Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Προσοχή ~ Δείτε φωτογραφίες από τη συμμορία των παρανοϊκών ρατσιστών


Για ακόμη μια φορά η μπουρδελοδικαιοσύνη τους άφησε ελεύθερους να ρημάζουν και να δολοφονούνε.

Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από πολύμηνες έρευνες, σωρεία ληστειών, ένοπλων συμπλοκών με αστυνομικούς, διαρρήξεων οικιών και κλοπών αυτοκινήτων, που διαπράχθηκαν από επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση ρατσιστών Αλβανών υπηκόων, η οποια δρούσε τα τελευταία δύο χρόνια στην Αττική και στο Άργος. 

Συνελήφθη ένα (1) μέλος της σπείρας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας έξι (6) επιπλέον μελών της.

Σε βάρος τους σ χηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονιών, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, και για παράβαση του Νόμου περί όπλων. 

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι παραπάνω κατηγορούμενοι, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει, από τις αρχές του έτους 2012, εγκληματική οργάνωση με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ενόπλων ληστειών σε κοσμηματοπωλεία, υποκαταστήματα Τραπεζών, καταστήματα , ακόμη και σε αρτοποιεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και της περιφέρειας. 

Τα μέλη της ομάδας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, οπλισμένα με βαρύ οπλισμό, όπως πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των ληστειών χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές, είτε αυτοκίνητα ταξινομημένα σε ονόματα αλλοδαπών, οι οποίοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους. 

Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, είτε για εκφοβισμό των θυμάτων τους, είτε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον οποιουδήποτε παρεμπόδιζε την επίτευξη του σκοπού τους και κυρίως των αστυνομικών, προκειμένου να διαφύγουν, σε όσες περιπτώσεις καταδιώχθηκαν και εγκλωβίσθηκαν. 

Σε περίπτωση καταδίωξης ή συμπλοκής με Αστυνομικούς ή σύλληψης κάποιου από τα μέλη της οργάνωσης, η ομάδα, είτε διέκοπτε προσωρινά τη δράση της, είτε διαφοροποιούσε την σύνθεση της, τον τρόπο δράσης, αλλά ακόμη και το είδος του στόχου, προκειμένου να καθίσταται δυσχερέστερος όχι μόνο ο εντοπισμός και η σύλληψη των μελών της οργάνωσης, αλλά ακόμη και η συσχέτιση των διαφόρων υποθέσεων. 

Επίσης, σε περίπτωση χρήσης κάποιου όπλου, το απέσυραν και το αντικαθιστούσαν με κάποιο άλλο, έτσι ώστε να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί και συσχετισθεί η δραστηριότητα της ομάδας. 

Μετά από κάθε περίπτωση ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, διέφευγαν στην Αλβανία και επέστρεφαν μετά από αρκετό χρονικό διάστημα. 

Το μεσημέρι της 16-7-2013, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, στην συμβολή της Λ. Μεσογείων με την οδό Σλήμαν στους Αμπελόκηπους, ο 50χρονος, μέλος της σπείρας, να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο. Σε σήμα των αστυνομικών για την διενέργεια ελέγχου, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει, πλην όμως στην συμβολή της οδού Σεβαστουπόλεως με την οδό Σλήμαν ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. 

Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
  • Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου ΑΚ 47 KALASHNIKOV , με αναδιπλούμενο κοντάκιο, δύο γεμιστήρες ενωμένους με λευκή ταινία με 60 φυσίγγια
  • Ένα πυροβόλο αυτόματο όπλο, με γεμιστήρα με 20 φυσίγγια,
  • Ένα πιστόλι μάρκας Crvena Zastava 99, με γεμιστήρα με 13 φυσίγγια
  • Μια συσκευή ηλεκτρικής εκκενώσεως ( TAZER ),
  • Τέσσερις γεμιστήρες με συνολικά 121 φυσίγγια
  • Μία περούκα
  • Πέντε ζευγάρια γάντια.
Όπως εξακριβώθηκε , η σπείρα έχει διαπράξει συνολικά :
  • Τρεις (3) απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος αστυνομικών.
  • Μία (1) απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας.
  • Τρεις (3) διαρρήξεις οικιών.
  • Δέκα (10) ληστείες σε καταστήματα.
  • Έξι (6) κλοπές αυτοκινήτων.
  • Μία απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο.
  • Μία (1) ληστεία σε ιδιώτη.
Ειδικότερα :
1. Την 17-07-2013, στην οδό Γεωργίου Κεδρηνού, στους Αμπελόκηπους, οι Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν, εν κινήσει αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρείς (3) από τους δράστες και το προσέγγισαν με σκοπό να διενεργήσουν έλεγχο.
Οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο αντελήφθησαν την πρόθεση των αστυνομικών και ο οδηγός του οχήματος το ακινητοποίησε. Οι δύο (2) άλλοι αποβιβάσθηκαν από το αυτοκίνητο και με πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV που έφεραν, άρχισαν να πυροβολούν, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, εναντίον των Αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Στην συνέχεια οι δράστες επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το προαναφερόμενο αυτοκίνητο στους Αμπελόκηπους.
2. Την 06-03-2012 αφαίρεσαν αυτοκίνητο στην Ηλιούπολη.
3. Την 28-03-2012 εισήλθαν σε μονοκατοικία στον Αυλώνα και αφαίρεσαν μια φωτογραφική μηχανή και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη το οποίο αφαίρεσαν κατά την διαφυγή τους.
4. Την 30-03-2012 μετέβησαν σε χρυσοχοείο στο Άργος και αφού ανασήκωσαν το εξωτερικό ρολό ασφαλείας και έσπασαν με βαριοπούλα την κεντρική γυάλινη πόρτα, εισήλθαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 30.000 €. Με το σπάσιμο ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Άργους. Οι δράστες, μόλις αντιλήφθησαν τους Αστυνομικούς πυροβόλησαν εναντίον τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση και στην συνέχεια διέφυγαν.
5. Την 07-06-2012, εισήλθαν προσποιούμενοι τους πελάτες σε κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα και με την απειλή περιστρόφου, ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και αφαίρεσαν εμπορεύματα συνολικής αξίας, περίπου 500.000 €.
6. Την 14-07-2012, τρεις εκ των κατηγορουμένων, προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, και με την απειλή πιστολιών που έφεραν ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος κοσμήματα και ρολόγια αξίας 100.000 € και το χρηματικό ποσό των 1.500 € και διέφυγαν.
7. Την 20-07-2012, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στο Ίλιον, όπου με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από προθήκες του καταστήματος κοσμήματα και χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.000 €.
8. Την 05-07-2012, εισήλθαν σε οικία στην Ανάβυσσο, και αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, καθώς και τα κλειδιά του αυτ/του του ιδιοκτήτη, το οποίο αφαίρεσαν κατά την διαφυγή τους.
9. Την 03-08-2012, εισήλθαν σε χρυσοχοείο στο Γαλάτσι και αφού ακινητοποίησαν με χρήση βίας τον ιδιοκτήτη, αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος κοσμήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 42.000 ευρώ.
10. Νυκτερινές ώρες της 20-11-2012, τρεις εκ των κατηγορουμένων, παραβίασαν την πίσω πόρτα υποκαταστήματος Τράπεζας στο Μαρκόπουλο, σπάζοντας τον ομφαλό και εισήλθαν στο εσωτερικό του, περιμένοντας να ανοίξει το κατάστημα. Την 07.40΄ ώρα της 20-07-2013, φορώντας κουκούλες τύπου ¨ full face ¨, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν δύο εκ των υπαλλήλων που εισήλθαν στο υποκατάστημα, δένοντας τους με tire up και αποπειράθηκαν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο, χωρίς αποτέλεσμα.
11. Την 23-11-2012 αποπειράθηκαν να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο στο Γέρακα Αττικής, χωρίς αποτέλεσμα.
12. Την 08-08-2012, εισήλθαν σε διαμέρισμα στο Πόρτο Ράφτη του ΠΑΝΤΕΛΟΥ Αντώνιου του Αθανασίου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 €, ένα χρυσό βραχιόλι και τα κλειδιά του αυτ/του του ιδιοκτήτη, το οποίο αφαίρεσαν κατά την διαφυγή τους.
13 . Την 03-12-2012, προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν σε αρτοποιείο στην Αρτέμιδα και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 490 € και διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε κλεμμένο όχημα
14 .Την 26-01-2013, τρεις εκ των κατηγορουμένων, φορώντας κουκούλες τύπου full face , εισήλθαν σε Σούπερ Μάρκετ στην Ραφήνα, και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV και πιστολιών, πελάτες και υπαλλήλους, αφαίρεσαν από έξι ταμεία το χρηματικό ποσό των 9.325 €.
15. Την 26-02-2013 δύο εκ των κατηγορουμένων, φορώντας κουκούλες τύπου full face , εισήλθαν σε Σούπερ Μάρκετ στα Βριλήσσια, και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV και πιστολιού, πελάτες και υπαλλήλους, αφαίρεσαν από δύο ταμεία το χρηματικό ποσό των 3.274 €.
16. Την 21-03-2013, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στο Μαρκόπουλο και με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας περίπου 40.000 €.
17 .Την 31-08-2012, αφαίρεσαν αυτοκίνητο στον Πειραιά.
18. Την 07-06-2013, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο, στην Αρτέμιδα και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας περίπου 80.000 €. Κατά τη διαφυγή τους, πυροβόλησαν στον αέρα μια φορά, απειλώντας τους διερχόμενους οδηγούς, για να αποφύγουν τον εγκλωβισμό, λόγω αυξημένης κίνησης οχημάτων.
19. Την 7-7-2013, δύο εκ των κατηγορουμένων, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 €, την παραγγελία και την τσάντα από διανομέα έτοιμου φαγητού, παραγγελία την οποία είχε πραγματοποιήσει τηλεφωνικά, λίγη ώρα νωρίτερα, ένας εκ των κατηγορουμένων.
Μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες των ανωτέρω κατηγορούμενων.
Πρόκειται για τους:
α) (επ) GJINI (ον.) ILIR του NASI και της BARDHA γεν. 29-03-1963 στην Αλβανία .

β) (επ.) ΚΥΡΙΑΖΗΣ ή KIRIAZI (ον.) ΕΚΤΩΡΑΣ ή EGDORAN ή EKTOR του Γιώργου ή Giorgi και της Φλώρα ή Flora ή Floresa γεν.17-12-1983 στην Αλβανία.
γ) (επ.) ELMAZAJ ή ELMAZAN (ον.) LULEZIM του RUZHDIM και της AMITE γεν. 10-02-1991 στην Αλβανία .


δ) (επ.) SHAKAJ (ον.) AGRON του LATIF και της FATMIROSHE γεν. 31-01-1979 στην Αλβανία
ε) (επ.) SELIMAJ (ον.) ARSEN του AGRON και της ANNA γεν. 08-08-1984 στην Αλβανία
 
στ) (επ.) ARAPAJ (ον.) ERVIS του LEFTER και της ZONJA ή TONIA γεν. 26-05-1984 στην Αλβανία
ζ) (επ.) PECI (ον.) ERION του PETRIT και της KONSTANDINA γεν. 20-05-1986 στην Αλβανία
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για:
  • εγκληματική οργάνωση,
  • διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση από κοινού από δύο και περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες,
  • ληστεία από κοινού κατά συρροή, από υπαίτιους που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν πολεμικό τυφέκιο, τετελεσμένη και σε απόπειρα,
  • απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή,
  • διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας,
  • παράνομη οπλοφορία,
  • ψευδορκία μάρτυρα και
  • οπλοχρησία.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 και 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου