Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Σταλινικό απολίθωμα ο ΣΥΡΙΖΑ & ο Τσίπρας; Μπα...


Για «περιθωριακά κόμματα της Ευρώπης», που αποφάσισαν σήμερα «ότι ο καλύτερος εκπρόσωπός τους είναι ο κ. Τσίπρας», κάνει λόγο ανακοίνωση της ΝΔ με αφορμή την υποψηφιότητα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κομισιόν και προσθέτει:

«Κομμουνιστικά, σταλινικά απολιθώματα, με ακραίες θέσεις, απόγονοι των πιο σκληρών καθεστώτων που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έναν "άξιο υποψήφιο". Δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση ότι η πλειοψηφία των κομμάτων αυτών δεν έχουν καταφέρει καν να εκλέξουν βουλευτή στα κοινοβούλια των χωρών τους, και τα περισσότερα από αυτά έχουν ακραίες αντιευρωπαϊκές θέσεις».


Στην ανακοίνωση της ΝΔ προστίθεται: Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, από δύο περιθωριακά κόμματα του ψευδοκράτους (που αυτοαποκαλούνται ως κόμματα της Βορείου Κύπρου), από τους πολιτικούς απόγονους του Τσαουσέσκου και από άλλα αμιγώς κομμουνιστικά κόμματα, όπως της Αυστρίας, του Βελγίου, της Δανίας, Μολδαβίας, Ουγγαρίας, Δανίας, Ιταλίας, Φινλανδίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Σαν Μαρίνο, Σλοβακίας, Βοημίας – Μοραβίας κλπ».
Η ανακοίνωση καταλήγει:
«Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι τα κόμματα αυτά εξουσιοδότησαν τον κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος υπερασπιζόμενος θέσεις, όπως:
• την ακύρωση της διατλαντικής εμπορικής συμφωνίας,
• την άμεση έξοδο των χωρών από το ΝΑΤΟ και την αντίθεση της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ,
• την ακύρωση της διασύνδεσης Ε.Ε. – Ισραήλ,
• την κατάργηση της Συνθήκης Λισαβόνας και των κριτηρίων για την ΟΝΕ,
• την ανύψωση του συνδικαλισμού με δικαίωμα στην αυτοδιαχείριση των επιχειρήσεων, και δικαίωμα του βέτο από τους συνδικαλιστές όταν μια ιδιωτική εταιρία επιλέγει αναδιάρθρωση ή μετεγκατάσταση,
• την αύξηση μισθών σε όλη την Ευρώπη, με ταυτόχρονη μείωση των ωρών εργασίας,
• την κατάργηση της FRONTEX, ώστε – αν είναι δυνατόν - να επιτρέπεται η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών στην Ε.Ε.
• και η υπεράσπιση του τροτσκιστικού Διεθνισμού (κόντρα στον Ιμπεριαλισμό)
Στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν.
Όμως, πλέον, ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του αποκαλύπτονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη...».


Είστε τυφλά υποταγμένοι στη Μέρκελ απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν περιμέναμε από τους εγχώριους συμμάχους της κ. Μέρκελ, ούτε να αναγνωρίσουν τη σημασία της υποψηφιότητας του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν, ούτε να γνωρίζουν τις θέσεις των ευρωπαϊκών κομμάτων που απαρτίζουν το ΚΕΑ για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ευρώπη» αναφέρει απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΔ, σχετικά με την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Το μόνο που ξέρουν είναι να δηλώνουν τυφλή υποταγή στους νεκροθάφτες των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αυτούς "ξέρουν", αυτούς "εμπιστεύονται": την κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Απαντήστε επί της ουσίας ανταπαντά η ΝΔ
«Ας αφήσει τις ύβρεις και τις ανοησίες ο ΣΥΡΙΖΑ και ας απαντήσει επί της ουσίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ με αφορμή την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του κ Τσίπρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέτοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα ακόλουθα ερωτήματα : «Είναι αλήθεια ή όχι ότι τον κ. Τσίπρα υποστηρίζουν δύο εξωκοινοβουλευτικά κόμματα που αναγνωρίζονται από τους περιθωριακούς «Συμμάχους» του, ως κόμματα της κατεχόμενης «Βορείου Κύπρου»;
Είναι αλήθεια ή όχι ότι οι θέσεις που αποφάσισε χθες το Συνέδριο του ΚΕΑ και εξουσιοδότησε τον κ. Τσίπρα να προωθήσει, προβλέπουν μεταξύ άλλων :
• την ακύρωση της διατλαντικής εμπορικής συμφωνίας,
• την άμεση έξοδο των χωρών της Ε.Ε. από το ΝΑΤΟ και την αντίθεση της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ,
• την ανεμπόδιστη, αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών στην Ε.Ε., και την άμεση κατάργηση της FRONTEX που προστατεύει τα Ευρωπαϊκά σύνορα από την παράνομη μετανάστευση»;
Οι Έλληνες περιμένουν επίσης ξεκάθαρες απαντήσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, εάν ο κ. Τσίπρας δέχτηκε την στήριξη από κόμμα της «Βορείου Κύπρου», αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ψευδοκράτος, εάν θα αγωνιστεί -όπως εξουσιοδοτήθηκε- για την ανεμπόδιστη είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, και εάν συνεργάζεται με τους «περιθωριακούς» συντρόφους του ώστε να βγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ.
Ποιος τελικά θα είναι σύμμαχος της Ε.Ε. κατά τον κ. Τσίπρα, αν τελικά εναντιωθεί και με τις ΗΠΑ; Μήπως η Βόρειος Κορέα, «χώρα πρότυπο» πολλών εκ των υποστηρικτών του;
Αυτά είναι πολύ σοβαρά θέματα για να μένουν αναπάντητα κ. Τσίπρα!» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου