Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Κατέθεσα τις πινακίδες


Μπορούμε και με ένα αυτοκίνητο, κι ας είναι μοντέλο του 2001. Μια χαρά τσουλάει. Διότι να πληρώνω 1320 ευρώ τέλη κυκλοφορίας συν ασφάλεια, συν τεκμήριο, συν φόρο... πολυτελούς διαβίωσης και ό,τι άλλο σκαρφιστείς Στούρνε μου, δεν υπάρχει περίπτωση! Θα δεις στην πράξη τι σημαίνει καμπύλη Λαφέρ.

Μέχρι φέτος, πλήρωνα και για τα δύο κι ας είχα κάνει με το "μεγάλο" δύο ταξίδια όλα κι όλα το 2013. Το 2014 δεν θα πάρεις μία.


270 άτομα σήμερα καταθέσαμε τις πινακίδες στη ΔΟΥ Χαλανδρίου. Περιμέναμε 4-5 ώρες ο καθένας. 1250 ανθρωποώρες χαμένες, γιατί η γελοιότητα που λέγεται ελληνικό κράτος δεν έχει μάθει την ύπαρξη της πληροφορικής. 1250 ανθρωποώρες που αφαιρέθηκαν από την ανάπτυξη. Πάνω από μισό έτος εργασίας ενός ανθρώπου πετάχτηκε σήμερα το πρωί στην εφορία Χαλανδρίου. Έτσι έχει φτάσει η γραφειοκρατία να κοστίζει 7 δισ. τον χρόνο!

Η πλάκα είναι ότι στο χαρτί που συμπληρώνεις σε ρωτάνε: Ποιοι οι λόγοι που προκάλεσαν την ακινησία του οχήματος; Δηλαδή πόσο μαλάκας είναι αυτός που εμπνεύστηκε αυτή την ερώτηση! (Ώρα να μας πουν ότι κάνουν και στατιστική...) Ακόμα και χωρίς την κρίση, ακινητώ το όχημά ΜΟΥ γιατί έτσι αποφάσισα, ηλίθιε κρατικιστή! Λογαριασμό θα σου δώσω; Δικό μου είναι, άμα θέλω το καίω! Όπως βλέπετε απάντησα με ειλικρίνεια.

Θ. Τζήμερος ~ Πρόεδρος "Δημιουργίας Ξανά"



Ωραίο δημιουργικό 5ωρο, στην ουρά. Ο απόλυτος εξευτελισμός του πολίτη. Ποιος ξέρει πόσες άλλες τέτοιες ουρές θα ζήσουμε όλοι μας μέχρι να ανακαλύψουμε τις on line συναλλαγές και την ηλεκτρονική υπογραφή... Η "Δημιουργία, ξανά!" δεσμεύεται: σε ένα 6μηνο πλήρης μηχανοργάνωση του Δημοσίου!





Οικονομική υπηρεσία ευρωπαϊκού κράτους τον 21ο αιώνα!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου