Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Μπράβο στην Αστυνομία & στην εταιρεία που τον κατήγγειλε


Όλοι οι εργαζομενοι στον Ιδιωτικό τομέα πρέπει να καταγγέλουμε ασταμάτητα & αλύπητα τους διεφθαρμένους "σφραγιδοκράτορες" του Δημόσιου και ευρυτερου δημοσιου τομέα που ζουν σε βάρος μας!

Εξαιρετικό βιογραφικό! Να τον χαίρεται ο μεγάλος μεταρρυθμιστής (Σαμάροβιτς) και η παρέα του.

Χάρης Τομπούλογλου: Μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας από το 1977...

• Γενικός Γραμματέας της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (1980-1982)
• Τομεάρχης Δυτικής Αθήνας της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (1980-1982)
• Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και Υπεύθυνος Ιδεολογίας Τύπου και Διαφώτισης (1985-1987) και ταυτόχρονα εκπρόσωπος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. στην Κεντρική Επιτροπή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Κ.Ε.Τ.Α.)
• Εκλέκτορας για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (των Νομαρχιακών Επιτροπών της Β΄ Αθήνας Β5, Β6, Β7 και Β8) το 1993
• Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (5 ος σε σειρά επιτυχίας) στο Γ΄ Συνέδριο του κόμματος το 1994
• Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας (1993-1995)
• Περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας (1995-1996)
• Μέλος της Ο.Κ.Ε. Υγείας της Νέας Δημοκρατίας (1994-1997)
• Επανεκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο Δ΄ Συνέδριο του κόμματος (3 ος σε σειρά επιτυχίας) το 1997
• Υπεύθυνος του κόμματος για το νομό Λευκάδας στις Ευρωεκλογές του 1999
• Από το 1998 έως το 2000 μέλος της Ο.Κ.Ε. Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας
• Αναδεικνύεται πρώτος κατά την εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων Βουλευτών της Β΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας τον Οκτώβριο του 1999 με 864 σταυρούς προτίμησης
• Επανεκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο Ε΄ Συνέδριο του κόμματος (3 ος σε σειρά επιτυχίας) το 2001
• Διατέλεσε μέλος του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Γραμματείας Πολιτευτών και πρώην Βουλευτών του κόμματος


Συνελήφθη από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». 


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν επ΄ αυτοφόρω να λαμβάνει 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, απαιτούσε το συγκεκριμένο ποσό εκβιαστικά για τη συνέχιση σύμβασης που είχε συνάψει το νοσοκομείο με ιδιωτική εταιρεία.

Με αφορμή τη σύλληψη του διοικητή του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε τα εξής:

«Συγχαίρουμε την Ελληνική Αστυνομία για τη σημερινή, επ΄  αυτοφώρω σύλληψη του Διοικητή του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου. Καλούμε το Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο και τον έχει διορίσει, να τον παύσει άμεσα από Διοικητή και να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του.

Το Υπουργείο Υγείας πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Διεγράφη από τη Ν.Δ

Με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώθηκε ότι ο κ. Χάρης Τομπούλογλου διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.



"Τόσα λεφτά κυκλοφορούν γύρω… για μας δεν έχει;"





Με ενημέρωση της κυβέρνησης και προσωπική εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, στήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση της επ΄ αυτοφώρω  σύλληψης του διοικητή του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐας Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου.  
Μετά από επτά μέρες παρακολούθηση η επιχείρηση για δεύτερη φορά στα δικαστικά και αστυνομικά χρονικά (μετά την πρώτη με τον χρηματισμό υπαλλήλων του Οίκου Ναύτου από κλινικάρχη), βιντεοσκοπήθηκε και πλέον υπάρχει και ήχος και εικόνα του Διοικητή του νοσοκομείου να παίρνει 25.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ο διαγωνισμός
Όλα ξεκίνησαν μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό για τη διαφημιστική προβολή έργου χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ και αφορούσε την παιδική παχυσαρκία. Τον διαγωνισμό κέρδισε με προσφορά 168.000 ευρώ η συγκεκριμένη εταιρία που προχώρησε στην εκτέλεσή του. Αιφνιδιαστικά, ο διοικητής του Παίδων και παλιό στέλεχος της ΝΔ, άρχισε σύμφωνα με τον δικηγόρο της εταιρίας Αγη Τάτση , «να θέτει προσκόμματα με δικαιολογίες πώς δεν εκτελούνταν σωστά το έργο και να απειλεί πώς θα την κηρύξει έκπτωτη». Σύμφωνα με τον ίδιο με τη μεσολάβηση τρίτου προσώπου ζητήθηκε από τον κ. Τομπούλογλου σε αλλεπάλληλες συναντήσεις, να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη και τότε, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα φέρεται να είπε «τόσα λεφτά κυκλοφορούν γύρω μας, για μας δεν έχει;».

Διαπραγμάτευση

Ακολούθησε άμεση ενημέρωση στο υψηλότερο επίπεδο της κυβέρνησης και ο αρμόδιος υπουργός ανέθεσε την υπόθεση στο τμήμα εκβιαστών. Ξεκίνησε άμεση παρακολούθηση ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διαπραγμάτευση, καθώς ο διοικητής φέρεται να ζητούσε 30.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν το 20% του ποσού!!! Τελικά η «διαπραγμάτευση» φέρεται να έπεσε στα 25.000 ευρώ και κλείστηκε το ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας. Ακολούθησε η σύλληψη  και το πρωί των Χριστουγέννων ο κ. Τομπούλογλου αναμένεται να βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα. 

Βέβαια το αδίκημα που βαρύνει τον διοικητή είναι πλημμέλημα αφού το χρηματικό ποσό που φέρεται να απαίτησε είναι 25.000 ευρώ, κάτω από το όριο δηλαδή που απαιτεί ο νόμος για να είναι κακούργημα. Πάντως οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους και στα αρχεία του και αναμένουν αποτελέσματα.   
Αγνωστη παραμένει πάντως μέχρι στιγμής η θέση που έχει απέναντι στην κατηγορία ο κ.Τομπούλογλου και ποιός θα είναι ο υπερασπιστικός του ισχυρισμός.




Tι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθησαν, σήμερα το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 54χρονος ημεδαπός, Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και 40χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

»Προηγήθηκε καταγγελία επιχειρηματία, Προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.
»Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είχε ανατεθεί στην εταιρεία, από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

»Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις – επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα.

»Στις προπαρασκευαστικές αυτές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις συμμετείχαν, τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.

»Την 14.00 ώρα σήμερα, σε προκαθορισμένη συνάντηση στην Αθήνα, παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

»Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο ημεδαπό – συνεργό του, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.

»Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 40χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

»Οι δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα προσαχθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου