Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Α σταδιάλα ~ Ακόμη μαζί τα τρώνε



Τροπολογία   - "συγχωροχάρτι" για  αγροτοσυνδικαλιστές

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τροπολογίες βουλευτών, αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που έγιναν δεκτές και αφορούν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, όμως τις ανακοίνωσε, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.


Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης όσο και της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, κατηγόρησαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαφτάρη, ότι απαξιώνει τη Βουλή και δεν προσέρχεται να υπερασπιστεί ο ίδιος τις τροπολογίες.

Παράλληλα, έκαναν λόγο για παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας και ζήτησαν την απόσυρση τους. Ο κ. Χατζηδάκης αντέτεινε ότι τίποτα από αυτά δεν  ισχύουν γιατί ο κ. Τσαφτάρης θα έρθει στη Βουλή και θα υπερασπιστεί τις τροπολογίες.

Νωρίτερα, το capital.gr μετέδιδε ότι η κυβέρνηση φέρεται να έκανε δεκτό το αίτημα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να περάσουν στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς τροπολογία, η οποία θα δίνει τριετή αναστολή στους υπό δίωξη αγροτοσυνδικαλιστές για κακοδιαχείριση.

Το εν λόγω ζήτημα, -μετέδωσε το iefimerida.gr, επικαλούμενο «τα Νέα»- είχε προκύψει κατά τη διάρκεια μυστικής σύσκεψης βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον γραμματέα της Κ.Ο. Θανάση Μπούρα το βράδυ της Τετάρτης, με κύριο ζήτημα τους αγροτοσυνδικαλιστές των υπό εκκαθάριση συνεταιρισμών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κακοδιαχείριση.

Βουλευτές κυρίως από την Νέα Δημοκρατία, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ φέρονται να ζητούν την τριετή αναστολή των διώξεων, προκειμένου να «πέσουν οι τόνοι» μετά τις απειλές των αγροτών για κινητοποιήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου