Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Λιάπη


Ευτυχώς δεν απαλλάχθηκε λόγω βλακείας...

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ ημερησίως (76.000 ευρώ!), επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη που συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες.

Στον πρώην υπουργό, που δεν προσήλθε στη δίκη του, επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο...
3.000 ευρώ, καθώς το όχημα ήταν ανασφάλιστο.

Ο εισαγγελέας έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του κ. Λιάπη χωρίς κανένα ελαφρυντικό για την υπόθεση. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο πρώην υπουργός ενήργησε με δόλο έχοντας προσχεδιάσει την πράξη του, όπως είπε, αναφερόμενος στις πλαστές πινακίδες που είχε εκδώσει ο κ. Λιάπης, όταν κατέθεσε τις αυθεντικές.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι του πρώην υπουργού υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παραβάσεις του ΚΟΚ εντολέας τους ενήργησε «από απερισκεψία, από ανοησία... αυτές τις λέξεις μου επιτρέπεται να πω στο δικαστήριο» όπως είπε ο ένας εξ αυτών χαρακτηριστικά.
Τόνισαν, μάλιστα, ότι ο κ. Λιάπης αισθάνεται άσχημα και μεταμελημένος. Ανέφεραν, επίσης, ότι η απουσία του πρώην υπουργού από το δικαστήριο δεν οφείλεται σε απαξίωσή του, αλλά στο γεγονός ότι «απ' έξω υπάρχουν 30 δημοσιογράφοι και κάμερες, οι οποίοι ξημεροβραδιάζονται και έξω από το σπίτι του».
O Μιχάλης Λιάπης δεν παρέστη στις 19 Δεκεμβρίου στο δικαστήριο, το οποίο πήρε αναβολή για σήμερα, 30 Δεκεμβρίου.

Αιτία της απουσίας του πρώην υπουργού ήταν το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Μαλαισία, από όπου επέστρεψε το απόγευμα της Παρασκευής. «Ήταν ένα ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης για να ησυχάσω από το δράμα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου