Καβάλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επεισόδια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της αυτοαποκαλούμενη οργάνωσης «Πατριωτική Κίνηση Συνειδητοποιημένων Πολιτών Καβάλας».

Την 30-01-2011 και ώρα 11,00΄, στην Πλατεία Ηρώων Καβάλας, πρωτοβουλία της ανωτέρω οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη μνήμη των πεσόντων της νύχτας των Ιμίων, με τη συμμετοχή 100 περίπου ατόμων. Περί ώρα 11,20΄, 80 περίπου μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου της Καβάλας, συνεπικουρούμενα από ομοϊδεάτες τους από τους νομούς Κομοτηνής και Ξάνθης, προέβησαν σε μη προγραμματισμένη «αντι-συγκέντρωση» στον ίδιο χώρο, εκφέροντας αντεθνικά και αντιθρησκευτικά συνθήματα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις τους κράτησαν σε απόσταση 60 μέτρων μεταξύ τους. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας κινήθηκαν προς την πλευρά των αντιεξουσιαστών και αντάλλαξαν υβριστικά συνθήματα, ενώ στη συνέχεια και παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών, μέλη και των δύο ομάδων ξέφυγαν από τον αστυνομικό κλοιό και άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους. Ακολούθως οι παρευρισκόμενες αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν δυναμικά και με περιορισμένη χρήση χημικών κατάφεραν να απωθήσουν τους επιτιθέμενους, να αποσοβήσουν γενική σύρραξη και να αποκαταστήσουν τελικά την τάξη .

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, αλλά και μετά τη λήξη τους, συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, ήτοι δύο από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και ένας από την Πατριωτική Κίνηση.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:

• Ένας 32χρονος ημεδαπός, κάτοικος Κομοτηνής, κατηγορούμενος για διατάραξη κοινής ειρήνης, κακόβουλη βλασφημία, καθύβριση θρησκευμάτων και για παράβαση του Ν. 2168/93 περί όπλων, καθότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σουγιάς, με μήκος λάμας 7,5 εκατοστών και μια ζώνη με μεταλλική αγκράφα, την οποία χρησιμοποιούσε ως μέσο επίθεσης.

• Ένας 21χρονος ημεδαπός, κάτοικος Κομοτηνής, κατηγορούμενος για διατάραξη κοινής ειρήνης, κακόβουλη βλασφημία, καθύβριση θρησκευμάτων και απόπειρα σωματικής βλάβης και

• ένας 42χρονος ημεδαπός, κάτοικος Καβάλας, κατηγορούμενος για διατάραξη κοινής ειρήνης, ο οποίος συγκεκριμένα επιτέθηκε εναντίον ατόμου του αντιεξουσιαστικού χώρου τη στιγμή της σύλληψής του από αστυνομικούς.

Όλοι οι ανωτέρω συλληφθέντες τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, καθώς και ένας πολίτης, κάτοικος Ξάνθης, που συμμετείχε στην εν λόγω εκδήλωση της αυτοαποκαλούμενη οργάνωσης «Πατριωτική Κίνηση Συνειδητοποιημένων Πολιτών Καβάλας» και δέχθηκαν πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Περί ώρα 19,30΄, οι ανωτέρω συλληφθέντες, μετά το σχηματισμό σε βάρος τους δικογραφίας, αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του κ. Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου