Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Πόσες θερμίδες θα πάρει ο Άη Βασίλης από το χλαπάκιασμα (& άλλα στατιστικά)




Και φέτος τα μικρά παιδιά θα μας κατακλύσουν με πολλές ερωτήσεις για τον Άγιο Βασίλη, γι’ αυτό ομάδα επιστημόνων δημιούργησε ένα διασκεδαστικό οδηγό σε μια προσπάθεια να απαντήσει σε μερικές από αυτές.


Τα έξυπνα infographics είναι δημιούργημα των ιδρυτών του «The Big Bang UK Young Scientists and Engineers Fair» και οικονομολόγων από το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών και Επιχειρήσεων (CEBR).

Με βάση, λοιπόν, επίσημα πληθυσμιακά στοιχεία, ο αγαπημένος μας γενειοφόρος πρέπει να παραδώσει δώρα σε 1,6 δισεκατομμύρια παιδιά και για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει την παραμονή των Χριστουγέννων να μπαίνει σε 5.556 σπίτια/ δευτερόλεπτο και να κάνει 640 εκατομμύρια στάσεις. Ευτυχώς, λόγω της διαφοράς ώρας και της περιφοράς της γης θα έχει στη διάθεσή του 32 ώρες για να τα καταφέρει.

Επίσης, αν υποθέσουμε ότι σε κάθε ένα από τα 640 εκατομμύρια σπίτια που θα επισκεφτεί, τον κεράσουν ένα ποτήρι (200ml) ημιαποβουτυρωμένο γάλα και μία τάρτα κιμά, τότε ο Άγιος Βασίλης θα έχει πιει σχεδόν 130 εκατομμύρια λίτρα γάλατος μέχρι τη στιγμή που θα τελείωσε τις παραδόσεις του, ποσότητα αρκετή για να γεμίσει περισσότερες από 50 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Επίσης, θα έχει φάει σχεδόν 40.000 τόνους πίτες κιμά. Έτσι, θα έχει καταναλώσει σε μια νύχτα 150 δισ. θερμίδες, νούμερο 60 χιλιάδες φορές πάνω από την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη.

Δυστυχώς, για να κάψει το επιπλέον αυτό βάρος, θα πρέπει να περπατήσει 1.3 δισ. μίλια (2.092.147.200 χλμ), δηλαδή θα πρέπει να κάνει 54.000 φορές το γύρo της περιφέρειας της γης.


vita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου