Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τί καιρό θα κανει τα Χριστούγεννα 2013;


Ιδανικές θερμοκρασίες για φουφού :) (Αφού πρώτα εκκλησιασθούμε...).

Tην παραμονή των Χριστουγέννων προβλέπονται νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου. 

Το βράδυ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες περιοχές, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο πιθανώς να είναι ισχυρές.



Οι άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 8-10 βαθμούς στα βόρεια, από 9-13 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στους 14 στα νησιά του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου και έως 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Ανήμερα των Χριστουγέννων προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους στα ανατολικά και νότια με βροχές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρώτη κυρίως στα ανατολικά.
Στην Αττική προβλέπεται ασθενής βροχή και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς. Λίγο χαμηλότερες οι θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη με ασθενή βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές που από το μεσημέρι και μετά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες με χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 13 βαθμούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου