Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Τι ζητούσαν τα παιδιά από τον Άη Βασίλη το 1913 & τι το 2013


Καθώς τα χρόνια περνούν, οι επιθυμίες των παιδιών για το τι θέλουν για τα Χριστούγεννα έχουν αλλάξει. Το website MyHeritage, ερεύνησε, έψαξε και βρήκε τα γράμματα μικρών παιδιών που έγραφαν τι ήθελαν να τους φέρει ο Άη Βασίλης (Dear Santa letters) που είχαν δημοσιευτεί σε εφημερίδες του 1913.

Μάζεψαν και στοιχεία από γράμματα παιδιών του σήμερα, από μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών της Αμερικής και έκαναν τις συγκρίσεις τους:



Η διαφορές μεταξύ των δύο καταλόγων που συγκέντρωσαν απεικονίζει πόσο έντονη είναι η μετατόπιση των επιθυμιών των σημερινών παιδιών.

Ενώ τα παιδάκια το 1913 ζητούσαν βασικά είδη, όπως τρόφιμα και είδη ένδυσης, σήμερα τα παιδιά ενδιαφέρονται περισσότερο για gadgets και μοντέρνα και πολύπλοκα παιχνίδια.

Οι αρθογράφοι του MyHeritage εξήγησαν ότι εκείνη την εποχή ήταν συνηθισμένο να στέλνουν οι γονείς τα γράμματα των μικρών τους σε τοπικές εφημερίδες και αυτές τα δημοσίευαν. Αυτό που ζητούσαν περισσότερο για τα Χριστούγεννα τα παιδιά το 1913 ήταν …καραμέλες. Το δημοφιλέστερο δώρο που ζητάνε τα σημερινά παιδιά είναι ένα παιχνίδι που λέγεται Furby Boom και κοστίζει 65 δολάρια.


Κοιτάξτε τι ζητούσαν τα παιδιά από τον Αϊ Βασίλη το 1913 (με σειρά προτίμησης):

1 . καραμέλες
2 . καρύδια
3 . μια κούνια
4 . μια κούκλα
5 . γάντια
6 . ένα τρενάκι
7 . πορτοκάλια
8 . βιβλία
9 . μαντήλια
10 . πατίνι


Συγκρίνετε τα με αυτά που ζητούν τα παιδιά αυτά τα Χριστούγεννα:

1 . Furby Boom
2 . Teksta Robotic puppy
3 . LeapPad Ultra
4 . Flying Fairy
5 . Big Hugs Elmo
6 . Barbie Dream House
7 . giggly μαϊμού
8 . Nerf Gun
9 . Ninja Turtles
10 . Lego

Χμμ, όντως έχουν αλλάξει πολύ οι προτιμήσεις των παιδιών. Είναι εκπληκτική η διαφορά μεταξύ των δύο. Φαίνεται πως τα σημερινά παιδιά είναι περισσότερο «καταναλωτές» από τα παιδιά του 1913…


e-mama.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου